|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   poza rojevanja
4.6.2012 13:28:08   
biba1234
oj!
Zanima me katere poze pri porodu se vam zdijo dobre!?
Katere poze sploh obstajajo? (jaz poznam samo zisto najbolj pogosto na porodni mizi)
V kateri pozi ste rodile in kaj mislite o porodu v vodi?
Ali ste bile z "vašimi pozami" zadovoljne?

Počasi se bom morala odločiti....
Najlepša hvala za odgovore user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: poza rojevanja
4.6.2012 13:47:44   
mateyka
čepe s podporo npr.?
user posted image

(odgovor članu biba1234)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.6.2012 13:49:10   
Medea10
Dvakrat rodila in obakrat leže user posted image
Preprosto niso dovolili drugače. Sem imela željo rodit v vodi ampak v MB to pač ni bilo mogoče, vozit dalje se mi pa ni dalo.
Drugač pa menda lahko rodiš čepe, na pručki, kleče, tud stoje bi se menda dalo, v bistvu lahko rodiš kakor ti paše, sam če greš v P si pa omejen na posteljo !med samim rojevanjem!. Bedarija po moje. Ampak tako pač je pri nas.

(odgovor članu biba1234)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.6.2012 13:55:04   
petea
Medea10,
ni čisto tako.
Tudi v porodnišnicah lahko rojevaš v bolj pokončnih položajih.

Samo včasih je potrebno nekoliko več vztrajnosti s strani porodnice.

Kar nekaj slovenskih porodnišnic ima na voljo tudi porodne pručke. Med njimi mariborska.

Glede poroda sta meni precej razjasnili določene zadeve dve knjigi: Modrost rojevanja (predvsem o različnih možnostih rojevanja) in Rojstna hiša (avtorica Zalka Drglin opisuje stanje in razloge zanje v slovenskih porodnišnicah skozi čas). Priporočam.

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.6.2012 14:48:42   
tix
pri obeh porodih sem vstrajala stoje dokler sem lahko, nato rodila klasično na hrbtu, v drugo celo v 10 min

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
4.6.2012 14:58:24   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu biba1234)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
4.6.2012 14:59:17   
Medea10
petea, jaz sem sam za svoj primer povedala, ne nasplošno. Težila sem ful pa ni bilo uspeha.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 7
4.6.2012 15:09:55   
3x mami
ravnaj se po tvojem trenutnem pocutju. in bodi vztrajna (jaz sem sla vsakic v PO, tudi zaradi tega).
prvic na koncu popustila in rodila klasicno na hrbtu - NAPAKA!
drugic in tretjic rodila polsede, ker mi je to takrat najbolj pasalo. na postelji pa sem bila samo cisto na koncu. do takrat sem hodila gor in dol in vsak popadek predihala cepe. in zelo lepo sem se odpirala. iztis polsede se mi zdi zelo v redu, ker sem se lahko naslonila, ce sem rabila, babica je lahko spodaj pomagala, in slo je navzdol (ne pa navzgor, kot gre, ce lezis na hrbtu).

poslusaj sebe in svoje telo.

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.6.2012 15:31:19   
cilla
Mene je babica naštimala na bok z zgornjo nogo pokrčeno, spodnjo iztegnjeno. Taka pozicija mi je v tistem trenutku čisto ustrezala. Je pa res, da sem prišla v porodno skoraj zadnji trenutek in ni minilo niti dobre pol ure, ko je bil prvi škrat že zunaj.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 9
4.6.2012 15:54:09   
petea
Medea10,
ko sem med rojevanjem dosegla, da so upoštevali nekatere moje želje, naslednjič ni bilo variante, da bi se pustila pregovoriti ter sem veliko bolj poslušala svoje telo, meni je ful pasalo gibanje (hoja, guganje na žogi, tuširanje ...)

je pa res veliko odvisno tudi od babice, ki vodi porod; po mojih izkušnjah so mlade veliko bolj prožne, prilagodljive in bolj upoštevajo želje porodnic

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 10
4.6.2012 16:05:56   
tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

poslusaj sebe in svoje telo.

