2sneg13
|
IZVIRNO SPOROČILO: Petka09 IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby Mene pa zanima kako je s tem, ko so pri možu v službi znižali za 30% plače, pri meni pa 20% - ali lahko zaprosim za nov izračun znižanega plačila. Predvidevam, da ne, če gledajo plače iz leta 2010, ampak midva sva praktično brez polovice ene plače, ta mlajšo pa imava v privat varstvu, ker zanjo nismo dobili vrtca in je sedanji strošek vrtca ta starejšega postal previsok... :( Pri nama je podoben problem. Gledali so seveda dohodke leta 2010.. V letu 2011 pa je mož dobil drugo službo z nižjimi dohodki in ko sva naredila računico, sva ugotovila, da padeva v nižji razred za znižano pl. vrtca, kot so nama ga izračunali po dohodnini za leto 2010. Midva se bova na odločbo pritožila, priložila izpiske za dohodnino za leto 2011 (tiste, ko smo jih dobili od firme, kjer si zaposlen, da imaš za kontrolo za dohodnino). Sicer pritožbe rešuje Ministrstvo in ne več CSD (ki nam je izdal prvotne odločbe) in zaenkrat še nimajo vzpostavljenega sistema, kako bodo pritožbe sploh reševali. Zaenkrat je tehnično rešeno samo to, da se pač upoštevajo dohodki leta 2010 oz. se upošteva pritožba samo, če pristaneš na Zavodu za zaposlovanje ali se na novo zaposliš. Vendar je že na vlogi, ko sem dajala za znižano plač. vrtca pisalo, da moramo povedat tudi za vsako dejstvo, ki spreminja naš eksistenčni položaj (ni točno tako pisalo), zato sem pač mnenja, da bodo morali na novo izračunat, če pač zdaj nižja plača ne omogoča plačevanja vrtca v razredu, kot so ga izračunali za 2010. Če karikiram: v letu 2010 je bil nekdo direktor in če je danes recimo čistilka z veliko nižjo plačo, si ne more privoščit plačevanja vrtca po odločbi oz. po dohodnini 2010, saj to niso njegovi trenutni dohodki. Ne vem, pač tako logično razmišljam. Razmišljaš čisto prav. Samo dejansko se ljudje tega ne zavedajo. Treba je sporočit vse spremembe, na pritožbi se seveda sklicuješ na navodila, ki jih sami postavljajo. Ljudje mislijo, da je treba sporočit samo če si brezposelen...ne, treba je sporočit vsako spremembo,se pravi nižjo plačo,ali višjo, vsako zaposlitev na novo.
|