liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: ronja ker kar tako pa tudi delavec ne more slikati poslovnih prostorov in poslnovnega procesa delodajalca, pa naj je delodajalec še tako slab...prav tako delavec ne sme shranjevati oz. nositi domov poslovne dokumentacije.....če je delodajalec zelo iznajdljiv lahko to hitro uporabi proti delavcu....... Čakaj, lilijana, zdaj si me pa malo ustrašila. Mislim, saj nimam nobenih problemov z delodajalcem, upam, da tudi oni ne z mano (itak se fočkamo in edino, kar moram pazit je, da se prej odfočkam, če imam preveč ur, ker jih po zakonu ne smem met preveč, če sem za polovično), ampak me vseeno zanima. Kaj to pomeni, da ne smeš domov nest službenega računalnika, recimo? Kako naj pa sicer delam doma (ja, vem, boš rekla, da na ta račko, samo tale nima ne teh programov, še manj pa tako zmogljive zvočne kartice, da bi lahko karkoli tega počela gor - sem probala, pa ni šlo). Pa slikala sem tudi seveda naš laboratorij in vse, ker sem pač rabila (za službo)... Glej Ronja....prenosni računalnik ima delavec v podjetju tudi zato, da ga nese domov in doma kaj naredi....ponavadi je to zapisano kot je rekla Ankica v notranjih aktih podjetja ali pa kar v sami pogodbi o zaposlitvi...... Tudi jaz sem že slikala v službi, smo se slikali skoraj na vsakem praznovanju.... Ne moreš pa nositi domov kopij računov podjetja, pogodb ostale dokumentacije (seveda, vsakdo kdaj kaj nese domov, da doma postori, čeprav podpišemo, da tega ne delamo ), še posebno, če nisi bil v podjetju pooblaščena oseba za te namene.....ne moreš fotografirati skladišč, prostorov (do katerih imajo dostop itak samo pooblaščene osebe) in potem to dokumentacijo pošiljati naprej (recimo prijateljem, novinarjem) oz. uporabljati tako pridobljenega materiala (fotokopij poslovne dokumentacije, fotografij skladiščnih prostorov) zato, da boš to nesel na inšpekcijo.....ker če delodajalec, ki ve in se zaveda, da se to ne sme delati, ugotovi, da si to počel, te komot lahko toži....... Tako kot recimo delodajalec ne sme pregledovati delavčeve osebne elektronske pošte, pa čeprav je ta na službenem računalniku, tako tudi delavec ne more vsega početi v podjetju......
|