darhaha84
|
Pri nas smo imeli ravno tak problem. Čez ni hotel zaspat v posteljici ampak samo v vozičku, avtu... Zvečer pa sem ga samo odložila pobožala in šla ven in je zaspal. Tko, da sva morala vsak dan ven, da je spal (ni bilo važno kakšno je vreme). Potem je pa bilo letos maja tist dež in sem bila vsak dan mokra k cucek, da je mali gospod zaspal, tako da sem pop... in rekla, da je tega dovolj in da naj se nauči kar notri spat (saj v vrtcu bo tud moral notri spat - konec junija je šel v vrtec). Pa sem ga probala dat spat in je bila histerija in dretje. Pol sva nekajkrat v spalnici skupaj zaspala in ko sem ga hotela dati v posteljico se je takoj zbudil in spet uspavanje. Pol sem pa mal knjige prebrala in sem dobila eno fajn idejo (za katero moaš imet živce in trdo kožo, ker se ti srce trga ko ga poslušaš, samo pri nas je palio in od takrat dalje zaspi sam zjutraj in zvečer). Gre pa tako, jaz sem ga odložila v posteljo in ga pobožala, dala dudo, naredila temo in odšla iz sobe. Seveda je sledilo dretje in sem ga pustila 5 min in šla do njega in ga položila dol dala dudo (v tišini) in odšla in jovo na novo na 5 min, tako je prvi dan po 1,5uri zaspal, drugi dan isto le da sem hodila do njega na 10 min., in to je trajalo vse do 8 dne, katerega je zaspal takoj in od takrat naprej zaspi sam - jupi . Rabiš pa res kar nekaj živcev in trde kože, ker ko ga poslušaš kako joka, bi ga najraje vzela k sebi in se zraven zjokala. Mi imamo pa drug problem zdaj, pri 15,5 mes. se še vedno zbudi ob cca. 4:30 do 5:30 zjutraj in hoče mleko (ni dobro če mu dam vodo ali čaj), ne vem kako naj ga navadim, da bo spal celo noč oz.do 6:00 zjutraj, ker takrat vstanemo za v vrtec in službo. Tako, da včasih ko nazaj zaspimo sploh ne slišimo budilke, ker glih oči zapremo in smo še bolj zalimani zjutraj. Moram, pa reči da naš fantek ne poje tako malo čez dan, da bi bil ponoči res tako lačen. Pa različne stvari sem mu poskusila, dat za večerjo če bi kaj dlje spal, vendar nič ne pali Ali ima kdo kako idejo, da ga odvadim nočnega obroka mleka?
|