|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   novorojenček ne kaka
29.1.2012 20:33:43   
dayana
lep pozdrav!
imam problem moja 21 dni stara punčka je nehala kakat zdaj že 4 dni!
babica se mi ne javi kljub temu sem klicala na urgenco in mi je zdravnica dejala naj ne skrbim
pediatra še nismo obiskali (ga imamo čez en teden)

sem poskusila ji dati sladko vodo ma ni učinka

če je mela kdo kak tak problem naj mi prosim pove kaj je naredila da je otrok kakal

vsi mi pravijo da je normalno da ne kaka tudi po 10 dni ma to da ne kaka mi je grozno!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: novorojenček ne kaka
29.1.2012 20:38:54   
SMT3
Če je polno dojena ni panikeuser posted image Res je,moja je kakala včasih na deset dni.Ko bo sproščeno ležala,jo potipaj pod popkom-če je mehko,je vse okuser posted image

(odgovor članu dayana)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.1.2012 20:39:35   
mayci
Tudi pri naši punčki smo imeli isto "težavo", pa prav tako ni pomgala sladkana voda... Začeli smo ji dodajati kapljice Bio Gaia in potem se stvar postopno uredi...user posted image
Če otročka to nekakanje nič ne moti (ne joka, ga ne zvija..), potem bodi brez skrbi, se bo uredilo, boš videla..

Lepo je biti mamica.. :))

(odgovor članu dayana)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.1.2012 21:22:32   
bskrle
Naredi svečko iz masla, daj v hladilnik, potem pa v ritko.

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu mayci)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.1.2012 9:38:16   
Ajra RR
Dayana, če imaš kakršnokoli vprašanje glede svoje deklice, ga lahko zastaviš tudi pediatrinji Tini Božičnik. Sem prepričana, da ti bo dala kak dober nasvet, odgovori pa tudi zelo hitro.
Najdeš jo tukaj: http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/tina-bozicnik_42

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

(odgovor članu bskrle)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.1.2012 9:45:59   
pomar*ANČA*
ce je ne zvija in ce ima mehak trebuscek naj te ne skrbi. drugace pa poleg vsega napisanega pomaga se malce pogret domat brez mehurckov.

gali ni kakal tudi po dva tedna,takrat je dobil potem svecko,drugace sem mu pa vsak dan dajala bio gaja kapljice. ko sva zacela z gosto hrano teh tezav ni bilo vec.

< Sporočilo je popravil pomar*ANČA* -- 30.1.2012 9:49:24 >

(odgovor članu Ajra RR)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.1.2012 9:53:54   
dayana
hejla no danes ponoči tudi nič...
poklicala sem patronažno in vse kar mi je rekla naj ji dam sladko vodo da enkrat se bo že prijelo
sem skeptična
aja pa mleko v prahu novalac za odvajanje blata mi je rekla naj pije
je kera probala???
kaj so to kaplice gaja??? a delujejo?

Ajra RR
sem napisala ...osotna je do 17.08.2012
nimam sreče
user posted image user posted image

pod popkom ima lepo mehko joče
aja pa fullllll lula in prdi
skrbi me najbol ker zelo prdi in tako močno in ko pogledam je planička samo mokra oz. premočena

ej mamice hvala vam za nasvete

(odgovor članu pomar*ANČA*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.1.2012 10:05:20   
Medea10
Imamo enake težave (smo na Novalac AC in ta zapira). Težavo rešujemo s sladkanimi kamilicami in palčko za ušeska pomočeno v hladilno kremo.
Probaj skuhat kamilice (ne smejo vret) in jih sladkane daj pit otročku. Če ne bo ublažilo in pomagalo pa palčko za ušesa pomoči v hladilno kremo in nežno porini v ritko tamali (lahko tudi termometer), naša takoj kaka- ravno danes stara 1 mesec. Lahko tud "telovadiš" z nogicami- jih potiskaš proti trebuščku, to nam tud včasih pomaga.

(odgovor članu dayana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.1.2012 10:12:42   
Ajra RR
dayana, poslala si napačnemu strokovnjaku. Brez skrbi, smo že popravili, tvoje vprašanje je že pri pediatrinji Tini Božičnik in ti bo odgovorila takoj, ko bo lahko. user posted image

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.1.2012 11:31:55   
sover
dayana, naš 1,5 M star fantek ima enake težave. Ker je polno dojen, naj bi bilo to normalno. Toda čeprav ima mehak trebuh in ne kaka trdo (torej ni zaprtje), ga muči, ko se nabere preveč blata. Mi prakticiramo telovadbo (krčenje nogic proti trebuhu), sladkane kamilice ali sok čez noč namočenih suhih sliv. Nisem pa zagovornik "mehanskih" metod (da rineš karkoli v ritko). Menda pomaga tudi sirup Lactecon, ki ga zdaj na veliko oglašujejo na TV, ker je primeren tudi za dojenčke.

Naš mali ima različne intervale: 3 dni kaka, 3 dni nič, pa spet 2 dni kaka in potem spet 3 dni nič ... najslabše je bilo, ko je bil star 3 tedne: v 11 dneh je 2x kakal.

Pri kamilicah pazi! Zavrete zapirajo, nezavrete pospešujejo prebavo.

(odgovor članu Ajra RR)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.1.2012 12:46:12   
lily32
Pediatrinja je na to vprašanje že odgovarjala pred enim mesecem:

ODGOVOR:
Tina Božičnik, dr. med., pediatrinja | 20.12.2011

Pri izključno dojenih otrocih se pogosto zgodi, da daljši čas ne odvajajo blata. Lahko tudi do 7 , včasih tudi 10-14 dni in to še ne pomeni, da je z otrokom kaj narobe. Če otrok po 7 dnevih še nebo odvajal blata se oglasite pri pediatru, ki vam bo po pregledu svetoval kako naprej. Naslednji ukrep je namreč pomoč z odvajalnimi svečkami.

Naša mala je včasih kakala po vsakem obroku, včasih enkrat na 7 dni. Je pa takrat tako obilno, da sta bili polni dve plenički in ponavadi je šlo vse skozi in smo preoblekli celo. user posted image Mame včasih prehitro naredimo paniko.

Da ima pa vertove in krče, je za otroka take starosti čisto normalno in ni povezano z zaprtjem.

Druga stvar pa je, če dodajaš AM, ki res lahko privede do zaprtja. Če je otrok pretežni del vseeno dojen, si lahko pomagaš tako, da spiješ veliko 100% jabolčnega soka. Najprej bo pognalo tebe, potem pa še otroka. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: sover

Menda pomaga tudi sirup Lactecon, ki ga zdaj na veliko oglašujejo na TV, ker je primeren tudi za dojenčke.

Ta sirup je res super, a ga prihranite za tiste mesece, ko boste začeli uvajati gosto hrano in se boste res mučili z zaprtji.user posted image
Zdaj pa pustite, da narava opravi svoje.

< Sporočilo je popravil lily32 -- 30.1.2012 12:47:06 >

(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.1.2012 14:45:11   
Ajra RR
Dayana, če morda nisi dobila obvestila, pediatrinja Tina Božičnik je na tvoje vprašanje že odgovorila. Če te zanima še kaj, pa jo kar vprašaj, ti bo z veseljem pomagala z nasveti. user posted image

Tukaj odgovor zate: http://www.ringaraja.net/RR-strokovnjaki-Details.asp?expID=410

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?