|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   hormon FSH
23.6.2012 14:32:06   
bebica25
Pozdravljene,
par dni nazaj sem dobila izvide iz bolnice od obeh in mi piše da imam nekoliko znižana hormona fsh in lh? FSH=1.7, LH=2.2

Mi katera lahko svetuje, če je to zelo narobe?? prolaktin, TSH in AMS pa so ok.

HVALA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: hormon FSH
23.6.2012 23:57:22   
bebica25
user posted image mi res nobena ne zna svetovat glede tega?user posted image

(odgovor članu bebica25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.6.2012 10:00:51   
Anonimen
Za FSH vem, da ne sme bit visok, ker to nakazuje bližajočo menopavzo. Kaj pomeni nizek FSH, ne vem. Dr. Pušenjak pravi, da so nizke vrednosti vredu.
LH je pokazatelj ovulacije, ampak če ne poveš, v katerem dnevu ciklusa si delala teste, te številke nič ne povejo.
Pomembno je tudi razmerje med FSH in LF. Če je LH v začetku ciklusa višji od FSH, je to lahko znak PCO-ja, okoli ovulacije pa mora biti LH seveda visok.

Na MONu sem našla še neke referenčne vrednosti, kaj več ti pa ne znam pomagat.

FSH
Folik.f.: 3.5-12.5
Ovul.f.:4.7-21.5
Lut.f.:1.7-7.7
Postmenop:25.8-134.8
LH
folik.faza: 2.4-12.6
ovul. faza: 14-95.6
lutealna faza:1.0-11.4
postemenop: 7.7-58.8

Poznamo tri faze ciklusa menstruacije:

- Folikularna faza: ta faza nastopi simultano z rastjo in razvojem foliklov in sproščanjem estrogenih hormonov v jajčniku. Maternična sluznica se odebeli, tubularne cevke se povečajo, maternične arterije podaljšajo. Pri »poprečno nezdravi ženski« se pri izluščenju maternične sluznice pojavlja kar trikratna odebelitev. Če poskušate živeti bolj zdrav življenjski slog ali celo Optimalen življenjski slog, spremembe ne bodo tako hude, ali pa jih sploh ne boste »opazile«.

- Lutealna faza: sledi ovulaciji in traja vse dokler se izloča tudi progesteron, tudi estradiol (oba povzročata odebelitev maternične sluznice), progesteron pa povzroči tudi rahel dvig telesne temperature, ki je tudi osnova za oceno nastopa ovulacije, traja pa do začetka menstruacije, če seveda ne pride do oploditve; ob rasti žlez le te postajajo bolj ali manj občutljive z obdobnimi krči, kar je odvisno od stopnje zdravja ženske in pa sposobnosti telesa, da obvladuje normalne procese. Arterije se podaljšajo - bolj ovijajoče prav v tej lutealni fazi. Te spremembe so pri zdravi ženski komaj opazne.

- Menstrualna faza: v primeru da ne pride do oploditve, potem kakšna 2 tedna po ovulaciji stimulacija maternice, ki jo povzročajo hormoni, pojenja, nastajajo pa tudi spremembe v oskrbovalnem ožilju maternice same; velike spremembe nastanejo le pri ženskah z višjo stopnjo toksikoze, pri zdravih ženskah so spremembe komaj opazne. Podaljšano krčenje ožilja in »ovijalnih žil« seveda pomeni zmanjšan dotok krvi v površinske plasti maternice in maternično sluznico, ki lahko traja nekaj ur, žleze takrat prenehajo izločati maternično sluz. Po kakšnih dveh dnevih izmenjujočega krčenja žil (ožilja) in širjenja ovijalnih žil, se to ožilje zapre, medtem pa je še vedno zagotovljen obtok krvi skozi osnovno ožilje. Zaradi tega nastane pomanjkanje krvi v površinskem področju maternice in maternične sluznice. Po nekaj urah se to ovijalno ožilje znova odpre za krajši interval in kri znova doteka v maternični zev.

