|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   govor se ne razvija - zaskrbljeni
15.5.2012 14:19:21   
petruska
Otrok je napolnil 20 mesecev in še nič ne govori samo dava zloga - ia, ijaijao.
Kadar kaj hoče ima tak globok glas, kot na primer kadar nekaj siliš.
Sicer se vidi, da razume stvari, mislim pa, da bi rad kaj povedal pa nikakor ne more.
Tudi med hojo ga dokaj zanaša, kot da ima probleme z ravnotežjem.
V razvojni pravijo, da zaenkrat ne morejo določiti kaj bi bilo, vendar da obstaja tudi sum na nerazvito možgansko ovojnico? Sicer smo v juniju naročeni še k psihologinji, pa spet k razvojni ampak meni ne da miru kaj bi lahko bilo.
Ali mi lahko kdo kaj svetuje, je imel kdo enake težave?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: govor se ne razvija - zaskrbljeni
15.5.2012 15:50:37   
MioBambino
Mlad je še, daj mu še čas.

Poznam kar nekaj otrok, ki pri treh letih še tako govorijo in nič ne vem, da bi bilo z njimi kaj narobe.

(odgovor članu petruska)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.5.2012 15:56:22   
Paštetka
Moja sta začela govoriti malo pred tretjim RD, zdaj paa kot raztrgana dokorja.
Daj mu čas. user posted image

(odgovor članu MioBambino)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.5.2012 16:00:03   
2sneg13
Vse je odvisno tudi kakšen je bil porod in razvoj otroka v prvem letu starosti. Drugače pa tud jaz poznam enega, ki je komaj zdaj spregovoril , mesec pred 3 roj.dnem. Da ne govorim kako so ga pri 2 letih učili kako dela kravca,kuža ...user posted image user posted image user posted image user posted image ..ampak to je en tak otrok, ki so ga zafurali starši od rojstva naprej. user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.5.2012 17:25:54   
ZARA
Kako ste pa prišli na sum nerazvite možganske ovojnice?

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu 2sneg13)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
15.5.2012 17:35:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ZARA)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
15.5.2012 20:02:27   
petruska
glede možgansek ovojnice je v razvojni doktorica tako rekla
problem je v tem, da se zdi da bi otrok rad kaj rekel, pa preprosto zaradi nekih ovir ne more

otrok je bil tudi že dvakrat na nevrološki, na  EEG pregledumožganov, vedno ugotovijo povečano del osrednjih možganov, vendar kaj več od tega ne povedo, čaka tudi še na CT pregled.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.5.2012 20:20:31   
K_a_t_i
Čakaj... Vsi ti pregledi izključno zaradi govora, ali je pe kaj narobe?
Otroci so namreč ful različni. Naš mulc bo ravnokar 2 in govori kot navit, njegova prijateljica iz vrtca (3 mesece starejša) pa niti mama ne spravi skupaj. Pa ni z nobenim nič narobe. No, niti pomislil nihče ni na to.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu petruska)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.5.2012 6:49:18   
ajataja
Od moje kolegice hčerka bo ravno te dni stara dve leti in vse kar reče je ata,mama,dedi,baba in popolnoma nič drugega je pa res da ona niti poslušat noče ko ji kaj govoriš .Moji trije navihančki so te besede osvojili pa že pri enem letu in res so si grozno različni otroci.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.5.2012 8:51:35   
Petka09
Punčka, ki jo poznam tudi nič kaj veliko govori oz. do 3. leta nič - samo zvoki, kričanje, cviljenje... besed praktično nobenih, razen mama, kakšno ime.. to je to... Zdaj je stara malo čez 3 leta. Bila je na operaciji - odstranitev žrelnice, ker so zdravniki ugotovili, da bi mogoče za govor bilo lahko krivo tudi to, da je imela neke izrastke oz. polipe notri, zato so se odločili za operacijo. Ker je bila operacija nedavno, ne vem, ali je/bo govor zdaj kaj boljši.

(odgovor članu ajataja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.5.2012 10:20:01   
Ajra RR
Napiši vprašanje logopedinji Moniki, ti bo zagotovo znala svetovati. Najdeš jo tukaj: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/monika-rataj-bricelj_35

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.5.2012 13:13:37   
Nika v službi

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Otroci so namreč ful različni. Naš mulc bo ravnokar 2 in govori kot navit, njegova prijateljica iz vrtca (3 mesece starejša) pa niti mama ne spravi skupaj. Pa ni z nobenim nič narobe. No, niti pomislil nihče ni na to.

Kolikor sem jaz razumela, ima mali tudi težave z ravnotežjem. To pa ni tako nedolžno in v kombinaciji s težavami pri govoru, je prav, da stvar podrobneje pregledajo....

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.5.2012 15:49:12   
Tutan
Jaz pa ne razumem tega, ko vsi pravite, to je pri 20 mesecih normalno, otroci se med seboj razlikujejo.

Ok, tudi naš kaj bistvenega ni povedal, kakšno besedo podobno mama, ata je spravil skupaj in seveda - vsi so rekli, da to pa res ni kaj takšnega, da otroci so različni in za vse rabijo svoj čas.

