|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Slovenci vajeni slabše kvalitete za ceno bolj...
23.5.2012 11:54:19   
Mica Potica

Kot zvesta uporabnica otroških kašic Hipp sem naletela na različnost izdelkov na slovenskih policah. Na spletni strani omenjenega dobavitelja za SLO pa sem si prebrala nekaj povsem drugega, kar je dejansko na policah.

"Že več kot 50 let se HiPP posveča plemenitemu približanju naravi in njenim sadovom. V HiPP-ovih kozarčkih se nahajajo le sestavine, ki prihajajo iz ekoloških kmetij in so pod najstrožjim nadzorom v vseh fazah. "

-> Hipp kašice narejene na Madžarskem, ki so namenjene SLO in CRO tržišču in je prisotna v večini Slov.prodajalnah ( Baby Center, InterSpar, Mercator, Dm...) v večini primerov nimajo sadja iz ekološko pridelanih kmetij, kljub enakosti cen?. Kašice so brez znaka, prav tako le tega ne piše med sestavinami, kar na enakih kašicah narejenih v Nemčiji le to piše.   

-> Zakaj velik del ( ali morda vse, ne vem ? )  kašic narejenih na Madžarskem ne vsebuje Öko Test znaka v primerjavi z Nemškimi, ki le tega vsebujejo?  ( primer sadne kašice Borovnice z jabolko. Primer enake kašice Hipp v primerjavi s kašico narejeno v Nemčiji z znakom Öko Testa in kašico narejeno na Madžarskem brez omenjenega znaka. Obe tako nem.kot madž. sta dobavljivi v Sloveniji ).  Madžarska ne vsebuje ekološkega sadja, medtem ko nemška vsebuje.

-> Zakaj prihaja do razlik pri zgoraj omenjeni kašici ( v priponki ) pri deležu sadja? Nemška cca 96%, Madžarska cca 92%.? Slovenci potrebujemo manj sadja za večjo ceno?

ter

-> Zakaj povsem enaka kašica narejena v Nemčiji v Sloveniji stane manj, hkrati pa vsebuje vse potrebne znake standardov, ter znak BIO, saj je sadje iz ekološko pridelanih kmetij, ista kašica narejena na Madžarskem za SLO in CRO trg, ki je brez EKO sestavin pa več? Je torej BIO slabše? Morda nismo v EU ?

-> za primerjavo pripeta deklaracija kopirana z omenjene strani. Kje so znaki, ki so v besedilu omenjeni oz. so pri povsem enakih izdelkih narejih v Nemčiji prisotni? Eu kakovost? Öko Test ( sadne kašice narejene v Nem.ga imajo )?
( SLO: http://www.hipp.si/upload/doc/222_deklaracija.pdf    in  DE: http://www.hipp.de/fileadmin/redakteure/produkt/artikel_pdf/4310.pdf

Zakaj ima Slovenski trg takšen "privilegij", da plačujemo več za manj  oz. več za slabše? Smo morda vajeni slabše kakovosti za večjo ceno?

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Slovenci vajeni slabše kvalitete za ceno ...
23.5.2012 13:26:56   
Anonimen
mi smo kupovali mleko Aptamil, ker ga je kar naenkrat začelo zapirat sem šla na HIPP in mi gre na živce ker moram vsakič tiste grudice mleka z vilco mešat da se duda ne maši. Hipp kašice- ne hvala 2 sm kupla to je tok sladko da adijo pamet, prov marmelada. čist too much. zdej mu lepo sama vsak dan sproti kuham, in tako bo tudi ostalo. posadila sem si vso zelenjavo , sadno drevje mamo že od prej in ga ni dnara da mu bi kupovala tist kao BIO. bio my ass :) drgač pa za slovenski trg so vse zadeve ne samo Hipp slabše kakovosti. Pampers npr. so za slo. trg narejene na Poljskem, za ostali trg ala švica Švedska itd pa Nemčija. al pa čokolade, sokovi....... za naš trg je lahko slabše, sej so sam slovenci, na žalost.

