|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kuhanje
10.4.2012 20:52:31   
naomy
Bom tukaj vprašala, ker vas je največ.

Rabila bi ideje za hitra kosila. Ali pa kaj se lahko skuha za en dan vnaprej. Ali pa kaj se lahko skuha v večjih količinah in potem zamrzne. Vsi smo obremenjeni, v službi smo večji del dneva. Potem pa pridemo domov in je treba še nekaj skuhat. Zato vas prosim za pomoč/ideje kaj kuhate med tednom????
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kuhanje
10.4.2012 21:11:46   
TomTaylor
Zelenjavna rižota in zelena solata - 20 minut
Testenine s smetanovo (paradižnikovo, česnovo,....) omako in solata - 10 minut
Fižolova juha (iz fižola iz konzerve) in palačinke (maso pripraviš dan prej in daš v hladilnik) - 30 minut
Svaljki (domači iz skrinje) - sladki (in kopmot, skuhan prejšnji dan) ali slani (pri slednjih solata) 15-20 minut
Juha iz pšeničnega zdroba (narediš bolj gosto, kot kremna juha) in puding s smetano (narediš dan prej) - 5 minut
Gosta zelenjavna juha z ajdovo ali proseno kašo ter sveži francoski rogljički z marmelado/čokolado (iz skrinje) -20-30 minut
Aja, pa poleti nam gredo veliko razne testeninske in riževe solate, en dan za kosilo skuhaš dvojno porcijo makaronov/riža in imaš ostanek za naslednji dan za solato.
Enako lahko iz ostanka riža/makaronov (seveda potem prej obvezno upoštevaj, da nekoliko manj soliš pri kuhanju) narediš rižev narastek (in kompot) ali pa narastek iz makaronov in skute, ki ga spet lahko jeste ali slanega/sladkega...prav tako ali mrzlega ali vročega.
Pa poleti tudi sataraš ne manjka (jajca, paprika, paradižnik, čebula) in razne zelenjavne omlete za predjed pa kkšna juhica.
Ko so na vrtu kumare nam zelo tekne naprimer ena velika skleda kumar z drobnjakom in kislo smetano (ali jogurtom) zraven pa so dovolj samo hrenovke in sveže žemlje
Pozimi se priležejo kkšne sveže pečenice in sveže žemlje zraven ali pa samo sveže hrenovke iz delikatese (so čisto nekaj drugega od pakiranih) in sveže pečene žemljice



Občasno: pire krompir iz vrečke (Hofer ima odličnega), jajce na oko, špinača - 15 minut
pomfri in piščančji kroketi (kupljeno zamrznjeno) in "ocvrto" v pečici brez maščobe + solata - 20-30 minut
pica (lahko pa kupiš že pripravljeno testo za pico, oz. ga narediš vnaprej doma sama in ga daš v skrinjo, in "namečeš" gor poljubne drobnarije - 15 minut vključno z gretjem pečice)
piščančji zrezki napol pečeni na žaru (zamrzovalnik Hofer) - 5 minut (btw, res so odlični)
Mercatorjevi pečeni piščanci in sveža paradižnikova solata s čebulo


V skrinjo:
Golaži takšni in drugačni (ciganski, vrtnarski, divjačinski,...)
Bograč (brez krompirja)
Svaljki, cmoki
Sarme
Ričet
Omake (mesne, zelenjavne)
Juhe

Smo pa mi takšna družina, da nam je naprimer ena bolj krepka juha in puding za čez čisto dovolj za kosilo. Tukaj imam kar srečo, medtem ko slišim ene sodelavke ki za kosilo kuhajo cele pojedine.

< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 10.4.2012 21:20:58 >


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu naomy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
10.4.2012 21:42:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu TomTaylor)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kuhanje
10.4.2012 21:59:34   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor


Tu smo ene, ki probamo hujšati... drugič pa zjutraj piši take jedilnike, ker si mi usta s slino napolnila.user posted image
Hudiča, pa moja radovednost, da vsepovsod klikam...
user posted image

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kuhanje
11.4.2012 10:51:20   
Paštetka
Napišem samo za glavne jedi, ker priloge so itak od 5 do 10 minut gotove.

