monita
|
hej hej sem kar nekaj časa rabila da sem našla majčke in majčice... mi pa smo na svet prijokali 25.05 ob 8.06 uri... evo, pa še najina porodna zgodba :) ob 6.04 se zbudim zaradi bolečine, popadki na 8minut, kličem mojga (bil je v službi) da se mi zdi da imam popadke, pravi ja lubica js nevem, pa mu rečem ja jas tudi ne... no potem kličem mojo mami, da se mi zdi da imam popadke, je priletela k strela, in če me bo peljala v P, ker moj je v službi, seveda, ni problema... no se jas uštimam, in malo čez sedem greva od doma... popadki že na 4 minute...mami kliče rešilca, da se dobimo, da me potem rešilec pelje, pa še jas pravim da zakaj ga kliče, da bomo že prišle do LJ (do LJ imamo slabo uro)... ob nekje 7:25 se dobimo z rešilcem, zraven je bila še sestra(tehnik zdravstvene nege)... in se peljemo... pridemo do avtoceste v trebnjem, mene zvija, rečem če se lahko usedem, pravi da lahko... sedim... bolelo k vrag... 7:41 se je začelo, popadki na sekundo, upila sem k nevem kaj (me je sproščalo), potem mi reče naj se kar raje nazaj uležim... se uležem, ji rečem, naj me sezuje in sleče hlače... potem ji pravim da čutim da bom rodila, pa mi sestra reče, ne ne to se vam samo zdi, potem pogleda pa pravi rečevalcu-vozniku daj še bolj hitro pelji glavca se vidi... no potem pa čutim grozno bolečino, za sekundo poneha pa spet in mala je dobesedno skočila ven... popolnoma sama brez da bi jaz potiskala... sestra ji je nato očistila dihalne poti in mi jo dala na trebuh, ter pokrila z rjuhico... ta trenutek je bil res nekaj posebnega... no, tako sem rodila v rešilcu... cel čas med popadki pa sem še na telefonu moji mami tipkala številke da klicala v P da naj se ekipa pripravi in pa mojega, da naj zrihta policijsko spremstvo čez LJ, da čimprej pridemo do P, tako da smo imeli tudi policijsko spremstvo... ko smo se pripeljali do P(najprej na napačen vhod), pride notri moj dragi in babca... pa pravi moj kako je, pa sestra pravi smo že rodili, pa on kako kje pa je mala, pa odgrnem rjuho pa jo vidi, bil je čist zelen... no potem se peljemo pred pravi vhod,se odprejo vrata, zagledam policijski avto in policista (ni mi blo jasno zakaj, potem sem zvedla da smo meli spremstvo), pride spet moj notri, mu babca reče če bo prerezal popkovino, on ja, jo prereže in potem gremo v porodno sobo, kjer smo se še tri ure crkljali... tako sem 25.5.2012 ob 8:06 (ura je približna) rodila našo malo princesko v ponedeljek 28.5.2012 pa sem bila naročena na CR... pa smo takrat že šli dam.... drugače pa pohvale na odelku B ljubljanske porodnišnice...
|