(odgovor članu Mica Potica)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
23.5.2012 13:32:44   
posh
to sem jaz že zdavnaj opazila. EU gor ali dol, mi spadamo pod vzhodni trg..saj sadje in zelenjava je v slo tudi 2. klasna.., v Avstriji pa jo imajo vso 1. klaso.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.5.2012 15:00:42   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: lott

mi smo kupovali mleko Aptamil, ker ga je kar naenkrat začelo zapirat sem šla na HIPP in mi gre na živce ker moram vsakič tiste grudice mleka z vilco mešat da se duda ne maši.

Sklepam, da si kupovala slovenski aptamil. Če bi v milerju kupovala nemški aptamil AR, bi se ti namreč dogajalo isto - grudice, grudice, da je treba kar nekaj potrpežljivosti in spretnosti, da lepo vmešaš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.5.2012 15:01:40   
Najin_pikec
Glih zaradi tega jaz plenice, kašice ipd raje v Müellerju kupujem. Še čokolada, ki jo kupim tam ima boljši okus. Žalostno, da ni povsod enaka kvaliteta user posted image

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.5.2012 18:00:14   
K_a_t_i
Ne znam ti odgovorit, ti pa ponujam rešitev - kupi bio sadje in zelenjavo pa delaj kašice sama.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Najin_pikec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.5.2012 18:04:25   
Anonimen
pomojem bio ne obstaja več

(odgovor članu K_a_t_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
23.5.2012 19:32:56   
malaMravljica
Oh ja, BIO se obstaja, ampak ne pri Familie Hipp.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.5.2012 21:27:17   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Ne znam ti odgovorit, ti pa ponujam rešitev - kupi bio sadje in zelenjavo pa delaj kašice sama.

PODPIS user posted image

Saj vem, da je vsaka minuta dragocena... amapk naribat jabolko ali pretlačit banano pa res ne vzame toliko časa, da bi morali otroke s temi kašicami futrat no user posted image

Nabavi steklen ribežn, je zelo uporaben tudi na sprehodu oz. kjerkoli. Ob straneh ima vdolbino od koder otroka hraniš brez da bi prekladala kašo še v kak lonček. Mi ogromno prepotujemo pa se vedno obnese tudi na poti user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.5.2012 21:37:35   
madam
Pa sej mica potica ne piše z namenom, da bi ji svetovali kako naj hrani otroka. Itak dela vsaka po svoje in verjamem, da nas je mnogo takih, ki dajemo oz. smo dajale otroku take in drugačne kupljene kašice. So what?!

Tu se gre predvsem zato, da se te Hipp kašice prodajajo za naš trg očitno s slabšo kakovostjo in več plačamo, kot pa za te narejene v Nemčiji. Hja, dokler se prodajajo, jih bodo imeli na policah. Sami smo si krivi, da smo tako površni glede tega. Predlagam, da se bojkotira vse te hipp brez znaka bio (pa sej tudi jaz nevem če je res bio, bla bla bla.. ampak iz inata) in se kupuje v mullerju, katere so made in Germany in se tudi manj plača :D.
Tako velja tudi za ostale stvari.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.5.2012 22:16:40   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: madam

Pa sej mica potica ne piše z namenom, da bi ji svetovali kako naj hrani otroka. Itak dela vsaka po svoje in verjamem, da nas je mnogo takih, ki dajemo oz. smo dajale otroku take in drugačne kupljene kašice. So what?!

Ja, saj vem... nisem nič slabega mislila... vsak po svoje pač

Tu se gre predvsem zato, da se te Hipp kašice prodajajo za naš trg očitno s slabšo kakovostjo in več plačamo, kot pa za te narejene v Nemčiji. Hja, dokler se prodajajo, jih bodo imeli na policah. Sami smo si krivi, da smo tako površni glede tega. Predlagam, da se bojkotira vse te hipp brez znaka bio (pa sej tudi jaz nevem če je res bio, bla bla bla.. ampak iz inata) in se kupuje v mullerju, katere so made in Germany in se tudi manj plača :D.
Tako velja tudi za ostale stvari.   Saj s tem nič ne spremeniš... Hipp dobi svoj delež, ap če njihovo kašico proda Muller ali Mercator... briga jih...

