|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zanima me...
30.1.2012 18:46:23   
Anonimen
Danes sem bila s hčerko na sistematskem pregledu pri treh letih in ,ker je danes že cel dan slabe volje ni hotela odgovoriti miti na eno vprašanje je rekla pediatrinja,da bo poslala za razvojno.
Kaj tam sploh naredijo in ali je to res potrebno'
Pri psihologinji je pa sodelovala normalno in tudi v vrtcu sodeluje.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Zanima me...
30.1.2012 20:28:26   
Anonimen
LOL ... a imava midve istega otroka al kako user posted image
Smo bili tudi danes na sistematskem pri 3h letih in pri zdravnici ni hotela sodelovat ama čisto nič ... še tehtali smo jo tako, da sem najprej na tehtnico stopila jaz z njo potem pa še sama in smo odšteli ... potem pri psihologinji je pa lepo sodelovala. Tako da je zdravnica rekla, da naj se glede vida enkrat v kratkem pri osebnem zdravniku javiva, za ostalo naj se pa pri treh letih in pol šeenkrat na sistematskega prijaviva ... je rekla, da imaš otroke, ki primaširajo notri, naredijo vse brez problema, in imaš take, ki jih ne spraviš rečt ama nič in da so ponavadi čez pol leta že toliko bol "odrasli" da gre brez problema. Jaz se ne sekiram, ker vem da je tamala motorično ok razvita, da je mentalno nad povprečjem (potrdila tudi psihologinja danes), samo pač nezaupljiva je do tujcev in rabi čas, da se jih navadi ... sploh do belih halj ima nek rešpekt (psihologinja je bila hb v običnih cunjah).
Tako da na tvojem mestu nebi zganjala panike in bi še malo počakala.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
30.1.2012 21:17:12   
sirenetta
Moj enako na sistematskem ni odprl ust ma niti pod razno ne...pa je sestra samo rekla, naj pridemo mimo enkrat čez par mesecev, ko gre za faza tipična za triletnike mimo.

No, ko smo šli čez par tednov na redni psihološki sistematski k psihologinji, pa je lepo sodeloval...sicer ni raztural, še vedno zelo zadržano, ampak je odgovorjal na vprašanja. S tem, da sem mu tokrat na kratko pojasnila, kam gremo in zakaj (z zelo preprostimi besedami) in zgleda, da je delovalo. To mi vedno moj možek pravi, da če ga pripravim na tisto, kar ga čaka, da je druga pesem....in ima očitno prav!

Tako da ne se sekirat...je res taka faza, pri enih otrocih bolj izražena pri drugih manj...poskusi hčerki res lepo na kratko povedat, kam gresta in kaj se bo tam dogajalo...morda bo pa tokrat lažje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.1.2012 21:43:04   
Anonimen
Saj tastarja je bila enaka,samo malo me je zmedlo,ko je rekla,da jo bo napotila na razvojno user posted image Ni pa nič rekla,da se naj vrneva in tudi vid ji sploh ni pogledala pa še njena pediatrinja jeuser posted image

(odgovor članu sirenetta)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
30.1.2012 22:08:49   
aknela123
Otika, malo nas razsvetli in povej, kaj pomeni, da je triletnik mentalno nad povprečjem?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.1.2012 22:09:32   
Daschi

IZVIRNO SPOROČILO: žabica2

Danes sem bila s hčerko na sistematskem pregledu pri treh letih in ,ker je danes že cel dan slabe volje ni hotela odgovoriti miti na eno vprašanje je rekla pediatrinja,da bo poslala za razvojno.
Kaj tam sploh naredijo in ali je to res potrebno'
Pri psihologinji je pa sodelovala normalno in tudi v vrtcu sodeluje.

Pri nas tega ne naredijo, očitno je odvisno od zdravnice. Če se to zgodi, da drug datum.
Daj, zaprosi še za en datum, pa bo.

Naj nikoli ne izdam otrokovega zaupanja, zadušim njegovega upanja ali uničim njegovih sanj.
(M. Wright - Edelman)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.1.2012 22:19:36   
Anonimen
Bom jutri v vrtcu vprašala kaj naj naredim,ker se mi zdi nesmiselno,da nas pošlje na razvojno.In kaj tam sploh naredijo?

(odgovor članu Daschi)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
30.1.2012 22:20:03   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: aknela1

Otika, malo nas razsvetli in povej, kaj pomeni, da je triletnik mentalno nad povprečjem?

Ja lej tako mi je psihologinja rekla ... kao, da ima besedni zaklad, sposobnost razumevanja in izražanja ter povezovanja zadev na stopnji 4-letnika.
Je pa po drugi strani zelo sramežljiva, tako da moramo kao delati na njeni samozavesti. Kak nasvet?

