|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prvi nakupi
2.9.2005 11:52:57   
Anonimen
Pozdravljene ,

danes popoldne grem po prvih nakupih za . Na spisku (za danes ) so
- papmpers new born 1 paket
- bodyji z dolgimi rokavi 5 kosov
- pajacki 4 kosi
- žabice 2 kosa
- bombažne kapice 2 kosa

Kaj mislite ali je veličina 60 ok? Se mi bolj splača iti v BC ali Ariel? Koliko bom cca. zapravila..
Kaj ste si ve pripravile od kozmetike?

Hvala, A.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   prvi nakupi
2.9.2005 12:03:06   
urška
Živjo, tko ko sem že nekje drugje napisala: pojdi v emporium v mothercare. majo luškane stvari (bodije in pajacke) ki jih kupuješ v kompletku. količinsko je po moje dovolj. boš pa vidla, da imajo mal drugače velikosti in vem da je moj fantek stvari, ki so ble velikost do 3.5 kg (ja oni majo mal dgrač) nosu še pri skoraj 5 kg. tko da po moje bo 62 kr veliko.
ne pozabi kupit dude. men je prijateljica svetovala naj jo nesem v porodnišnico sabo in to je najboljši nasvet kar sem jih dobila. ne moreš verjet ampak mali se je zbudil vedno ko so nam prinesli za jest!
imej pa pripravljeno milo pa šamponček pa losjon ali pa olje, pa kej za ritko. od penatena dobiš ful dobro milo na pumpico, sicer gor piše, da je za roke in obraz, ampak jaz ga povsod uporabljam. je fajn ker ne rabiš dveh rok da ga ven dobiš. majo ga pa v mullerju. mi je pa tudi drgač najbolj všeč penaten.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   prvi nakupi
2.9.2005 12:28:01   
Anonimen
hvala urška,
vendar v kopru imamo na voljo le bc, okaidi- za mal večje, ariel ..pa par manjših privat trgovinic z čisto divjimi cenami......

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   prvi nakupi
2.9.2005 12:32:14   
mkerec
Nujna oprema za novorojenčka:
- 30 tetra plenic
- 10 povijalnih plenic
- 10 bombažnih majčk št. 62
- 5 žabic ali pajackov št. 62
- 2 bombažni kapici št. 56 in 62
- 1 do 2 kompleta oblekic
- 1 otroško odejico
- 2 copate

Pripomočki za nego novorojenčka:
1. Dva umivalna lavorčka ali vrč in lavorček - (v enem je čista voda v drugem je odpadna voda). Z vrčem zlivamo na umazano krpico s katero umivamo otroka čisto vodo nad lavorjem. Nikoli ne splakujemo umazane krpice v čisti vodi.
2. Kopalna kad – kupimo največjo in najbolj enostavno z stabilnim podstavkom, da se kad ne prevrne.
3. Otroško milo – nevtralno.
4. Mandeljnovo olje ali olivno olje, ki pa je slabše.
5. Hladilno mazilo – (zaščita za otrokovo ritko). Ko se otroka previje se vedno namaže ritko, ker je vedno polulana. V primeru, da imamo večje težave (rdeča ritka) uporabimo Bepanten kremo.
6. Steklenička 70% alkohola in steklenička fiziološke raztopine – uporabimo za čiščenje štrclja popka. Popek je potrebno dobro negovat, da se pozdravi. Skrbno in redno ga je potrebno čistit tudi, če moramo malo raztegnit ostanke popkovine (štrclja) in je otroku zato neprijetno. Alkohol uporabljamo tudi za obkladke pri nap. cepljenjih, jemanju krvi itd.
7. Sterilni zloženci iz gaze – so najbolj primerni za čiščenje popka. Palčke niso primerne niti za čiščenje popka ali drugih delov telesa (nap. oči).
8. Umivalne vrečke
9. Otroške škarjice – prvi mesec ni priporočljivo rezati nohtov, kljub temu, da se polomijo ali se otrok popraska. Kožica pri nohtu se lahko zareže in se lahko zagnoji.
10. Glavnik in krtača
11. Vata – najboljša v kosmičih, ki je mehka in se odtrga poljubno velik kos. Primernejše kot blazinice iz vate. Z vato se čisti oči in nosek.
12. Vodni toplomer – na začetku je potrebno otroka čimbolj nežno privajat na vodo, zato naj bo imela voda obvezno 36-37°C.
13. Termometer za telesno temperaturo – merimo pod pazduho. Ni dobro merit tel. temperature v ritki.

