|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   sesamo prstek
3.9.2005 23:01:40   
SU
Naš Maj sploh ne mara dude (razen, ko je že velika, velika "sila"-to pa ni skoraj nikoli). Je pa že kakšen mesec nazaj prav lepo utihnil v posteljici po tem, ko se je že prebudil iz spanja. Ko sem šla, po prstih, pokukat kaj počne, je mali škrat sesal prstek. Na začetku se mi je zdelo še luštno (saj veste kako so luštni s palčkom v ustih... ), zdaj pa me malce skrbi, ker ne vem kako naj ga tega odvadiva?!! Ko se zjutraj zbudi, da prstek v usta in še malce zaspi nazaj. Tako, da se največkrat jaz sploh ne zbudim vmes, ko se on prebudi. Zdaj pa resnično ne vem... naj mu prstek vlečem iz ust?? Naj mu v tolažbo ponudiva raje dudo?? Mu prstek s čim namažem? Kaj naj storiva??? "Help"!!! LP, Saša
Neposredna povezava do sporočila: 1
   sesamo prstek
3.9.2005 23:22:10   
eva1
Ma pusti ga naj sesa-saj vsak enkrat neha...

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   sesamo prstek
3.9.2005 23:23:23   
piščanc
no mališan se lepo sam potolaži

če hoče mu ponudi dudo, ker zgleda da potrebuje crkljanje, drugače pa tud ni nič narobe, če se v kriznih trenutkih, ko je sam zna potolažiti s prstkom

ko boš zraven mu ponudi kaj drugega (dudo, pleničko, zizo, flaško...), jaz mu pa nebi prstka ven pulila, če ga to osrečuje

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   sesamo prstek
3.9.2005 23:25:40   
Anonimen
Jaz bi mu poskusila uturiti dudo. Če pa ne bi šlo, bi ga pa pustila.

(odgovor članu SU)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   sesamo prstek
3.9.2005 23:26:34   
Anonimen
Aja, pa poskusiti moraš različne dude, različne materiale, različne oblike. Ni kar vsaka dobra, ne e!

(odgovor članu SU)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   sesamo prstek
3.9.2005 23:32:52   
eva1
Pri nam nobena duda ni ok-probala vse-no vrjetno se še kje kašna najde, k jo še nism, ampak smo res ful dudik zamenjali, potem je poštudiral prst-ga vlekel tu pa tam...pol tut to ni bilo več aktualno...in sedaj bi kr naprej vlekel mamino ziziko..tako da jaz bi bla vesela če bi spet prst našel!

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   sesamo prstek
3.9.2005 23:33:39   
SU
Aja...Splišni, na to pa nisem pomislila.. .Zaenkrat ga bova pustila. Saj, če sem zraven mu itak dam igračko, zizo, al' pač kar se spomnem oz.kar mu "potegne". Sploh pa to najraje počne v posteljici, predno zaspi oz. če se zbudi. Sploh ne začne jokat, ampak "prst v usta in gremo cuzat!!"... Ste me malce potolažile, da vsak enkrat neha...tja do "poroke" bo menda že...

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   sesamo prstek
3.9.2005 23:40:16   
urška
jst bi mu raj dala dudo. pri nas je blo podobno-pol smo pa zažel dudo silit-se mi zdi bolš za zobke.

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   sesamo prstek
4.9.2005 8:10:23   
Rabarbara
Jaz bi poskusila z dudo. Tako kot pravi urška - zaradi zobkov...

LP

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   sesamo prstek
4.9.2005 9:25:25   
sarči
Urška,deformacije čeljusti so iste kot pri sesanju dudke,tako je meni rekla pediatrinja,saj naša tudi sesa palček in to vedno bolj,čeprav sem poskusila z vsem!
SU,pusti mu,to je njegovo veselje in tolažba,tako pač je!Predstavljaj si,da bi tebi vzeli nekaj,kar imaš najraje!
Problem je le ta,da dudko odvzameš,prstka pa ne.Enkrat bo že nehal!

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   sesamo prstek
4.9.2005 10:44:27   
rainbow
Halo!

Moja skoraj 6-mesečnica je tudi odkrila prstek, duda ji je bila svetovno čudo; zdaj pred kakima dvema tednoma pa prst več ni najbolj aktualen, sem poskušala znova z dudo in ji zelo paše za dlesni (imamo prvi zobek ) in je tudi parkrat z njo zaspala;

sem že mislila, da bo tudi ona s prstkom, tako kot velika, ampak zgleda da ne; sicer pa, se še zna spremenit.

jaz bi rekla, nič silit, otrok mora tudi svoej prstke spoznat, pa rokico in to vse preko ust; občasno pa probaj dudo, pa boš videla kako bo.

lp

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   sesamo prstek
4.9.2005 18:58:12   
pika78
Naša 3-mesečna punčka je tudi že pred časom našla prstek, ki ga neprestano nosi v usta (včasih pa celo rokico). Prav tako ne mara dude in jo kar izpljune.

Tudi jaz ne vem, kaj naredit... Upam le, da jo bo sčasoma minilo.

Lp!

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   sesamo prstek
4.9.2005 19:23:31   
Primoza
Osebno se pri sesanju prstka občasno poslužujem bio metode: ko grem mimo smolnatega drevesa z nekaj smole Žanu namažem prstek, ki potem ni več okusen.

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   sesamo prstek
5.9.2005 3:43:57   
kati1
ojla

sicer menim, da ni nič narobe s sesanjem prstkov (po zadnjih odkritjih otrok začne sesati že v 14t nosečnosti, kar pa je sigurno znak, da to ni tako napačno kot nekateri govorijo) ... sicer pa pomaga, če mu omiljeni prstek oviješ z lepilnim trakcom (ali "flajšter"), mala verjetnost je da bo nadaljeval z drugim prstkom

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   sesamo prstek
5.9.2005 3:44:45   
kati1
... še to - jaz tega ne bi delala pred enim letom

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   sesamo prstek
5.9.2005 16:05:25   
SU
Vidim, da vas večina zagovarja to, da mu prstka ne pulim iz ust. In tudi ne nameravam. Zdaj sem ugotovila, da če sem zraven, ga lahko zamotim s čim drugim-ropotuljico, igračko, zizo, ... Ko pa se zjutraj zbudi in je kar tiho, pa se zato ne zbudim, me večkrat predrami ravno njegovo "cmokanje".    

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?