Tole je pa za podpis user posted image Ker karkoli prej naštudiraš in si misliš, kaj bi bilo fajn... je lahko na koncu kontra.

js sem bila sprejeta na oddelek, predihavala popadke kakor mi je pasalo, celo sama bila v sobi, ampak ko je prišlo najhuje, mi ni odgovarjalo drugega, kot ležat, ker stat nisem mogla, tak mi je pritiskalo navzdol. ker sem naletela na smotanega G, so me v porodno dali 20 min pred iztisom in sem imela res vse možnosti biti drugje kot na postelji, pa mi je tam najbolj pasalo. Ni šans, da bi stala, me je kar skupaj potegnilo, celo v porodno so me potem mogli peljat na postelji, ker nisem mogla hodit.

Je pa super, če imaš izbiro in če te upoštevajo. Potem pa se prilagajaš, kaj ti najbolj odgovarja.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 11
4.6.2012 18:29:07   
Anonimen
Jaz sem rodila na postelji, torej iztis v tistem polsedežem položaju. Vmes ko sem predihovala mi je babica predlagala, če bi šla malo na bok, če mi bo lažje, pa je bil tisti obrat tako mučen, da sem si želela samo nazaj na hrbet ... ni variante, da bi rodila na vseh 4ih ali čepe ... me noge nebi nosile, pa je vse skupaj trajalo samo 3 ure.

(odgovor članu tulpek)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
4.6.2012 18:34:47   
biba1234
noo...kako izgleda porod na pručki?
ali je kera rodila stoje? Imam namreč prijateljico ki je na vsak način hotela stati....
Ali te popadki ne bolijo preveč,da bi hodila?
uff jaz se ne spoznam ravno na te poze in niti ne vem za vse kako naj bi to izgledalo...recimo pručka, čepenje,....user posted image user posted image

(odgovor članu biba1234)
Neposredna povezava do sporočila: 13
4.6.2012 19:05:50   
mateyka
na švedskem majo tako podloženo naslonjalo (nasloniš/obesiš se pod pajsko) na kolesih, ki se uporablja za hodit okol in za rojevanje stoje. ima pa nastavljivo višino, da je za različno visoke ženske.

(odgovor članu biba1234)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.6.2012 19:40:40   
bubu_bibi

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

na švedskem majo tako podloženo naslonjalo (nasloniš/obesiš se pod pajsko) na kolesih, ki se uporablja za hodit okol in za rojevanje stoje. ima pa nastavljivo višino, da je za različno visoke ženske.

Oh, to bi jaz naslednjič...

Ko sem 'moji' babci omenila, kaj pa stoje, je rekla, da se tako ne da rodit, ko sem prosila za pručko mi je rekla, da je v oni 'ta hudi' sobi in je ne sme ven prinesti (sicer ona punca, ki je tam rojevala itak je ne bi uporabljala, ampak se pač ni dalo). Na koncu sem pristala leže z nogami gor - saj je šlo, ampak verjamem, da bi lahko bilo bistveno bolje, lažje in lepše.

PS Petea zanima me, v kateri P dovolijo, da se med porodom tuširaš, razen, če sem jaz nekaj narobe zastopila.

Pričakala sva! :)

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.6.2012 19:55:19   
petea
v MB je v največji porodni sobi tudi ločen wc in tuš;

argument, da nečesa ne smejo začasno prenesti v drugo porodno sobo - jaouser posted image

bi jih morala reči, da greš potem pa ti rodit v drugo sobo, če jim je to lažje user posted image

pri meni so dvakrat samoiniciativno prinesli žoge iz druge sobe, ker jih v moji ni bilo

(odgovor članu bubu_bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   [Brisano sporočilo]
4.6.2012 19:59:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu biba1234)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?