Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: vzdarževani družinski člani 26.1.2012 19:13:28
|
|
|
|
Janya
|
Mi imamo enkrat na leto. Imamo vsaj kaj od tega - letni dopust - če bi imeli na mesec bi vse sproti sfučkal.
|
|
|
|
RE: vzdarževani družinski člani 26.1.2012 20:52:55
|
|
|
|
Lara28
|
Bom kar tu vprašala...če uveljavljava z možem otroke vsak pol leta, moram na koncu tiste tabele, kjer vpišeš otroke napisat, da drugi uveljavlja razliko?
|
|
|
|
RE: vzdarževani družinski člani 27.1.2012 7:47:20
|
|
|
|
josephine27
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janya Mi imamo enkrat na leto. Imamo vsaj kaj od tega - letni dopust - če bi imeli na mesec bi vse sproti sfučkal. enako
|
RE: vzdarževani družinski člani 27.1.2012 10:42:51
|
|
|
|
ivanjščica
|
Prosim za pomoč! Letos bom prvič izpolnjevala to vlogo in mi ni še vse jasno. Rodila sem septembra 2011. Kako naj izpolnim vlogo? Rada bi da se mi obračuna enkrat letno, torej da dobim pol nazaj (kot tu pišete, za dopust :) ) Se pravi pod številko 1, izpolnim od do .... od 9 (septembra) do 12 ( decembra).... Če uvaljavljam jaz, ne more moj partner? Ali? Kaj je boljše da uveljavlja on ali jaz?Takole je pri nas : Prejšnje leto je bil brezposeln do oktobra, denarno nadomestilo je dobival do junija, nato nič, novembra odprl s.p. , prvi dohodki v decembru. Jaz ga ne morem uveljavljat ker nisva bila v zunajpartnerski skupnosti eno leto. Sva na istem naslovu šele pol leta. Jaz sem zaposlena nedoločen čas, zdaj na porodniški. Kako naj izpolnimo, da bo najboljše?? Hvala!!!
< Sporočilo je popravil ivanjščica -- 27.1.2012 10:44:12 >
|
|
|
|
RE: vzdarževani družinski člani 27.1.2012 10:58:25
|
|
|
|
ivanjščica
|
še to... glede na to da ni bil zaposlen, bil na zavodu, a ni prejemal več nadomestila v času rojstva otroka, pa do decembra ko je dobil prvi priliv, a je boljše da uveljavlja on, ?bo dobil več nazaj kot jaz?
|
|
|
|
RE: vzdarževani družinski člani 27.1.2012 11:18:43
|
|
|
|
petea
|
ivanjščica, na dursovi spletni strani si preračunajta, komu se bolj splača uveljavljati otroka. V splošnem velja, da tistemu, ki ima višje dohodke, upoštevati pa je treba preskoke v dohodninskih razredih. Skupno prebivališče staršev ni pogoj za uveljavljanje vzdrževanega partnerja! Tako da lahko za čas, ko je bil partner brez dohodkov, ti njega uveljavljaš kot vzdrževanega člana.
|
|
|
|
RE: vzdarževani družinski člani 27.1.2012 12:58:22
|
|
|
|
ivanjščica
|
Hvala petea! upam da bom uspela....to bo ziher tok dnara ::) lep dan!
|
|
|
|
RE: vzdarževani družinski člani 27.1.2012 13:05:02
|
|
|
|
majakla
|
Eno vprašanje: Prejšnje leto sem bila par mesecev na borzi in prejemala nadomestilo... Me naj mož uveljavla kot vzdrževanega člana ali zaradi "ogromnega" nadomestila ne gre??? Hvala
|
|
|
|
RE: vzdarževani družinski člani 27.1.2012 13:09:16
|
|
|
|
poli*
|
Majakla- za čas, ko si prejemala nadomestilo (ne glede na višino) te mož na more uveljavljati.
|
|
|
|
RE: vzdarževani družinski člani 27.1.2012 13:27:02
|
|
|
|
majakla
|
IZVIRNO SPOROČILO: poli* Majakla- za čas, ko si prejemala nadomestilo (ne glede na višino) te mož na more uveljavljati. Aha, hvala.
|
|
|
|
RE: vzdarževani družinski člani 2.2.2012 10:49:56
|
|
|
|
*Sinty*
|
Da ne bom odpirala nove teme, bom kar tu vprašala. Leni nekje do avgusta sem prejemala socialno pomoč, nato so mi jo ukinali, ker se je partner prijavil pri meni. Posledično se je njegova plača upošteva pri vsemu, tudi pri plačilu vrtca za moja otroka iz prejšnje zveze (zanju prejemam preživnino iz sklada). Sedaj me pa zanima ali lahko v olajšavo vpiše mene in moja otroka, saj ju ubistvo on preživlja? Kaj pa najinega sina, ki se je rodil decembra, vpiše sedaj ali šele drugo leto?
|
|
RE: vzdarževani družinski člani 2.2.2012 17:13:09
|
|
|
|
Tigrica86
|
Tud js ne bom odpirala nove teme... Mož je sina uvljavljal že med letom pri plači. Sin se nama je rodil februarja 2011, uveljavljati kot vzdrževanega člana pa ga je začel z marcem (torej je bilo pri plači obračunano aprila za mesec marec). Z novembrom je menjal službo in ker so nekaj "zašuštrali" ni imel uveljavljenega (kar je razvidno iz decemberske plačilne liste) pa tudi decembra še ni bilo urejeno (razvidno iz januarske liste). Sedaj pa me zanima, kako mora izpolnit obrazec: 1) Da ga uveljavlja od februarja do decembra (za vse mesece, ne glede na to da je pri nekaj plačah že imel olajšavo) 2) Samo za februar in november (za december pa drugo leto (ker je bila plača nakazana letos) 3) Za februar, november in december (neglede na to, kdaj je plača nakazana) 4) Kakorkoli drugače (kako?!) Upam da sem vprašanje postavila dovolj jasno, ter da mi bo kdo znal dati zanesljiv odgovor. Hvala!
|
|
|
|
RE: vzdarževani družinski člani 2.2.2012 19:22:31
|
|
|
|
petea
|
tigrica, na vlogo naj napiše vse mesece, za katere otroka uveljavlja kot vzdrževanega člana sinty, vajinega sina vpiše za mesec december, na ostala vprašanja pa ne vem odgovora; po mojem razmišljanju je sicer tako: če se njegovi prihodki res štejejo za izračun vrtca tvojih otrok, verjetno lahko uveljavlja tudi tvoja otroka kot vzdrževana člana in obratno
|
|
|
|
RE: vzdarževani družinski člani 2.2.2012 21:42:11
|
|
|
|
Tigrica86
|
petea, ne bo kaj narobe, da bo "dvakrat" uveljevljal?
|
|
|
|
RE: vzdarževani družinski člani 3.2.2012 11:11:46
|
|
|
|
nananaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Tigrica86 petea, ne bo kaj narobe, da bo "dvakrat" uveljevljal? saj ne bo dvakrat uveljavljal. Ko bodo računali dohodnino, bodo upoštevali obrazec. Uveljavljanje v podjetju je pomembno, ker potem med letom plačaš manj akontacije. Sicer podjetje odda dursu podatek o vzdrževanih družinskih članih, vendar lahko z obrazcem to spremeniš. Lahko celo preračunaš, če se kak mesec splača tebi uveljavljati sina v olajšavo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?