pebs
|
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja Jaz zdaj že par mesecev prisegam na domač pralni prašek, ki ga je sila enostavno naredit, pa še stane eno desetino kupljenega. Za kakšne fleke pa dam pol zamaška Vanisha. Ni potrebno uporabljat mehčalca, ker kis zmehča vodo, no včasih ga pa malo tudi dodam , odvisno, kake volje sem. Prašek sem našla recept na RR-ji, pa ga vseeno ponovim: -1 marsailsko milo (nisem prav napisala -vem ) kupim v DM z vonjem sivke stane manj kot 1 € -četrt sode bikarbone -1 dcl kisa Milo naribam( zelo hitro gre, ker je mehko ), ga dodam v približno 2 litra vroče vode, malo premešam, da se raztopi in nalijem v posodo od tekočega pralnega praška. Dokler se popolnoma ne ohladi pustim odprto, nato še dollijem zraven mrzlo vodo, da je posoda polna. Pred vsakim pranjem malo stresem, in nalijem v posodico za prašek cca 2 zamaška. Cote čudovito dišijo. Jest sm bla tud čist navdušena nad tem praškom, sploh cenovno je blo res ugodno, dokler mi ni zaradi tega praška začel spuščat pralni stroj (star 1 leto). Ko sm dala prat, mi je čez vratca uhajala voda,tko da je blo po koncu pranja na tleh kar konkretna lužca. Sm misla,pa ne da bo treba že na servis,pa v navodilih piše,da je to možno od nepravilnega praška. Sm naslednjo rundo prala z Arielom in je blo ok. Mislm,da je ta prašek premasten,in se guma zaradi tega ne prevakumira na vratca. Take so moje izkušnje, mi je pa škoda, ker opere ta prašek fajn,pa še luštno ga je delat.
|