(odgovor članu aknela123)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
30.1.2012 22:27:45   
aknela123
hvala.
Za samozavest? Ja, ko kakšno stvar naredi in vidiš, da jo je dobro naredila in vložla trud v to, jo je treba lepo pohvalit,...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.1.2012 22:30:48   
pelin
Tudi naša reglja nam jo je  je pri treh letih popolnoma isto zagodla...Po naravi zgovorna, odprta in res nič zadržana punčara, se je ob pogledu na psihologinjo zaprla kot školjka...Ni pomagalo moje prigovarjanje, posebej pa mi je dvignila pritisk psihologinja, ki je bila takšna starejša možača  v beli halji in se je držala kor gestapo...gledala je grdo in se konec koncev sploh nisem čudila, da je bila tamala trmasto tiho...Ker ni bilo nobenega efekta in pregled kar nekaj, je rekla , da naj se oglasiva še enkrat kasneje...Ko sva prišli nazaj k naši pediatrinji in je videla da sem čisto poklapana, se je morala smejati...naše dete je namreč dobro poznala že od rojstva in ko ji je začela mala razlagati, da se s tisto teto ni hotla pogovarjati,ker ni bila lepa (user posted image v njenem besednjaku je bil to takrat izraz za prijaznost)je rekla, da nama ni treba hoditi nazaj, ter da bo pri petih letih zagotovo povedala psihologinji vse za naprej in za nazaj...Kar se je v bistvu potem tudi res zgodilo..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.1.2012 22:35:02   
Anonimen
Hvalimo jo tako ali tako ... crkljamo se veliko itd.
Ko sem psihologinjo vprašala kako naj delamo na tem mi je pa isto rekla: "veliko jo hvalite in vzpodbujajte..." Sam če jo bom še več stiskala pa lupčkala jo bom še zadušila, madonca user posted image

(odgovor članu aknela123)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
31.1.2012 9:00:06   
nina166
IZVIRNO SPOROČILO: žabica2

Bom jutri v vrtcu vprašala kaj naj naredim,ker se mi zdi nesmiselno,da nas pošlje na razvojno.In kaj tam sploh naredijo?

Mi sicer nismo bili tam zaradi istega razloga, ampak sta oba otroka mogla hodit tja na preglede prvo leto in sin je šel pri petih letih, ker naj bi glavo držal postrani...v razvojni pa je ugotovila, da mu nič ne manjka.

Tam ga zmerijo, stehtajo, potem more stat na eni nogi, pa poskakovat...take razne fore. Potem pa naredijo še denverski test...vprašajo ga določene stvari, ki naj bi jih pri teh letih že znal. Našega je pri petih vprašala, kaj je to banana, prerisat je moral eno risbico, potem je vprašala, če se zna sam oblečt, pa če si zna pripravit enostavni obrok (npr. da si vzame banano, si jo sam ulupi in poje, če si zna nasut kosmiče v skodelice), potem če si zna nalit sam vodo...pač take osnovne stvari sprašuje....s tem, da bo tvojo verjetno kaj drugega, ker je mlajša. Potem pa ga zdravnik še pregleda...reflekse, hrbtenico, koliko ima moči v glavi. Nič ni hudega. Eden malo bolj podroben pregled...pa pregleda ga zdravnik, ki ima več izkušenj z "zaostalimi" otroci in takoj ve, kdaj nekdo samo noče sodelovat in kdaj je s kom res kaj narobe.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.1.2012 12:30:19   
Anonimen
Sem se pogovarjala z vzgojiteljico in mi je rekla,da je tudi v vrtcu odkar je bila bolna-namreč v decembru je bila skor tri tedne doma,da tudi tam se še ni vklopila in,da včasih nebi rada sodelovala bi raje šla po svoje naprimer pri telovadbi ampak mi je rekla,da drugače se ji pa vidi,da je pametna ampak rabi več časa,da se vklopi.

(odgovor članu nina166)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
31.1.2012 12:35:17   
Taddy78
Bi jaz njo dala v razvojno...od kdaj pa otrok ne sme imeti slabega dneva?
Saj pri nas pa recimo psiholog ni bil kaj prida zadovoljen z odgovorom na vprašanje, kaj leti po nebu. SIn je rekel avion, on pa je hotel slišati, da ptička user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.1.2012 13:59:32   
posh
IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Bi jaz njo dala v razvojno...od kdaj pa otrok ne sme imeti slabega dneva?
Saj pri nas pa recimo psiholog ni bil kaj prida zadovoljen z odgovorom na vprašanje, kaj leti po nebu. SIn je rekel avion, on pa je hotel slišati, da ptička user posted image

Se strinjam. Razvojna, ker otrok ni odprl ustuser posted image . Je verjetno ona imela slab dan.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.1.2012 18:09:38   
Anonimen
V četrtek pa ima logopeda,kaj pa tam morajo otroci delati?

(odgovor članu posh)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
2.2.2012 9:59:06   
Anonimen
Danes sem dobila po pošti napotnico za razvojnega nevrologa za v Krško.Sen že klicala in sva naročene 9.3. upam,da bo vse vredu in,da ni z hčerko nič narobeuser posted image Je katera iz teh koncev in ima kakšne izkušnje z tem razvojnim nevrologom?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 stvari, ki jih počnejo inteligentni otroci
Inteligentni otroci včasih počnejo neobičajne stvari. To je 7 najbolj pogostih.
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Ime za fantka
metuljčica87

Katero vam je najlepše?

Jernej (22%)

Aljaž (46%)

Urban (31%)

Število vseh glasov: 302

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!