Smo morda vajeni slabše kakovosti za večjo ceno?

Jaz ne, ker sem pozorna na te stvari in kupuje zadeve, ki se mi zdijo kvalitetnejše (kašic pač ne kupujem, pazim pa pri drugih stvareh. Rada kupim slovensko (res slovensko, ne samo z oznako, da je "dokončano" ali pakirano v Sloveniji...)
Žal pa poznam veliko ljudi, ki jim je vseeno za kvaliteto. Pri ceni še popazijo, pri kvaliteti pa jih "dol visi", ker večinoma ne berejo deklaracij in drobnega tiska)
Ali je to počnejo iz navade, nepoznavanja ali brezbrižnosti... ne vem (in me v bistvu niti ne zanima user posted image )

Lep večer še naprej user posted image

(odgovor članu madam)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.5.2012 22:19:12   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: madam
Predlagam, da se bojkotira vse te hipp brez znaka bio (pa sej tudi jaz nevem če je res bio, bla bla bla.. ampak iz inata) in se kupuje v mullerju, katere so made in Germany in se tudi manj plača :D.

A bejž no?! In kako naj to naredijo tisti, ki nimajo trgovine Miler nikjer v razdalji npr. 50 km normalnih cest?

Če je madžarski Hipp tako zanič, ga pač ne kupit. Podpirajte slovensko industrijo (dokler je še narejeno v Sloveniji) in kupite Frutek. user posted image Ga prodajajo v vsakem mečkatorju, šparu, tušu, etc...

< Sporočilo je popravil cilla -- 23.5.2012 22:22:28 >

(odgovor članu madam)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.5.2012 22:35:01   
lisicamica
ko ste že ravno omenile pamperske.. zadnjič sem v DM-u opazila da na enih pamperskah piše Made in Poland, na drugih pa Made in Germany.. Si lahko mislite, da lahko celo izbiramo, če smo pozorne na deklaracijo.. :)

(odgovor članu cilla)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.5.2012 23:01:03   
Auri
Frutek je od fructala in ni več slovenski. Fructal je že nekaj časa srbski.

(odgovor članu lisicamica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.5.2012 10:09:06   
sazi

IZVIRNO SPOROČILO: Auri

Še vedno je narejeno v Sloveniji in vsaj deloma in slovenskega sadja (kolikor ga ne do-uvozijo).

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.5.2012 10:57:22   
madam
cilla.. ah ne.. sej to o bojkotu in mullerju ni blo smrtno resno napisano. Je tisti smešek na koncu, heh. Seveda se zavedam, da povsod ni dostopno. Vendar za tiste, ki pa je dostopen in imajo več trgovin na kupu, naj le premislijo kje in kaj bodo kupovali.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.5.2012 11:39:06   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: lisicamica

Si lahko mislite, da lahko celo izbiramo, če smo pozorne na deklaracijo.. :)

Če bereš deklaracije veš kaj kupišuser posted image , nasprotno -ne veš, če bereš (samo) cene.user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu lisicamica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.5.2012 15:42:53   
cilla

IZVIRNO SPOROČILO: Auri

Lastništvo podjetja ni isto kot kraj proizvodnje. Za zdaj je proizvodnja še vedno v Ajdovščini. In vsaj del sadja in zelenjave je še vedno vipavski oz. slovenski. Resda napovedujejo selitev proizvodnje v cenejšo Srbijo, a za zdaj - če je že treba kupit kozarček - je še možno kupiti slovenskega (in podpreti slovenske delavce).

(odgovor članu Auri)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kako pomagati mami, ko dojenček joka?
Ali zares veste, kakšna je PRAVA podpora mame, ko njen dojenček joka in ima težave ga potolažiti? Hitro preverite v član...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.