ronja
|
Podpis pod tippi. Zaljubiš pač se, sploh če s partnerjem trenutno nista ravno na vrhuncu (lahko imata težave, lahko pa je samo dolgčas - rutina), za partnerstvo se pa odločaš - zame se ne odločiš 1x (na poroki), ampak se odločaš vsakič sproti - da je to še vedno to, da je še vedno več vredno kot karkoli drugega... če ni, potem ga itak ni več, vsaj v tvojih čustvih... če je, se je vredno potruditi in it čez razna težja obdobja. da raje najin odnos postane normalen oz. sam službeno in nič več Če se odločiš za moža, potem je to vsekakor lažja pot. Niti pod razno ne mislim moralizirat in rečt, da če ga boš prevarala, je pa vajina veza obsojena na smrt, ker mislim, da ni tako - vendar pa bo potem težje kot bi bilo zdaj. Vzami to svojo zaljubljenost kot en signal, da ti nekaj manjka - ne nujno od moža, morda od življenja samega: mogoče samo adrenalin, razburjenje, razbitje monotonosti... Ni nujno vedno mož kriv . Pojasnila bom takole z možem sva trenutno u krizi in je vse skupaj malo utrajojče in živčno... Ne glede na krizo: ali bi ti rada rešila odnos z možem ali ne? Če ja, potem pusti sodelavca na miru, vsaj za sedaj, pa se osredotoči na to, kar je narobe doma, rešita to in se bo tudi zaljubljenost sama od sebe polegla. Kadar smo srečni v odnosu in življenju, navadno drugih samcev niti ne vidimo v tej vlogi;). On se umakne, ker je v podobni situaciji kot ti: tuid on si v bistvu ne želi prevarat partnerke, ne želi si zakomplicirat življenja, mu je pa fajn malo fliratat, da požene kri po žilah, da se čuti živega in občudovanega. S tem ni nič narobe. Niti s spanjem skup, če se partnerja strinjata, da imata pač odprt odnos. če se ne, potem se morata nekak prilagodit, da je obema sprejemljivo. Če se ne moreta, ne moreta bit skup. Ljudje imajo svašta dogovorov, pa jim laufa - meni so nekateri prav smešni, ampak če njim delajo, potem je to pravo zanje:) (sem spoznala tipa, ki je rekel, da mu je vseeno, kaj njegova žena počne, ko ga ni, samo da on tega ne zve in obratno - in sta čisto zadovoljna tako - če bi pa kateri kaj zvedel, bi bil pa ogenj v strehi - meni je bilo ful smešno, samo smo različni:)