sabi
|
Pozdravljene vse mamice,ki spremljate vse kar se dogaja z novim vrtcem na Vrhniki. Moje ime je Sabina in ja,jaz sem tista mamice,ki je "cvilila v mikrofon",ker smo ostali brez vrtca. Naj obrazložim celotno zgodbo,kar se trenutno dogaja in zaključek zgodbe. Vsi smo bili obveščeni že novembra lansko leta, da se bo v letu 2012 odprl nov vrtec Komarček.S tem je bilo tudi povedano,da bo sprejetih veliko več otrok,kot je bilo sprva rečeno(in ne samo 42,kot je nekdo komentiral v prejšnjem naslovu).Večina otrok na čakalni listi smo tisti,ki spadamo v prvo starostno skupino,zato je v spodnjem nadstropju več enot narejenih,kot zgoraj in s tem,da bi premestili otroke iz enote Žabice-Barjanček na stari Vrhniki,bi pridobili skoraj vse otroke noter,ki smo na čakalni listi v 1. starostni skupini.Vsi ti starši,vsaka skupina posebaj je imela tudi sestanek,na temo o premestitvi otrok na drugo lokacijo in ja,res je,veliko staršev se s tem ni strinjalo,pa jim ni bila všeč lokacija,pa jih moti parkiranje,pa avtomobili,pa smog,pa izpušni plini,...,vendar je uprava vrtca vsakemu staršu dala tudi možnost,da se njihov otrok ne preseli na novo lokacijo.Izpostavili pa so(uprava vrtca), da je najlažje premestiti celo skupino,z vzgojizeljicami vred in otroci,ki so že v tej skupini.Ker s tem,da premestijo 3 oddelke na novo lokacijo, s tem pridobilo prostor za ostalih 72 otrok,ki so na čakalni listi. Res pa je, da se po zakonu ne sme premikati v drugo ustanovo,vendar šele v začetku šolskega leta,to je 01.09.2012,in ker se je nekdo izmed staršev našel,ki je poznal ta zakonik, se je vrtcu uprl,poklical inšpektorat in vse skupaj prijavil.Vrtec se je zavedal tega rizika,vendar so šli bolj v to smer,do solidarnosti staršev,ker če pogledamo leta nazaj,se je to dogajalo in ni bilo nikoli nobenega problema in naj izpostavim še enkrat:vsakemu staršu so dali možnost,da lahko njihov otrok ostane tam kjer je,ostali bodo skupaj z vzgojiteljicami odšli na novo lokacijo.Naj povem še to,da je tukaj samo še slabih 5 mesecev,ko je tukaj začetek novega šolskega leta,aha,takrat se pa po zakonu to lahko naredi,in kaj je sedaj tista mamica s tem naredila?ogromno za tiste,ki smo ostali še za 5 mesecv brez vrtca in nič kaj pomembnega za tiste ,ki bodo še 5 mesec na tej lokaciji ki so zdaj?Čemu smisel vse te zgodbe????Jaz je ne vidim. Omembe vredno mi je tudi to , da sedaj ko starši vidijo,kaj se je zgodilo,da bo vrtec zgornje nadstopjr ostalo prazno do septemra,ZBIRAJO PODPISE,DA SE STRINJAJO S PODPISI,vendar pa naj omenim,da tudi to več ne pride v poštev,ker je vse na inšpektoratu,vse prepozno in ogoromno staršev je ogorčenih(tistih,ki bi jih morali premestit) nad tem kaj lahko naredi en sam starš. Naj pa povem da ne govorim samo v svojem imenu,ker mi je vrtec odvzet,vendar vimenu vseh staršev,ki so ostali brez vrtca in ukinjali privat varstva,... Ne zdi se mi prav,ampak kaj čmo,taki so nekateri in taki bodo ostali,vendar za vse je nekaj dobrega,vse to se je zgodilo z enim razlogom. pa naj še omenim to,da je Gospa Marta in piše se Samotorčan,dajte pisat po imenih,ne samotorčanka in vsak lahko pride do nje osebno in po telefonu,za vsakega si najde čas,stopte do nje,če vas kaj zanima,ne pa pisat da je nesposobna itd.,ker to so stvari ki jih ni lepo slišat,če pa kdo meni,da je bolj sposoben za opravljanje njenega dela,potem pa izvolite,prijavite se. Gospod Stojan (župan),pa ne,ni bil nažgan in prosim vas vse tiste,vse te besede se vidijo v javnosti,pazite na grde besede,vse se vam lahko maščuje in to 3x,zato včasih je bolje kaj požret kot pa dve besedi preveč rečt,verjamem da bi tudi on bil vesel te mamice,ki je rekla da je bil nažgan pa bla,bla,bla,da mu to pride povedat v pisarno,zakaj se skrivate mamice,povejte naglas in ne tule po forumih obtoževati ljudi,če ne poznate vso zgodbo.Jaz jo poznam,tudi danes smo bili Ga. Marta Samotorčan,G.Župan na sestanku in smo se lčepo pogovorili,saj smo ljudje, ne živali,tukaj gre za naše otroke in ne za to kdo ima dva otroka v vrtcu pa kateri je zastonj,itak pride kmalu še ta zakon ven,da bo tudi drugi otrok za plačat,zato ne vidim tukaj drugaga kot prenašanje krivde od enega do drugega. Uglavnem,vrtec bo zgioraj do 1. septembra zaprt,do takrat pa mamice znajdite se. lp
< Sporočilo je popravil Admin -- 16.4.2012 14:42:33 >
|