Kaj pripravimo za v porodnišnico (14 dni pred porodom):
1. štiri tetra plenice
2. eno plenico za enkratno uporabo
3. eno povijalno plenico
4. bombažne žabice
5. dve bombažni majčki
6. bombažno kapico
7. en komplet (jopica, kapica, žabice)
8. otroško odejico
9. copate
10. v avtu montiran sedež za otroka

Ležišče:
1. Košara, košek, posteljica – podlaga mora biti ravna, da se ne vdira brez vzglavnika. Košek je največ za prve štiri mesece.
2. Odejica
3. Tri rjuhe
4. dve prevleki za odejo
5. Polivinilna nepremočljiva podlaga (na to podlago položimo veliko rjuho na pol in nato položimo še otroško rjuhico).
6. Previjalna miza – kupiti je potrebno dovolj široko, ker je velika nevarnost, da pade otrok iz previjalne mize. Velika naj bi bila toliko, da je prostora tudi za vse potrebščine , ki so potrebne pri previjanju otroka.

ps, ce bi katera zelela zapiske od vseh 14 dni, mi pisite na email ali zs. Moja boljsa polovica se je na predavanjih full potrudila in ker zna hitro pisati po nareku, je naredila zelo dobre zapiske.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   prvi nakupi
2.9.2005 12:43:41   
urška
škoda,ker emporium je res fajn. no pa zdaj saj veš za drugič, ko te pot zanese v belo ljubljano, al pa koga drugega. kaj pa čez mejo se pri vas ne hodi? jst sm iz tržiča in pravim hvala bogu za celovec!!! aja pa ne pozabi h&m ima tudi luškane stvari.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   prvi nakupi
2.9.2005 12:49:19   
Anonimen
Kakšna je pa razlika med pajacki in žabicami? Če so pajacki z dolgimi rokavi, potem mislim, da boš žabic potrebivala več kot dvojne. Ene pobruha, druge popula, pa si tam. V petih minutah se lahko to zgodi.
Drugače pa, kar se šptevilk tiče, nikoli ne veš. Kaj so ti pa na ultrazvoku rekli, če so ti že kaj. Meni so povedali, da bo otrok velik, samo takrat sem imela že nakupljene cunjice št. 56. Mali se je rodil s 57 cm in je bilo čisto vse premajhno. Če ti niso nič omenjali kakšne ekstremne velikosti, potem lahko kupiš 56, drugače pa raje ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   prvi nakupi
2.9.2005 12:54:43   
Anonimen
splišni, otroček je (bo ) kar velik...pri 30 t 2 d je ocenjena teža 1952 gr...je sam g. rekel, da bo pa velik kot mamica (167 cm ...
Imam pa namen kupiti res nanujnejše, ker mi je sestrična , ki je rodila maja obljubila stvari....samo nikol ne veš....Če pomislim na tvojega korenjaka z 57 cm (sem sedaj vzela ravnilo in izmerila koliko je to) me je prav groza...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   prvi nakupi
3.9.2005 8:54:31   
Marogica
Jaz bi na tvojem mestu počakala z velikimi nakupi. Dobiš tudi pakete od države in v njih je mnogo teh stvari, ki si jih naštela-odvisno od izbire paketa. Raje se "drži nazaj" v določenih stvareh in počakaj. Tudi darila boš dobila (dostikrat so to pajaci, bodiji, majčke...)
Ke praviš da bo otrok večji, mu kupi raje večjo številko in mu zavihaj rokavčke. Prerastel jih bo v manj kot 3 mesecih.
Saj vem, da je tooooooooliko stvari in vse so tako lepe, vendar kupuj trezno.
Lep nakup ti želim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   prvi nakupi
3.9.2005 8:57:21   
Anonimen
Adelaide, nič naj te ne bo groza , saj je kar fino, če imaš novorojenčka z merami skoraj za kakšne tri mesece. Ni toliko bogi, vsaj meni se ni zdel čisto nič. Sicer se pa pri enem letu potem vse "zgliha". Sicer sem pa jaz tudi visoka 167 cm.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Trombofilija lahko v nosečnosti povzroča z...
Ženska s trombofilijo se lahko sooča tudi z zmanjšano možnostjo zanositve, in če ostane noseča, s pogostimi spontanimi s...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.