Govejo juho skuham za vikend in jo zamrznem v posodicah, ostale juhe so pa itak v 15 minutah max. gotove. (Špargljeva, zelenjavna, paradižnikova, z rdečo papriko, česnova, brokolijeva, bučna...)

- perutničke na žaru (pečica)(20-30 minut)
- sv. vratovina pečena v žar ponvi (15 minut)
- čevapčiči - 15 minut
- špageti z rukolo in česnom - 10 minut
- bolognese (omako tudi skuham za vikend, in potem dam v manjše posodice) - 8 minut
- široki rezanci z orehi, mandeljni, lešniki, makom (6-8 minut)
- ražnjiči (piščančji, ali s sv. medaljončki) - 10 minut
- cesarska solata s čiken nageci (pišč. prsa narežem na trakove, zvečer spaniram s sezamom) in potem samo ocvrem, + velika skleda solate + kuhana jajčka + popečen tost, ki ga naribam s česnom
- carski praženec z brusnicami + kompot (10 minut max.)
- razni zrezki (piščančji, svinjski) popečeni v žar ponvi - 15 minut
- ribe na žaru (pečica) - 20 minut
- ocvrti fileji osliča - 15 minut
- tuna na žaru - 10 minut
- pica (kupim testo za pico v trgovini, tisto tanko, ko je zavito v tulec), obložim, - peka 8 minut, + obložitev
- razne testenine s pelati (+ kakšna popečena zelenjava, ali tuna + koruza, olive, ...)
- makaronova ponev (hrenovke popečem, skuham makarone, vse skupaj z začimbami in vrhnjem za kuhanje premešam, + kakšen jajček, sir po vrhu in v pečici popečem) - cca. 30 minut
- pisana solata (ostanke pišč. mesa od prejšnjega dne malo popečem v ponvi, ta čas ko se hladijo, naredim polno skledo zelene solate (zelena, rukola, mlada špinača), naribam korenček dva, pol avokadoja, češnjevec, koruza, dodam semena (sončnična, sezamova (te prepražim prej), lanena,) pa narezane madeljne (cca 15-20 minut)
- njoki v smetanski omaki s šparglji in čemažem - 10 -15 minut
- razne rižote (cca 30 minut)
- krvavice, prosenice, ajdove krvavice (20-30) minut

Mi sicer nismo cel dan v službi, smo pa zelo "leteči" , smo dosti zunaj na igrišču. Mi kuhamo doma, je pa res, da imamo odprto kuhinjo, tako da sem ves čas z otroci, možem, smo skupaj in mi kuhanje ni problem. Še mala dva pomagata in je kuhanje tako del lepega dneva.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 11.4.2012 10:52:58 >

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kuhanje
11.4.2012 11:02:44   
*miska.mcc*
Ko kuham golaž, šsagete po bolonjsko, raznorazne omakice, kmečko zelje, kmečka repa, naredim sega po največji lonec kar ga imamo pri hisi. in potem po porcijah zamrznem.

če delam žlinkrofe (mi delamo take večje. cca 3x7 cm) jih tudi naredim iz kile pa pol do 2 kg krompirja. ostalo zamrznem. 


_____________________________

******************************************************
....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

*****************************************************

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kuhanje
11.4.2012 11:50:36   
Najaa
O super za tole temo. user posted image
Na hitro razne testenine, magar sam s kečapom polite (če sam za sebe delam) ali s tunino omako, zelenjavno..., rižote z zelenjavo so hitro, kak krompirjev golaž... Mi itak nismo mesojedci. Za v skrinjo pa makaronovo meso, sarma, filane paprike... Ma sej tega je dosti sam med vikendom si je treba čas vzet in nakuhat.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kuhanje
11.4.2012 17:36:20   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

TT - matr, ti pa si ekspresna kuharica user posted image  men samo kuhanje vzame toliko casa, kot si ti napisala, priprava (razno ciscenje in rezanje zelenjave) pa se enkrat tolk - a ti vse pripravis dan prej?



