|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Priprava na spanje v posteljici
4.9.2005 22:24:46   
kikakaka
Punce,
prosim vas za kak nasvet, kako naj 6 mesecev starega sinčka pripravim do zaspanja v posteljici. Do sedaj smo ga namreč nosili. Hrbet pa trpi, zato je zadnji čas, da kaj naredimo okrog tega.

Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Priprava na spanje v posteljici
4.9.2005 22:52:41   
Marogica
Kot prvo, si že pozna, ker se bo otrok sigurno težje navadil, kot pa če bi bil manjši. Naša metoda je bila, da smo oba otroka položili v posteljo in jih pustili. Nista jokala več kot 3 dni-prvi dan okrog 20 min, drugi dan ca 15 in zadnji dan okrog 5 min. Od takrat nimamo nobenih problemov. Tudi če ga sedaj položim, pa še ni zaspan, je tiho ter posluša pojočo igračko, ki jo ima pritrjeno nad posteljo.
Za mnoge mame je ta način "zverinski". Tudi meni je bilo hudo, ko sem slišala svojega otroka jokati. Vendar sem se tolažila s tem, da je zdrav, sit in previt ter da ga ne morem non-stop in vsak večer nositi. Pa vedno večji in težji postaja. Dolgoročno se ti vsekakor obrestuje.
Ostaja samo na tebi, če si toliko močna ("zverinska") ali ne.
PA dosti sreče

(odgovor članu kikakaka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Priprava na spanje v posteljici
5.9.2005 2:42:40   
kati1
ojla

nočem bit preveč pametna , ker sama še nisem tam ... a se popolnoma strinjam z Marogico

(odgovor članu kikakaka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Priprava na spanje v posteljici
5.9.2005 8:45:12   
inna
mi smo to rutino začeli pri 3 mescih, pred tem sem jo pustila zaspati na kavču in ko je trdno spala smo jo nesli v posteljo, pro treh mescih pa sem jo prvič probala uspavati v posteljici z vedno isto rutino, pred spanjem se previjema in oblečema pizamico, najema, potem pa jo dam v posteljico in spustim enkrat vrtiljak naokrog, ugasnem luč, jo obrnem na bok ker tako hitreje zaspi ji dam za pit caj nato dudo in pleničko k obrazu. potem odidem iz sobe. ko zacne sitnarit, mala zelo malo joka, grem nazaj jo se enkrat obrnem na bok, dam za pit caj nato dudo in plenicko in sedaj zaspi kr hiter. prvič sem mogla it 5x do nje in ji dati dudo sedaj samo enkrat, na začetku je zaspala šele čez kake pol ure nato pa vsak dan manj sedaj zaspi čez kakih pet minut.

meni ta sistem odgovarja, čeprav sem mogla sama sebe prepričat da je ne dvignem na roke saj bi tako hitreje zaspala.

(odgovor članu kikakaka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Priprava na spanje v posteljici
5.9.2005 9:35:36   
k1
malo pozno si se spomnila na to... naša že od začetka zaspi v svoji posteljici, naštimamo vrtiljak, še do konce ne odigra, že spi. mu pa res daj pleničko ob lička, bo prej zaspal. upam da vam čimprej uspe...

(odgovor članu kikakaka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Priprava na spanje v posteljici
5.9.2005 9:40:58   
špelin@
Pri nas tudi metoda z jokom ni uspela
Moja se je drla po uro in pol skupaj pa še ni zaspala!!! Sosedje pa tudi niso dolžni sredi noči poslušati dveurno vreščanje. Zaspana je bila kot klada, ampak se ni dala... Ponavadi pri nas uspe uspavanje na tak način, da ležim ob njej, jo držim za rokico ali božam po glavici ter ji dajem dudko. Traja pa tako uspavanje tudi po več kot 1 uro! In se ponovi še 1x ponoči, ko se naje Občasno tudi to ni dovolj in jo je treba vzeti v naročje ter zibati, da zaspi.
Aja, nositi sva jo pa nehala, ko sem pri 6. tednih popizdila in možu prepovedala nošnjo.

(odgovor članu kikakaka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Priprava na spanje v posteljici
5.9.2005 9:52:04   
Anonimen
Jaz bi ga dala lepo v posteljico in pustila jokat. Grozno, ampak taka sem, ha, ha. Par dni bo hudo, potem pa boste vsi naspani in dobre volje. Pri nas je bilo tako. Kaj pa vem, včasih so hitre in boleče metode boljše, kot počasne, dalj trajajoče in manj boleče. Kot obliž, ki ga potegneš iz rane. Ali pa kot če nekoga porineš v vodo, da splava. Ali pa kot rek: Kar je treba, ni težko. In spati je treba in pika. Konec pregovarjanja.

(odgovor članu kikakaka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Ime za fantka
tinči3

Katero ime je najlepše?

Bor (21%)

Leon (34%)

Luka (36%)

Irenej (9%)


Število vseh glasov: 254

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!