Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: krvaveč maternični vrat v zgodnji nosečnosti 4.3.2012 11:40:46
|
|
|
|
alda
|
sem krvavela iz rane na maternici v 8tednu in je bilo vse OK, tako da pogumno naprej!!
|
|
RE: krvaveč maternični vrat v zgodnji nosečnosti 4.3.2012 13:25:20
|
|
|
|
astrid1
|
Hvala Alda!
|
|
|
|
RE: krvaveč maternični vrat v zgodnji nosečnosti 4.3.2012 15:13:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Sem krvavela v 7 tednu iz maternice in imela ob tem močne bolečine kot pred menstrucaijo...dobila Dabroston in Buscopan in se je počasi umirilo. Potem je bilo vse ok, zdaj sem v 37. tednu Če do jutri ne bo bolje, pojdi še enkrat k svojemu ginekologu za vsak slučaj, za podporo nosečnosti ti lahko predpiše Dabroston in Buscopan. Tudi če začneš bolj močno krvavet ali dobiš bolečine (trkam da ne boš) pojdi se še enkrat pokazat, da ti dajo Buscopan in Dabroston. Korajžno....
|
|
|
|
RE: krvaveč maternični vrat v zgodnji nosečnosti 4.3.2012 15:36:04
|
|
|
|
astrid1
|
Dabroston že jemljem en teden, bom pa jutri vprašala še mojo ginekologinjo za buscopan. Res ne vem, kaj je s tem materničnim vratom. Upam, da se bo kmalu umirilo (traja že en teden), kar me blazno živcira. Lepo je prebrati, da je puncam uspelo kljub krvavitvam. Midva bi se namreč morala iti jutri dogovarjat za nov postopek umetne oploditve, pa ne bo treba, ker je po tolikih letih ratalo spontano. in seveda v skladu z vsem dogajanjem in najino zgodovino na kliniki tudi jaz bolj potenciram in me je prekleto strah.
|
|
|
|
RE: krvaveč maternični vrat v zgodnji nosečnosti 4.3.2012 19:25:52
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne razumem, kako so lahko prepričani, da krvavi le maternični vrat. Jaz sem krvavela in do konca niso ugotovili, od kod krvavim, pa sem splavila(manjša krvavitev, nikoli nisem imela krvave školjke; trajala je več kot teden). Upam, da se zgodba pri tebi drugače odvije. Drugače pa Dabroston v manj kot 1% zaustavi krvavitev in tako prepreči splav(večja možnost je, da se ustavi sama), Buscopan pa zmanjša krvavitev(in tudi krče). Izid nosečnosti ni odvisen od počitka- lahko samo ležiš in bo šlo v splav, lahko pa greš v planine in krvaviš, pa boš donosila. Počitek zmanjša samo krvavitev, nič drugega. Poznam punce, ki so krvavele, da je teklo iz njih, pa so donosile in tudi takšne, ki so imele na hlačkah krvavo piko in je plod že odmrl. Sicer pa- ko je viden srčni utrip pri plodu, se nevarnost za spontani splav drastično zmanjša. Srečno!
|
|
|
|
RE: krvaveč maternični vrat v zgodnji nosečnosti 5.3.2012 9:56:52
|
|
|
|
Ajra RR
|
IZVIRNO SPOROČILO: astrid1 Zanima me, če je kateri tudi krvavel maternični vrat v nosečnost. Sem noseča 6t/5d, danes sem bila pri dežurnem ginekologu, ker sem mislila, da imam sredi noči ss, ko sem šla na wc. Rekel je, da je vse v redu, srček bije in da krvavim samo iz materničnega vratu. Mi je pa moja ginekologinja v ponedeljek pri pregledu vzela bris. Od takrat naprej kar naprej nekaj teče. Skrbi me, ker je te krvi, rdeče in rjave res veliko. Ponoči je bila cela školjka rdeča. Tudi čez dan ne jenja. Draga nosečka, vprašaj tole super ginekologinjo, ti bo dala kak nasvet. Odgovori hitro, najdeš jo tukaj: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/mag-irena-virant_10
|
|
RE: krvaveč maternični vrat v zgodnji nosečnosti 5.3.2012 10:01:01
|
|
|
|
astrid1
|
Danes sem bila še pri moji ginekologinji. Ona je prepričana, da krvavim iz maternice, da pa itak nimamo drugega kot da čakamo. Zmerila je plod - 4,7 mm, srček bije, tako da zaenkrat nosečnost je. Ni drugega kot da čakamo kaj bo. Iz dneva v dan. Moram se prisiliti, da bom odmislila, ker me je celo strah iti na wc, tako pa ne morem več živeti. Zato bom mislila na kaj drugega.
