Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor Ne vem kakšno imaš službo in kako se lahko glede na službo prehranjuješ, ampak načeloma vztrajaj pri tem: - zjutraj, takoj, ko vstaneš, takoj spij 2 deci mlačne (!) vode z dodatkom 1 jedilne žlice jabolčnega kisa (na začetku, dokler se ne navadiš ti bo postalo malo slabo v želodcu), več o učinkovinah tega početja si pogooglaj (hitim s pisanjem in nimam časa za razlago) - pojdi se v kopalnico zrihtat, pa oblečt, naličit, na WC...oz. karkoli že zjutraj počneš - privošči si kalorično obilen zajtrk, vendar pazi na kvaliteto le tega (če se le da se izogibaj belemu kruhu, sladicam,... in polnomastnim zadevam, vendar pri slednjih ne izbiraj tistih s čisto nič maščobami - čez dve uri pojej manjši sadež (lahko bolj drobno jabolko, mandarino, dve slivi, pest borovnic) pa zraven kkšen lonček nesladkanega čaja, ali kavo - malica/kosilo (pogooglaj za zdrave in neredilne obroke) - čez dve uri spet kkšen sadež/zelenjava in lonček čaja/kava... lahko pa kozarec sveže iztisnjenega soka ali pa kar kupljen smoothie če ni časa za svežega - čez dve uri spet daj nekaj v usta...in ko prideš domov ob 21.30 si zmešaj pol deci kkšnega vanilijevega jogurta in 2 deci probiotičnega manj mastnega jogurta. To je čez glavo zadosti za tako pozen obrok. Še najbolje bi bilo, da bi se mu popolnoma izognila oz. da bi okoli 19, max 20 ure pojedla beljakovinsko večerjo (zrezek in solata npr.) Aja, pa še to - bolj ko gre dan h koncu, bolj naj se zmanjšujejo količine hrane in bolj ko greš od jutra preko popoldneva k noči naj se stopnjuje uživanje OH-jev iz več na manj- zjutraj jih lahko po mili volji poješ, dopoldne je še dopustno, popoldne in zvečer pa OH-je popolnoma izločiti in naj hrana prehaja na beljakovine in zelenjavo (to je zaradi človekovga metabolizma - oh-ji so kalorično precej bogati in jih telo preko dneva pokuri, beljakovine pa so puste in dokaj težke za prebavljati zaradi česar telo še dodatno kuri kalorije). Veliko dnevnih obrokov, ki so količinsko in kalorično sicer zelo majhni pa pripomore k temu, da se pospešuje presnova oz. prebavljanje - tvoja prebava bo postala hitrejša in tudi potrebe po dodatnih kalorijah bodo manjše pa še zvečer ne boš čutila nikakršne lakote. To je naprimer takole: če v peči zjutraj dobro zakuriš in dobro naložiš na ogenj, je treba tekom dneva samo še vsake dve urici malo priložiti. In če tako vsaki dve uri prilagaš na ogenj, ti zvečer ne bo treba ponovno zakuriti, saj bo toplo v hiši brez da daš še kaj na ogenj, oz. tudi če daš v peč še kakšno drobceno poleno, bo to do zjutraj ravno zadostovalo. Če pa ti zakuriš samo zjutraj in cel dan ne daš čisto nič v peč, to pomeni, da boš morala zvečer ponovno zakuriti in v peč naložiti celo naročje drv.. ...uf..tako sem hitela s pisanjem, da upam, da bo razumljivo brati... Super, nekako takole se poskušam jaz držat. Predvsem kar se tiče beljakovin. Če zvečer ješ beljakovine, se tudi želja po sladkem zmanjša. Jaz obvezno kak jogurt, sir... Edino zjutri se ne morem pripravit, da se najem do daske. Še od ločevalne mi je ostalo, da na prazen želodec pojem sadje, čez 2 uri pa spet sadje in tako do kosila. Če že pa kakšne kosmiče, ampak celega tedna se to zgodi 1-2x. In med obroki ločujem, se pravi ali jem meso ali krompir/testenine... tako sem se navadila in mi paše ful za prebavo. Imam tudi en šejk doma že skoraj eno leto in kadar je zvečer kriza za cuker, si ga naredim. Sam mu bo kmalu potekel rok, se mi zdi pol veš, koliko ga pijem.
< Sporočilo je popravil Najaa -- 20.4.2012 8:42:59 >
|