Če bi takrat poslušala svoj notranji glasek, bi ga že prej odpeljala logopedu. Ne pa da sva prvo napotnico za logopeda dobila pri 5 letih, ko so tudi pediatri ugotovili, da otrok ne reče k,g in r (širša javnost mi je pa govorila, da ja ima svoj čas, da se to nauči :S). Sicer se je v 2mesecih intenzivega dela vse popravilo, ampak pravočasno ukrepanje bi čas še znižalo - in to mi je zagotovila tudi logopedinja.
Sicer je tukaj govora o povsem normalno razvitem otroku, športno sposobnem, zelo dejavnem.
Pri kakršnihkoli drugih težavah - je treba ukrepati še prej.

Tako da ja, jaz bi vsaj pri treh letih 100% zahtevala logopeda. Se več škode naredi, tudi pri izgovorjavi, ko otrok pobere vse nepravilnosti.
Je pa res, da naš do 2 leta ni govoril (saj pravim z izjemo nekaj besed), potem pa je začel govorit kot utrgan - vendar nepravilno.

< Sporočilo je popravil Tutan -- 16.5.2012 15:50:01 >

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.5.2012 20:32:24   
K_a_t_i

IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

Kolikor sem jaz razumela, ima mali tudi težave z ravnotežjem. To pa ni tako nedolžno in v kombinaciji s težavami pri govoru, je prav, da stvar podrobneje pregledajo....

Maš prav. Med tem, ko sem brala odgovore, sem pozabila na ta del.
Sluh je OK?

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.5.2012 23:20:42   
suzy 1
Naš fant ni govoril do 3,5 let.Mu je pa ful pomagalo ko je šel v vrtec in od takrat naprej govori kot strgan dohtar. user posted image Daj času čas ,pri 3 letih na sistematiki bojo že povedali kako in kaj.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.5.2012 22:22:07   
Katy78
Naš fantek tudi do 2 let in pol ni povedal nič, potem pa se mu je odprlo praktično čez noč. Vsak dan je bil viden velik napredek, vse črke (razen "r") izgovarja pravilno od vsega začetka. Če gre za sum na nerazvito možgansko ovojnico, potem domnevam, da vas obravava še kdo drug (npr. nevrolog), saj dvomim, da sta psiholog in razvojna ambulanta dovolj kompetentna za tak primer. Srečno!

(odgovor članu suzy 1)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.5.2012 13:05:04   
Kat09
Živijo,

pri našemu smo bili zaradi težav že od začetka bolj podrobno obravnavani. In ima tudi (manjše) težave z ravnotežjem, ki pa so drugače predvsem povezane s povišanim tonusom. Je bil pa operiran pri slabih dveh letih, odstranjena žrelnica in vstavljene cevke v bobniče. Posledica? Definitivno bolje sliši in tudi precej bolj je začel ponavljati besede. user posted image
Tako da, predlagajte pediatrinji ali v razvojni naj vam da napotnico za ORL.

(odgovor članu petruska)
Neposredna povezava do sporočila: 17
4.6.2012 9:12:34   
dana
Naš je marca dopolnil 3 leta in je tudi zelo slab pri govoru. Bi rad veliko povedal, samo beseda pa ni oz. so: mami, ati, avto, pev (odpel), mu, koko, opa ... Ne reče krava, muca, padel ...

Jaz sem ga že pri 2,5 letih odpeljala k logopedu, tako so 4 zaporedne seanse že za nami, naslednje imamo avgusta. Logopedinja pravi, da bo spregovoril, ampak pač kasneje. Ko je hodil tja, je bil tudi viden napredek.

Tamali je drugače brihten, vse zastopi, vse se zmenimo. Težav z ravnotežjem in nasploh z motoriko nima.

Pred krarkim sva imela pri svoji zdravnici pregled in naju je napotila na avdiološko ambulanto na pregled sluha, če bi slučajno bilo kaj na tem. Meni se sicer zdi, da sliši, ampak škodi pregled najbrž ne.

Porod je bil hiter, nobenih težav. Nihče mi zaenkrat ni rekel, da bi lahko bilo kaj narobe z njegovo glavo. Bomo videli kaj bo pokazal pregled sluha, pa potem pogovor pri psihologinji v okviru rednega pregleda pri 3 letih, če bo mogoče še ona predlagala kak dodaten pregled.

Nam je logopedinja izrecno rekla, da ga ne smemo nič siliti govoriti besede, ki jih ne pozna, ker ga s tem postavimo v položaj, ko je tudi njemu hudo. Naj se pač sporazumevamo z gestami in s tem naborom besed, ki ga ima. Vaditi moramo preko igre, mu ponujati besede in če ponovi ok, če ne, ga ne smemo siliti.

Sem pa tudi jaz na momente orng zasekirana, ker ne poznam nobenega otroka v bližini s podobnimi težavami.

Pojdite še do logopeda in naj še on pove svoje.

Pa srečno!

(odgovor članu Kat09)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
4.6.2012 10:56:51   
Brisani uporabnik

(odgovor članu dana)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
   [Brisano sporočilo]
4.6.2012 10:57:33   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?