|
|
|
|
RE: krvaveč maternični vrat v zgodnji nosečnosti 5.3.2012 10:13:43
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem začela krvavet v 11. tednu. In to je bil res konkreten flek na posteljnini. Sem šla do G, me je pregledala pa je bilo vse Ok, ampak samo da se je z UZjem dotaknila MV sem spet močno zakrvavela, da je šlo vse po tleh ... me je dala potem naprej na preiskave k večim G pa so mi vsi potrdili da je s plodom vse ok, le zakaj krvavim, mi ni znal noben povedati. Tako da sem veliko počivala in v dveh mesecih so se krvavitve prenehale, rodila sem pa zdravo deklico. Tako da glavo gor in veliko za prihajajoče dneve/tedne ti želim!!
< Sporočilo je popravil Otika -- 5.3.2012 10:14:27 >
|
|
|
|
RE: krvaveč maternični vrat v zgodnji nosečnosti 5.3.2012 10:19:19
|
|
|
|
Katy78
|
Tudi jaz sem krvavela vse do 3/3 nosečnosti, na koncu je bilo vse ok. Imela sem tako rjave kot rdeče (sveža kri) izcedke. Vzroka niso mogli odkriti, dali so mi sicer Dabroston že v 8. ali 9. tednu, ki pa krvavitev ni ustavil. Dabroston pomaga le, če prihaja do krvavitve zaradi popuščanja rumenega telesca. Srečno.
|
|
|
|
RE: krvaveč maternični vrat v zgodnji nosečnosti 5.3.2012 10:51:17
|
|
|
|
Pacota
|
Imam podobno izkušnjo kot ti in se je (zaenkrat) dobro končalo. Sem 24t. Zanosila sem po ivf in na prvem UV pregledu (še v amb. za zdr.nepl.) mi je gin potrdila, da sem noseča in da srček bije. Ko mi je vaginalni UV potegnila iz nožnice pa je rekla, da vidi, da krvavim in če sem že pred posegom. Sem rekla, da pred nisem krvavela nič. Potem pa sem neprestano krvavela še šest tednov. Kdaj že manj, pa spet bolj... Izvor je bil neznan. Dobila pa sem utrogestan. Moja gin odslej res pazi na pregledig in čez nožnico skoraj nič ne gleda, reče da bo tam raje pri miru pustila, da ne odpre spet krvavitve. Podobno je bilo v prvi nosečnosti, ko sem krvavela od 7t pa do 34t, rosila pa zdravega otroka. Le pogumno!
|
|
|
|
RE: krvaveč maternični vrat v zgodnji nosečnosti 5.3.2012 14:10:25
|
|
|
|
astrid1
|
Vesela sem za vse vaše zgodbe s srečnim koncem. Skušam biti čim bolj mirna. Hvala za dobre želje. Prvič sem bila noseča pred 17. leti. takrat sem zelo dolgo odlašala s testom nosečnosti. Delala sem ga šele v 10. tednu. Mimogrede smo srečno prestopili 12. teden in potem je čas do poroda skozi študij in izpite dobesedno drvel. Zdaj je pa še tako zgodaj in se mi zaradi težav dnevi vlečejo kot jara kača. Pa bo tudi to minilo.
|
|
|
|
RE: krvaveč maternični vrat v zgodnji nosečnosti 11.3.2012 15:58:50
|
|
|
|
sandra85
|
jaz sem v 22. tednu in vsake toliko krvavim iz MV...natančen razlog niso ugotovili ne v izolski bolnici ne v mariborski in niti moj ginekolog. je pa z otročkom vse ok, posteljica se ne lušči...tako, da so mi rekli, da nej nebi bilo razloga za skrb, imam pa vseeno predpisan počitek vrjamem, da se sekiraš. meni so že 5x potrdili, da je vse ok in nej ne zganjam panike, edino če nebi močneje krvavela, pa naredim paniko vsakič ko zagledam kri-logično, saj je znano, da krvavenje med nosečnostjo ni glih normalno, ampak očitno je
kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?