A pol si ista ko moj, ko reče, da bo za kosilo lazanja, začne kuhat ob 14.30 in konča nekaj čez 17.00? user posted image

Ej, ne vem, jz postanem utrujena za vse kar se pripravlja več od ure. Niti jesti pol ne morem. Sem sita od samega kuhanja. Pa tudi sicer mi je kuhanje prej nujno zlo kot užitek, zato se potrudim, da čimprej končam.user posted image . Kadar se pa golaži in te scene kuhajo, se pa pač žrtvujem in potrpim, ker če tiste 2-3 ure delim s kar nekaj obroki, sem spet na mojih dobrih 15 minutah.

< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 11.4.2012 17:37:51 >


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kuhanje
11.4.2012 17:40:40   
TomTaylor

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


Mi kuhamo doma, je pa res, da imamo odprto kuhinjo, tako da sem ves čas z otroci, možem, smo skupaj in mi kuhanje ni problem. Še mala dva pomagata in je kuhanje tako del lepega dneva.


No, jz sem doma okoli 17. in se strinjam, stanovanja odprtega tipa so super zadeva user posted image


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kuhanje
11.4.2012 17:42:14   
TomTaylor

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

- perutničke na žaru (pečica)(20-30 minut)
- sv. vratovina pečena v žar ponvi (15 minut)
- čevapčiči - 15 minut
- špageti z rukolo in česnom - 10 minut
- bolognese (omako tudi skuham za vikend, in potem dam v manjše posodice) - 8 minut
- široki rezanci z orehi, mandeljni, lešniki, makom (6-8 minut)
- ražnjiči (piščančji, ali s sv. medaljončki) - 10 minut
- cesarska solata s čiken nageci (pišč. prsa narežem na trakove, zvečer spaniram s sezamom) in potem samo ocvrem, + velika skleda solate + kuhana jajčka + popečen tost, ki ga naribam s česnom
- carski praženec z brusnicami + kompot (10 minut max.)
- razni zrezki (piščančji, svinjski) popečeni v žar ponvi - 15 minut
- ribe na žaru (pečica) - 20 minut
- ocvrti fileji osliča - 15 minut
- tuna na žaru - 10 minut
- pica (kupim testo za pico v trgovini, tisto tanko, ko je zavito v tulec), obložim, - peka 8 minut, + obložitev
- razne testenine s pelati (+ kakšna popečena zelenjava, ali tuna + koruza, olive, ...)
- makaronova ponev (hrenovke popečem, skuham makarone, vse skupaj z začimbami in vrhnjem za kuhanje premešam, + kakšen jajček, sir po vrhu in v pečici popečem) - cca. 30 minut
- pisana solata (ostanke pišč. mesa od prejšnjega dne malo popečem v ponvi, ta čas ko se hladijo, naredim polno skledo zelene solate (zelena, rukola, mlada špinača), naribam korenček dva, pol avokadoja, češnjevec, koruza, dodam semena (sončnična, sezamova (te prepražim prej), lanena,) pa narezane madeljne (cca 15-20 minut)
- njoki v smetanski omaki s šparglji in čemažem - 10 -15 minut
- razne rižote (cca 30 minut)
- krvavice, prosenice, ajdove krvavice (20-30) minut





aja, pa sline se mi cedijo..user posted image

_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kuhanje
11.4.2012 18:43:20   
Paštetka
Evo, ravno danes je mož delal za kosilo 1. Na seznamu - pečene perutničke na žaru user posted image

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kuhanje
11.4.2012 19:11:14   
majčica1508
Super ideje.....v petek bojo njoki v smetanovi omaki in šparglji(ob tem so se mi sline najbolj pocedile)user posted image
Drugače sem danes skuhala govejo juho in goveje zrezke,bojo še fino za jutri...njoki so pa tudi 1,2,3 narejeni
Včasih se mi da ful kuhat,včasih bi pa najrajši šla iskat v najbljižjo restavracijo......

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kuhanje
11.4.2012 19:13:52   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: majčica1508

Super ideje.....v petek bojo njoki v smetanovi omaki in šparglji(ob tem so se mi sline najbolj pocedile)user posted image
Drugače sem danes skuhala govejo juho in goveje zrezke,bojo še fino za jutri...njoki so pa tudi 1,2,3 narejeni
Včasih se mi da ful kuhat,včasih bi pa najrajši šla iskat v najbljižjo restavracijo......


Na njoke še nareži sveži čemaž po vrhu. Vrhunsko je.

