dana
|
Naš je marca dopolnil 3 leta in je tudi zelo slab pri govoru. Bi rad veliko povedal, samo beseda pa ni oz. so: mami, ati, avto, pev (odpel), mu, koko, opa ... Ne reče krava, muca, padel ... Jaz sem ga že pri 2,5 letih odpeljala k logopedu, tako so 4 zaporedne seanse že za nami, naslednje imamo avgusta. Logopedinja pravi, da bo spregovoril, ampak pač kasneje. Ko je hodil tja, je bil tudi viden napredek. Tamali je drugače brihten, vse zastopi, vse se zmenimo. Težav z ravnotežjem in nasploh z motoriko nima. Pred krarkim sva imela pri svoji zdravnici pregled in naju je napotila na avdiološko ambulanto na pregled sluha, če bi slučajno bilo kaj na tem. Meni se sicer zdi, da sliši, ampak škodi pregled najbrž ne. Porod je bil hiter, nobenih težav. Nihče mi zaenkrat ni rekel, da bi lahko bilo kaj narobe z njegovo glavo. Bomo videli kaj bo pokazal pregled sluha, pa potem pogovor pri psihologinji v okviru rednega pregleda pri 3 letih, če bo mogoče še ona predlagala kak dodaten pregled. Nam je logopedinja izrecno rekla, da ga ne smemo nič siliti govoriti besede, ki jih ne pozna, ker ga s tem postavimo v položaj, ko je tudi njemu hudo. Naj se pač sporazumevamo z gestami in s tem naborom besed, ki ga ima. Vaditi moramo preko igre, mu ponujati besede in če ponovi ok, če ne, ga ne smemo siliti. Sem pa tudi jaz na momente orng zasekirana, ker ne poznam nobenega otroka v bližini s podobnimi težavami. Pojdite še do logopeda in naj še on pove svoje. Pa srečno!
|