|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Špinača
29.4.2012 21:40:42   
takotako
Na vrtu je že zelo lepa špinača ki jo bom mogla kmalu porezat. Ker jo je veliko bi rabila malo nasvetov:

kako jo dam zmrnit- kako jo je najboljše dati v skrinjo..
kaj lahko razen juhe in kremne omake naredim z njo? Lazanjo, itd... kakšen recept da je še meso mogoče zraven.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Špinača
29.4.2012 22:16:23   
LuLu
Malo jo prekuhaj in potem zmrzni. Tako moja mama dela in je ok.

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Špinača
29.4.2012 22:18:40   
takotako
V kaj pa jo daje? Slišala sem da jo dajejo v tisto posodico za kocke iz ledu pa potem v vrečko. še kak dober način

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Špinača
29.4.2012 22:20:38   
LuLu
V navadno kilsko vrečko, za en obrok - kosilo.

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Špinača
29.4.2012 22:21:36   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: takotako

V kaj pa jo daje? Slišala sem da jo dajejo v tisto posodico za kocke iz ledu pa potem v vrečko. še kak dober način

Tisto samo malo lepše izgleda, okus je pa isti user posted image

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Špinača
29.4.2012 22:25:44   
takotako
Haha vem da je oksu isti. Ok jutri jo dam malo zmrznit. ;)hvala

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Špinača
29.4.2012 22:28:34   
LuLu
Prosim user posted image
Malo jih na RR sodeluje te dni, pa če lahko počakaš in bo katera imela kak specialen nasvet. Jaz drugega ne vem.

(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Špinača
29.4.2012 22:33:06   
takotako
ja recepti mi bojo še prov prišli ker sem še sama sejala-samo šele zdaj.
Ta je iz maminga vrta. Vsako leto jo sejemo porabimo pa tisto kar rabimo sproti. Nič ne zmrznemo. No letos sem malo gledala kok kupujemo zelenjave čez zimo in sem rekla da bom vse kar se da dala tudi zmrznit.

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Špinača
30.4.2012 5:20:19   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: LuLu

IZVIRNO SPOROČILO: takotako

V kaj pa jo daje? Slišala sem da jo dajejo v tisto posodico za kocke iz ledu pa potem v vrečko. še kak dober način

Tisto samo malo lepše izgleda, okus je pa isti user posted image


Jaz pa vedno raje kupim v kockah. Nočna mora, če imam celo gmoto oz polno vrečkouser posted image . To pa zato, ker pojemo res malo, včasih pa samo jaz in male kocke so mi bolj priročne. Daleč, da bi šlo za lepoto

Tudi če kuham, kuham več ali manj take recepte, da rabim malo špinače. Npr polnjene kanelone ali pa polnjene palačinke, polnjene velike školjke- testenine, lazanja (mešana, z mesom in zelenjavo), špinača s krompirjem, zelenjavna kremna juha. Vsepovsod je špinača le kot dodatek in ne kot glavna jed, zato pa male kockeuser posted image .

Ne rabiš posodice za led. Lahko skuhaš, odcediš, na velik krožnik ali kak pladenj narediš kupčke in zamrzneš, ko je zamrznjeno, pa vsuješ v vrečko in nazaj v zamrzovalnik.

Ko polnim canelone ali velike školjke, špinačo na olivnem olju malo prepražim oz pokuham, ter ji dodam česen in sol. Ohladim, dodam ricoto, malo naribanega parmezana, premešam in nafilam. V pleh nato dam malo olja in vode (res minimalno vode), naložim polnjene zadeve, posujem še malo sira in v pečici zapečem. Včasih pa malo zalijem s paradižnikovo omakco.
Špinačo s krompirjem naredim tako, da krompir skuham, tik pred koncem dodam špinačo (ne sme biti zmiksana) in odcedim vodo, dodam zeliščno maslo. To ponavadi imamo ob lososu ali kaki drugi ribi (blitve ne maramo in ne maramo čiste špinačeuser posted image )
Juho pa po navdihu, ponavadi na olju na hitro popražim kakšen por, pa česen, dodam bučke (in še kako zelenjavo ki se mi še valja po hladilniku) kako kocko ali 2 špinače... zalijem z vodo, solim, začimbe... Zgostim z polnozrnatim pirinim gresom ali lečo ali čičeriko ali krompirjem. Nato pa vse skupaj zmiksam, da pride gosta juhica. V krožnik pa si potem vsak da po želji kislo smetano.

Na mesno lazanjo na vrh posujem koščke špinače (male kupčke v bistvu naredim) in kocke mozarele, ter še posujem z naribanim sirom. Samo špinačne lazanje pa mi ne delamouser posted image

Pojemo pa precej več sveže mlade špinače v solatiuser posted image

Tako svežo dodam na koncu tudi v kake testenine z zelenjavo ali šitakami/šampijoni (brez omake) ali zelenjavno rižoto.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 30.4.2012 5:36:56 >

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
1.5.2012 23:39:55   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Hope2)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Špinača
3.5.2012 8:56:01   
mini86
js jo zblanširam, narežem na grobo in dam v vrečke po porcijah za naju dva..to potem sploščim da mi čim manj prostora vzame v skrinji..
itak potem ko dodam stvari pride še več in je potem tud za tamaugauser posted image


_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?