picola1
|
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu Terapija lahko pomaga le tistemu, ki se je bo udeleževal. Partner spoznanj iz terapije težko prenese na drugega partnerja, če jo je drugi tudi potreben je najbolje, da gresta oba. Ker pa pišeš o partnerski zvezi, v kateri sta za moje pojme vedno kriva oba, da jima gre dobro ali slabo, ti priporočam, da se je oba udeležita. Če se da. Se strinjam z vsem, še posebej z odebeljenim... Ampak...včasih je težko prepričat partnerja, da gre zraven...sploh moški so ponavadi tisti, ki jim je to izpod časti, se počutojo ogroženi, itd. Ampak vseeno je bolje it na terapijo sam, kot pa sploh ne it. Jst imam veliko izkušenj s partnersko terapijo (osebnih in od prijateljev, znancev) in moram rečt, da se včasih zgodi, da partner kasneje začne hodit na terapijo, ko vidi, da so se začeli dogajat pozitivni premiki v zvezi ipd., partner se včasih začne spreminjat tut brez terapije, ker prvi partner, ki hodi na terapijo spremeni svoje obnašanje (to je čist logično, če veš, da se partnerja najdeta ponavadi zato, ker imata podobne težave...tehnofil bi reku, da plešeta skupni ples...in ko eden začne plesat drugače, mu včasih-ne vedno- začne avtomatsko sledit tut tadrugi). Včasih pa se partner ne spremeni kljub vsemu trudu prvega partnerja...in takrat ti terapija da en pogled od zunaj...mogoče lažje greš, ker končno uvidiš, da se te zveze ne da rešit...začneš se imet bolj rad in tam, kjer je nasilje, ženske velikorat končno zmorejo it stran... Jst osebno toplo, toplo priporočam terapijo, sploh če sama ne najdeš več rešitve, izhoda...Pojdi sama, res še mnogo bolje pa skupaj s partnerjem... Meni je ful fajn gospa Košičkova, pa Zoran Milivojevič (mal drag sicer, ampak drugače fajn terapevt)... Sam pričakuj, da je to dolg proces, sploh pri velikih težavah, ne pa dvakrat, trikrat it pa konec... Držim pesti, da vama uspe! Aja, sprašuješ, če je meni terapija pomagala? Absolutno DA! Pa še to: Preberi si knjigo Najina ljubezen, Harville Hendrix. Fantastična knjiga, nama z možem je dala čist eno novo sliko o najini zvezi...in od takrat naprej+ zakonska terapija= super zveza! Drži se!