BibaNagajiva
|
Pozdrav Ringarajevci, Sem dokaj nova na forumu,ki pa ga že nekaj časa spremljam. Znašla sem se v dilemi – sicer posredno, ampak ker mi je tole področje neznanka in ker vidim da vedno priskočite na pomoč, bi vas vprašala za nasvet. Moja mlajša sestra do katere sem bila vedno precej zaščitniška je s fantom skupaj dobrih 5 let(se bližata 26-im) in kot je vidno sta usklajena,povezana, njene besede so, da je “mislila , čutila” sem, da je njuna zveza močna. Pogosto govori o skupni prihodnosti z njim, o obojestranski želji za poroko, otrocih,..Njuno intimno življenje je pestro in glede na prejšne izkušnje razumevajoče, dobro no (vsaj zanjo). Ampak včeraj je priletela uničena, v razsulu, ampak ne glede na vse, sem brez nasveta, rada imam oba, seveda veste h komu se v tej zmedi nagibam, ampak vseeno. In sicer:njen dober prijatelj ji je včeraj zaupal, da je ljubezen njenega življenja opazil na Erodate.si- strani za avanture, hitre vroče zmenke, kjer ljudje iščejo le eno stvar-seks. Po trenutnem šoku,nejeveri,jezi se je prijavila na to stran in na žalost našla njegov profil-nedvomno je on,saj si je naložil 2 sliki-sem sodelovala. V svojem profilu omenja,da je v zvezi,ampak da je njegovo spolno življenje predolgočasno- da išče zabavo. Torej si išče drugo. Sestra je popolnoma izgubljena, sprašuje se o pomenu vsega(trenutno je pri meni). Ji je vsa ta leta lagal, je vse skupaj laž,je sama kriva, se je pretvarjal pred vsemi…neskončno vprašanj, jeza,obup,zakaj,kako je lahko in ne ve kako naprej. Eden od prijateljev (pa ne vem,ali jo le poskuša potolažit) pravi, da to mogoče ni on, da je mogoče nekdo ukradel njegovo sliko iz FB ali nekaj podobega,..Ker naj bi včasih ljudje na teh odraslih straneh naložili sliko nekoga drugega, da ne razkrijejo svoje identitete. Odkrito nimam pojma,se ne spoznam na to online zmenkarijo. Torej situacija je sila neprijetna in nikakor ne vem,kako naj pomagam, nimam izkušenj. Kaj naj naredi? S kom je bila vsa ta leta? Naj začne "četat" z njim, da se prepriča, če je to resnično on? Ga naj samo preprosto vpraša, če se je on registriral na tole Erodate stran? Ga pusti? Kaj bi vi v tej situaciji? Ali ste se že same kdaj znašle v tem-pa sej nimam imena za to-? Poznate koga? Mimogrede, ko sem celo noč brskala z njo po tej strani sem odkrila profila 2 tipov,ki sta poročena z mojima prijateljicama. Je to nova moda? Kje so tradicionalne vrednote, odkritost,kako lahko?Eden od njiju pričakuje otroka naslednji mesec in tam si na internetu išče sex!!!! Kje je ljubezen in druge vrednote za njih ne štejejo? Se opravičujem za bolj zmedene misli,ampak res ne vem kako naj svetujem, kako naj nadaljuje in se sooči s tem. Njen svet je trenutno obrnjen. In priznam da moj enako. Tudi moj komaj verjame, ampak ne želimo prehitrih zaključkov in soditi. Prosim za vaše komentarje, izkušnje in bilo kakšne ideje,kaj narediti. Je to normalno? Hvala vam.
|