Ursi2
|
Živjo! Tudi mi imamo podobne probleme. Novembra je bilo eno leto, kar je ta večji brez pleničk. Star pa je 4 leta in 3 mesece. Pri nas imamo eno zelo slabo izkušnjo z operacijo na luleku in ga zaradi tega niti nisva kaj silila z odvajanjem, ampak potem malo pred 4. letom smo pa nehali s plenicami in je bilo na začetku kr bolj kot ne brez problemov. Niti ponoči nismo imeli problemov in se je do sedaj polulal samo ene 3x v posteljo. Ampak potem se je čez dan začelo vedno večkrat, da se je polulal v hlače, včasih tudi do 5x na dan. Pa sem ga poskušala skozi igro motivirat, da greva na stranišče, pa imela sva različne revije tam, da jih je lahko bral, kadar je šel kakat,..... Ampak včasih je uspelo, včasih ne. Ali sem ga večkrat vprašala oz mu rekla, če gre lulat, pa je rekel, da ga ne tišči, čez par minut pa je bila luža. GRRRRRRRRR, me je včasih jezilo. S kakanjem pa imamo še sedaj včasih probleme. No zaradi operacije in posledic smo šli ene 2x k psihologinji in je nam tudi predlagala, da mu damo pleničko nazaj, pa sem rekla, da ne, ker večinoma uspemo čez dan, da se večinoma zgodi, ko se zaigra, ali je že utrujen,.... in glede na to, da je ponoči priden in podobno, ne gremo nazaj na pleničke. Je pa predlagala, da naj potem sam poskrbi za to, ko se je treba preoblečt. Naj gre sam iskat nove hlačke in hlače, če se ne zna še sam preoblečt, mu pomagamo, če ne se naj lepo sam preobleče in potem pospravi tiste polulane obleke v koš za perilo ali jih nese k pralnemu stroju. Da naj ve, da more potem tudi pospravit in popravit, kar naredi. In ker zna to trajati, naj mu tudi razložimo, seveda umirjeno ;) , da bi se lahko ves ta čas že igral, če bi šel na stranišče, sedaj pa mine čas brez veze, ker se je treba preoblačit, umivat, pospravljat,.... Pri nas je to kr uspelo, je pa sedaj, ko je šel spet nazaj v vrtec bila spet mala kriza in se je spet kdaj polulal v hlače in tudi pokakal. (bil je pa doma od januarja, ker sem rodila 3.. Ko je bil doma ni bilo problema, šele, ko je mogel nazaj v vrtec). Amapk sedaj se je stanje spet uredilo in se že skoraj ne zgodi več. Sem pa opazila, da se ponavadi zaigra in pozabi. Tako da ga kr večkrat spomnem ali pa ga skoz igro pripravima, da gre. Najrajš pa itak zunaj, ko lahko zaliva in potem bi kr naprej lulal.
|