(odgovor članu bebica25)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
24.6.2012 20:34:39   
limonca*
Pomoje, če si delala test 1 ali 2 dan ciklusa, je to čist ok. Mogoče tudi kasneje, ampak ne vem. Jaz sem ga imela 4 dan okoli 7 in je to še čist ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.6.2012 12:56:52   
tamala86
čao.jaz sem delala tesete 3. dan, kar naj bi bilo najbolj priporočljivo. stara sem 25 let, moji izvidi pa so slabi. FSH 12,65 in AMH (anti mullerjev hormon) 0,56, kar kaže na znižanje ovarijske rezerve. FSH previsok in AMH zelo nizek. LH pa imam ok, mislim da okrog 3,3.

(odgovor članu limonca*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.6.2012 19:02:25   
Shana86
bebica25, glede na to, da ta os deluje po principu negativne povratne zanke, je logičen odgovor naslednji: jajčnika delujeta preveč (pco?), zato se iz centralnega živčevja sprošča manj hormonov (LH, FSH), da bi jajčnik posledično delal manj. Kaj to pomeni v praksi, žal ne vem. Kakšne težave pa imaš? Samo z zanositvijo ali tudi neredni cikli itd?

(odgovor članu tamala86)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.6.2012 22:27:14   
bebica25
Najlepša hvala še enkrat vsem za odgovore..
Jaz sem morala dati te hormonske teste skoz, ker sem v neplodnostni ambulanti, tako da sem jih delala 2 dan M.in še 21 dan mislim da za progeteron..

Je pa me moja G najprej poslala na neplodnostno, ker bi po njenem naj imela PCO,(sem vidla na UZ polno malih cistic in je rekla, da bo vrjetno to problem pri zanositvi, čeprav ko sem sedela pri njej na stolčku mi je rekla da imam ravno ovulacijo), ko pa sem morala dat v ambulanti tisti prvi UZ skoz in ko mi je UZ še pri naslednjem obisku doktor naredil, pa je rekel da nikjer ne vidi policist, da so to neke mikro ciste in tudi lepo se je videlo, da se je rumeno jajčece sprostilo in da je bila ovulacija.Tako da po njegovem jaz imam ovulacije, mogoče da jih imam bolj kasneje..In je rekel zdaj pa čakat ali bom dobila M ali pa bouser posted image . N koncu sem dobila M. Imam pa tudi neredne cikle, pod 40 dni redko da jih imam..Tako da nikoli nevem kdaj jo lahko pričakujem. Tako da zdaj mi ni čisto nič jasno. Dr. pravi da bi naj bilo z mano vse ok, da PCO nimam in da do ovulacij prihaja.Izvidi pa spet pravijo drugače... Zato pa me je dal na laparoskopijo, da vidi če je kje drugje vzrok, tako da pri naslednji M pokličem in sem potem navrsti.. Je pa tudi pri mojem problem ima zelo malo gibljivih in pa živih plavalčkov..Tako da na izvidu še piše da grema kr v IUI postopek..

Sej na konc koncev nevem al je z mano nekaj hudo narobe al pri mojem..user posted image
Naslednji obisk imam sicer septembra in seveda zraven kup vprašanj..user posted image

Upam pa, da do takrat že kaj ratauser posted image in tudi vsem vam, ki nestrpno čakate user posted image ..

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 7
26.6.2012 10:15:28   
Shana86
Ahaaaa, potem je pa bolj pri njem problem. Tvoji dolgi cikli in njegovi leni plavalčki bi znali precej zavleči zadevo, zato so vaju takoj dali na IUI. Naj vama že v prvo uspe in bosta kmalu zibala!***

(odgovor članu bebica25)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.6.2012 21:55:44   
bebica25
Hvala Shana86, upam da se ti besede pozlatijo..user posted image

Me pa še nekaj zanima. Moj bo imel po vsej vrjetnosti priložnost začet delat v Nemčiji ni pa še sigurno. Rada bi si nekaj prišparala in naredila stanovanje do konca..

Me pa zanima kakšen je potek v neplodnostni, če njega ni, ozr na 3 tedne bi hodil domov, če seveda katera ve. Ali se potem tukaj kaj ustavi...?user posted image

Hvala

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.