Tippi
|
IZVIRNO SPOROČILO: zvezdica20 Pozdravljeni, stara sem 20 let. Imam neredne menstrualne cikluse. Zadnjo menstruacijo sem imela 28.4.-5.5. Najdaljši ciklus v zadnjih nekaj mesecih je bil dolg 78 dni. Iz 12.5 na 13.5. sem imela nezaščiten spolni odnos, pri katerem ni prišlo do izliva v nožnico. Nato se mi je čez devet dni pojavil bledoroza izcedek na hlačkah, ki je trajal 3-4 dni, 1x dnevno proti večeru. Sestra pri ginekologinji je menila, da gre za ovulacijsko krvavitev. Obenem sem imela tudi blago omotico. Nato sem naredila test nosečnosti 20 dni po nezaščitenem SO. Bil je negativen. Test sem ponovila v sredini meseca junija in ponovno danes, 3.7. Vsi trije testi so bili negativni. Sestra meni, da bi lahko šlo tudi za izvenmaternično nosečnost. Že en teden imam nekakšno vnetje. Par dni sem opazila na hlačkah tudi zelenkasto bel izcedek, ki je bil na začetku zelo obilen, sedaj ga je dosti manj in tudi srbečice več ni ( mazala sem se s kremo canesten). Omeniti pa moram tudi to, da me pogosto tišči na wc, torej na vodo. Včasih sem hodila na vodo samo 2x na dan, sedaj pa grem sigurno 4x, če ne več. Zadnja dva dni imam blage krče, malo blažje kot tiste tik preden dobim menstruacijo. Prosila bi za vaša mnenja. Trenutno čakam, da me sestra naroči za pregled pri ginekologinji, ampak ker me čakanje ubija, me res zanima, kaj o tem še mislite ostali. Kakšne so možnosti za zanositev? Ali je glede na moja leta izvenm. nosečnost res mogoča? ali je morda v urinu premalo nosečniškega hormona, da bi test pokazal nosečnost? Sama nimam izkušenj z izvenmaterično nosečnostjo, ampak kolikor sem brala, so bolečine neznosne in prisotna je krvavitev. Če imaš kakršnekoli težave, je res ginekolog najpametnejša odločitev. Pa še malo iz konteksta. Na vodo hodiš premalo. Dvakrat na dan je premalo. Če pa govorimo o nosečniških znakih, je pa štirikrat na dan, absolutno premalo. Nosečnice hodijo lulat tud na pol ure Izvenmaterična nosečnost ne izbira let, kot tudi ne splavi in podobni zapleti. Kakšne so možnosti za zanositev? Možnosti vedno obstajajo, ne glede na to, kakšen ciklus imaš. Narava pač naredi svoje. Če imaš s fantom nezaščitene spolne odnose, in si otroka ne želita, si čim prej umisli kontracepcijo. Tole sem spisala res na način, da ti bo najbolj razumljiv, brez pretiranega filozofiranja. Upam, da sem ti vsaj malo pomagala. Če imaš pa čas, pa kar pobrskaj po RR, imaš branja še pa još, vezanega na tvoje pomisleke in probleme. Srečno!
< Sporočilo je popravil Tippi -- 4.7.2012 6:11:12 >
|