|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Telovadba v nosečnosti
14.4.2012 9:15:32   
nutela
Zanima me do kdaj ste v nosečnosti telovadile in za katero aktivnost gre? Sama sem namreč na poskočni vadbi, kjer nas res utrudijo. Ravno sedaj tja hodi tudi eno dekle, ki je v petem mesecu nosečnosti in pravi, da je z zdravnikom govorila in, da lahko še naprej hodi. Sam pri trebušnjakih se špara. Pravi, da ker je že prej hodila 3 leta , lahko tudi sedaj nadaljuje, počuti se OK. Res da še nima trebuha vidnega, ampak ne vem.

V moji drugi nosečnosti sem se vpisala na telovadbo za nosečnice, res pa da nisem nikamor hodila pred tem. Na to vadbo pa aktivno hodim že od lani 2xtedensko.Ful mi je všeč. Tudi naša trenerka je npr. še v 7. mesecu tam skakala-ampak ona je bi rekla,  profesionalka. Kaj mislite ve? Jaz sem malo v dilemi glede tega - je ok ali ni? Sem pa tik pred testom za našega 3. sončka :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Telovadba v nosečnosti
14.4.2012 14:20:30   
amyZ
Jaz sigurno poskakovala ne bi, niti se ne bi preveč hotela obremenjevati, če že beremo o tem, da utrip ne sme preveč narastit. Verjetno, če se že prej ukvarjaš z vadbo in če si v dobri kondiciji da je ok, ampak glede na to, da gre lahko sploh v prvih mesecih kaj narobe, jaz takrat sigurno ne bi ful telovadila in športala. Itak je pa to odvisno od same nosečnosti in odločitve. Ene normalno to delajo, spet druge pa ne smejo več. Dobro se je posvetovati z ginekologom ja.

(odgovor članu nutela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.4.2012 12:10:31   
Pacota
Tudi jaz ne bi več skakala itd., bi papoiskala kakšno bolj umirjeno telovadbo namenjeno nosečnicam.  Npr. v MB obstaja telovadba za nosečnice, super je baje joga za nosečnice (nisem bila jo pa zeloo hvalijo in baje izveš še veliko o porodu, ker vodi dula, organizirajo še zazna predavanja...)...

Jaz imam rizično nosečnost in se ne gibam čisto nič, pa to zelo pogrešam in me kar skrbi, kako bo potekal porod, če bom čisto brez kondicije.

(odgovor članu amyZ)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.4.2012 0:11:41   
Mjavmjav
Sama sem inštruktor pred- in poporodne vadbe in ti lahko podam malce bolj strokovno mnenje, vendar je končna odločitev seveda odvisna od vsake nosečnice posebej. Načeloma vadbe s poskoki, torej z vajami, kjer si v določenem trenutku z obema nogama dvignjena od tal, niso priporočljive. V nosečnosti ni pomembno hujšanje, ni pomembno da zmoreš preteči maraton... pomembno je, da poskrbiš za svoje sklepe, ki se zaradi hormonov razrahljajo, za moč, ki jo boš potrebovala ob dojenčku in za splošno dobro počutje. Za skakanje bo še veliko časa. :) Lahko seveda nadaljuješ, sploh če si bila aktivna že prej, a specializirana vadba za nosečnice bo zelo dobrodošla, da učvrstiš mišice, ki so najbolj obremenjene. :) :) To pa ne pomeni, da se je treba aerobni vadbi izogibati. Nasprotno - zelo dobrodošla je, le v prilagojeni obliki.
Zdajle se mi je porodila ideja, da bi lahko organizirale kakšno skupno vadbo in klepet, če bi se vas nabralo več :)

(odgovor članu Pacota)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.4.2012 10:51:07   
Anonimen
PACOTA- Jaz sem tudi imela rizično drugo nosečnost. Sem preležala dva mesca in pol. Sla samo na stranišče, za mizo na kosilo, pod tuš. Po 37. tednu sm pa počas šla med civilizacijo. Sem bla pa čist brez kondicije. Edino to srečo sm imela, da sm se zredila samo devet kg. Rodila sm pa čist brez problema. Tko, da ni nujno, da boš kaj težje rodila...

(odgovor članu nutela)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
26.4.2012 13:47:40   
Najin_pikec
Jaz bi se na tvojem mestu posvetovala z G. Meni je npr. moj odsvetoval telovadbo (razen če jo vodi fizioterapevt). Enkrat se mi je pojavila krvavitev in je bil zato bolj previden, čeprav sem se dobro počutila. Tako da sem potem vsak dan dvakrat šla na sprehod in je blo tud fino, da sem se mal premigala. Sem pa mela kar tempo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?