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kuhanje
11.4.2012 19:35:26   
majčica1508
Paštetka....a daš bele šraglje a zelene,jaz sem zasledila,da imajo samo  bele....so mi zelene najboljše..
Bom dala čemaž gor..........

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kuhanje
11.4.2012 20:58:51   
Paštetka
Zelene, valjda user posted image

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   [Brisano sporočilo]
11.4.2012 22:12:18   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu TomTaylor)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kuhanje
12.4.2012 8:49:55   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor
A pol si ista ko moj, ko reče, da bo za kosilo lazanja, začne kuhat ob 14.30 in konča nekaj čez 17.00? user posted image


ma, ne user posted image mi je kuhanje tlaka. (ampak se bolj mi je pa tlaka kje v menzah jesti, ker ni glih kake ponudbe: dunajc, pohano in podobno sranje, solata je ze eksotika). ampak glede na to, da uporabljam velik sveze zelenjave, mi priprava te vzame cas - za moje pojme tu mac.
pa recimo riz se kuha 10-15min, glede na vrsto pac (polnozrnate testenine isto) - ze to, da narezes cebulo in jo preprazis, vzame kakih 5 min, pa rezanje mesa in zelenjave vsaj se tolk, ... tko da mi ni jasno, kako recimo rizoto naredis v 20min in bi mi cist prav prisla ideja, kako to skrciti na min user posted image  evo, zdajle zvecer sm ocistila solato za naslednje 3 dni, pa se mi zdi da sm ene pol ure zihr tm ob koritu stala (dezuje, pa je velik zemlje na njej).


Jz nikoli ne čakam, da se mi čebula čisto zmehča, prav tako pri zelenjavi ne čakam, da je čisto mehka. Imam rada, da je zelenjava čvrsta. Riž kupim tistega 10-15 minut.
Čebulo olupim, razrežem na četrtine in dokončam v sekljalniku, zelenjavo imam z vrta zmrznjeno in že narezano v skrinji.  Čebulo prepražim (nič ne čakam, da postekleni in rata čisto mehka pa te fore iz kuharskih knjig naših babic), dodam zelenjavo iz skrinje (alpa tudi svežo, sej jo hitro naseckaš), prepražim. Fliknem gor riž pa ga samo toliko premešam, da se spoji s prepraženo zelenjavo, zalijem z vodo oz. z (bio) jušno osnovo, dosolim. Ko zabrbota, zmanjšam "ogenj" pokrijem s pokrovko. Potem pa imam še cca. 10-15 minut, da očistim in pripravim solato. 20 minut, majkemi, fertik.


_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Kuhanje
12.4.2012 8:53:35   
TomTaylor
http://www.kuhar-jaka.si/?x=recepti-kosilo-v-20-minutah

_____________________________

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Kuhanje
25.4.2012 14:22:48   
jabka
- široki rezanci z orehi, mandeljni, lešniki, makom (6-8 minut)


Paštetka, kako pa to narediš?

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Kuhanje
25.4.2012 16:05:29   
Paštetka
Skuhaš široke rezance, jih odcediš in na še vroče rezance daš maslo, da se raztopi po njih. Potem skledo stresem, da se maslo prerazporedi.
Razdelim v krožnike rezance, in povrhu posipam mlete orehe, ali lešnike, mandeljne, kar pač imam. Nato posipam gor še kakšno žlico sladkorja v prahu.

Včasih, če imam sladko smetano, dam namesto masla sladko smetano in rezance premešam. Ponavadi dam sladko smetano k maku, ker je mak bolj suh. Lahko mleti makin smetano skupaj zmešaš.

(odgovor članu jabka)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Kuhanje
26.4.2012 14:04:06   
jabka
Hvala,

danes sem naredila fantastično kosilo na hitro: Na čebuli sem prepražila špeh narezan na kocke in dodala nasekljan česen. Po parih minutah, sem dodala bučke narezane na kocke, zalila z deci vode, pustila da se bučke rahlo zmehčajo, dodala paradižnik (koščki) iz konzerve - celo konzervo, origano, baziliko, poper, malo soli. Na špagetke sem naribala še svež parmezan. MNjam. Hitro in zelo okusno.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?