poli*
|
IZVIRNO SPOROČILO: emaa IZVIRNO SPOROČILO: flower IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: flower Ne, to žal ni tako... vrtci smo dobili navodila, da se poračuna za nazaj, lahko se da na obroke.. to so uradna navodila.. ma saj vidim kam to vodi.. da ljudje ne bodo hoteli plačevat, ampak dejansko ti denar nakažeš vrtcu, na njihov TRR, če ne bo plačil bomo terjali, šli v tožbe.. cela štala.. a dejansko ne moremo nič.. samo izvršujemo zakon in navodila MIZKŠ... vrtci nimajo s tem nič.. Starši tudi ne..... Ne da se lahko da na obroke.....moralo bi se dati na obroke, lahko pa se plača v enem znesku....ker nismo mi, starši krivi, da državni organ ni izdal pravočasno odločbe.....in če nekdo dobi odločbo junija, pa se mu znesek vrtca poveča mesečno za recimo 50 EUR, ne more vrtec od njega zahtevati, da plača 300 EUR v enkratnem znesku, ampak mu mora najprej ponuditi obročno odplačilo in šele nato opcijo, da pa lahko plača v enem znesku.....tako kot niso vrtci krivi za to, tako tudi starši nismo krivi, da je državni organ rabil pol leta, da je izdal odločbo...... Zanima me pa še nekaj, a v navodilih piše, v koliko obrokih lahko starši plačamo poračun za nazaj..... A to kaj si ti napisala je pa zdaj kaj drugega kot pa da se lahko da na obroke. Jaz starša vprašam, če želi, da bi plačal po obrokih. Mene pa nekaj drugega zanima. Če se katera spozna ful, men se ne da zakona brat. A ni več tako, da če je npr. mati brezposelna, da se potem upoštevajo samo dohodki od očeta in ne od obeh za leto 2010. A sploh ne upoštevajo, če je en brezposeln. Ker tako odločbo mi je danes ena mamica prinesla.. prej 0, zdaj 106 eur.. Upoštevajo se samo dohodki enega, če je mama prijavljena na zavodu za zaposlovanje. Če ne, pa vzamejo dohodninsko odločbo za leto 2010. Kaj pa vem, tako je bilo včasih. Recimo: ko sem za prejšnje leto vlagala za vrtec, so mi obračunali tako, kot je emma napisala, letos pa tako, kot je flower napisala. V bistvu ne vem,kaj je prav
< Sporočilo je popravil poli* -- 13.4.2012 13:26:28 >
|