|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kdaj na ctg
12.5.2012 16:51:45   
nikki09
Pozdravljene,

zanima me, kdaj naj bi šla nosečnica prvič na ctg? Dve leti nazaj sem dobila napotnico za ctg v porodnišnici 3 tedne pred rokom,
sedaj v drugi nosečnosti pa mi je ginekologinja rekla, da naj grem tja na dan PDP in da se ctg prej ne prakticira več.

LP
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kdaj na ctg
12.5.2012 17:33:41   
kajajaka
Meni so ctg snemali na vsakem pregledu od 31. tedna naprej.
Imela sem rizično nosečnost in sem hodila v porodnišnico na preglede vsakih 14 dni. Pa tudi moja ginekologinja vsako nosečnico vedno da na ctg v zadnjih dveh mesecih (ima svoj ctg v ordinaciji). Da bi se z napotnico hodilo posebej na ctg pa prvič slišim... Morda jih piše zato, ker ga tvoja g. sama nima user posted image

Skratka, kolikor sem jaz videla v porodnišnici naredijo ctg vsaki nosečnici nad 31 tednom, ki pride do njih.
Mislim pa, da ne pridejo le na ctg ampak na kakšen pregled...

(odgovor članu nikki09)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.5.2012 18:56:44   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: nikki09

Pozdravljene,

zanima me, kdaj naj bi šla nosečnica prvič na ctg? Dve leti nazaj sem dobila napotnico za ctg v porodnišnici 3 tedne pred rokom,
sedaj v drugi nosečnosti pa mi je ginekologinja rekla, da naj grem tja na dan PDP in da se ctg prej ne prakticira več.

LP

Vsak G ima različno,Če ni potrebe lahko na dan PDP-ja.

kajajaka: uporabnica ne sprašuje za rizično nosenost,tako da ji tvoji odg. čisto nič ne pomagajo. V porodnišnico vsaka nosečnica ko pride ima preglede in CTG.

(odgovor članu nikki09)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
12.5.2012 19:16:35   
Izabelina
js sm mela zadnji mesec pomoje pa pol ko sm bla čez rok tut... ga pa ma moja G v ordinaciji in to kr tam predn greš na pregled opraviš, pri sestri...

< Sporočilo je popravil Izabelina -- 12.5.2012 19:17:06 >

Naj tvoje srce razposajeno zazvončklja,
kot mu je usojeno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.5.2012 19:52:02   
Anonimen
od 35 tedna sm ga mela js drgač je pa od 36-37 tedn, sej namen ctg je da se lahko ugotovi morebitne popadke, js jih nism čutila, ctg jih pa je, pa tudi zaradi tega ker otrok nima več prostora in se veliko manj giblje, zaradi morebitnih zapletov

(odgovor članu Izabelina)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
12.5.2012 20:11:32   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pozdravljene,

LP

kajajaka: uporabnica ne sprašuje za rizično nosenost,tako da ji tvoji odg. čisto nič ne pomagajo. V porodnišnico vsaka nosečnica ko pride ima preglede in CTG.

uf kako smo eni nervozni in potem še anonimni... user posted image  predlagam podrobnejše branje draga anonimna
Napisala sem tudi, da moja ginekologinja vsaki nosečnici dela ctg (torej tudi nerizičnim). Jaz sem ga pač imela vsakih 14 dni, zdrave ga imajo pa ob vsakem pregledu (mislim, da je običajno pregled 1x mesečno). Zakaj ji ta moj odgovor ne bi nič pomagal? Morda ji je vseeno več kot tvoj... user posted image

Nikki90 oprosti, ker smetim temo, ampak me takšni "anonimneži" pogrejejo, ker sikat in flancat znajo samo s skrito identiteto, drugače pa nimajo jajc user posted image
Izabelina in lott sta ti dali najbolj natančen odgovor. Veliko sreče z otročičkom. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
12.5.2012 20:12:42   
butt3rfly

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pozdravljene,

LP

ma dobro, kdo pa si ti, da boš presojala, komu kakšen odgovor koristi??? se je treba skrivati za anonimnostjo, jele?? kot da je avtorica edina bralka tega foruma... če nimaš kej pametnega za odgovorit, se ne oglaši.

moje izkušnje pri 2eh nosečnostih - ctg so mi začeli delati pri dopolnjenih 35ih tednih, v ordinaciji pri moji ginek. tja sem šla 1x na teden. je pa tako, da mi nikoli niso zaznali popadkov, ker se je vedno vse začelo na hitro. očitno ima pač vsak dohtar svoj sistem preverjanja. nevem, men se zdi dobro, da se preventivno preverja, ker nikoli ne veš, kaj te čaka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
12.5.2012 21:06:59   
Anonimen
kdaj na ctg je čisto odvisno od tvoje/ga G.mislim,da zdravstvo po novem krije ctg-je komaj od PDP-ja naprej oziroma imaš prvi ctg na dan PDP-ja.v nekaterih porodnišnicah ga delajo od 38.tedna naprej.če pa imaš srečo pa te pošljejo že v 36.tednu na prvi ctg.najbolje,da vprašaš tvojega osebnega ginekologa.

(odgovor članu butt3rfly)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
12.5.2012 21:10:32   
tulpek
Jaz sem imela zadnje 4 tedne pred pdp vsak teden ctg pri svojem ginekologu. Je pa snemal samo srček otroka, ne pa popadkov, ki tako niso bistveni v tem času (če je vse ok). Sem pa slišala, da nimajo povsod teh ctg-jev pred rokom.

< Sporočilo je popravil tulpek -- 12.5.2012 21:11:01 >

(odgovor članu butt3rfly)
Neposredna povezava do sporočila: 9
12.5.2012 21:24:16   
ninocka26
Jaz hodim v APN v Ljubljani in so me naročili na CTG naslednji teden, ko bom dopolnila 36. tednov. Tudi mojo prijateljico je G napotil na CTG pri dopolnjenih 36. tednih.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.5.2012 19:01:11   
Anonimen
zakaj pa niso popadki v tem času bistveni?? nekatere imajo popadke že pred 30 tedna, in jim porod zaustavljajo, če pa nebi naredli ctga bi bilo lahko marski kaj narobe

(odgovor članu tulpek)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
13.5.2012 19:31:25   
tulpek
Govora je o zadnjem mesecu in ne o zadnjih 3 mesecih user posted image ... in če takrat imaš popadke ni nič narobe in ni treba zaustavljat. Saj sem dodala, da če je vse ok, je tako user posted image user posted image user posted image user posted image če pa na kaj posumi, lahko pa še vseeno drug senzor vklopi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.5.2012 9:13:01   
Anonimen
sej ti ni treba bit užaljena. in, ja mau sm narobe prebrala, se zgodi. men bi jih žihr sm rodila v 37 tednu in se kr dobr matrala da je otrok začeu dobivat na teži. res full. na uro in pol sm ga mogla zbujat in ga potem 1 uro in pol dojila da je pojedel tistih 45 ml.

IZVIRNO SPOROČILO: tulpek

Govora je o zadnjem mesecu in ne o zadnjih 3 mesecih user posted image ... in če takrat imaš popadke ni nič narobe in ni treba zaustavljat. Saj sem dodala, da če je vse ok, je tako user posted image user posted image user posted image user posted image če pa na kaj posumi, lahko pa še vseeno drug senzor vklopi.

(odgovor članu tulpek)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?