Nika v službi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Moj cel teden ni povedal, da ima DN nalogo. Kljub temu, da jim je bilo v šoli vsak dan povedano. Imeli so tedensko nalogo. Me je skoraj na rit vrglo, ko sem to slišala. Sinu sem mirno rekla, da tega ne odobravam, in da bom razmislila kaj bo za kazen. Do večera me je kakšnih 3x prišel vprašat, če že imam kazen. Na koncu si jo je sam izbral. 5 dni brez ipada in risank na TV, ter računalnika. Jaz sem samo dodala, da naslednjič bo kazen 10 dni. Je, pa tudi prvošolček. No, tale mi je pa malce huda. Prvošolčku kazen za to, ker je (prvič?) pozabil DN, je meni absolutno prehudo. Itak pa - tako kazen (brez ipada, risank na TV, računalnika) ima naša že ves čas. Ker itak ipada in računalnika ne uporablja pri 6 letih. No, vsak po svoje. Pri nas klasičnih DN itak nimajo, kar imajo za naredit, naredijo v podaljšanem bivanju, če pa že ima kaj za nalogo, je bolj v stilu, da morajo kaj prinest: gumbe, izrezke iz časopisov na določeno temo, steklene kozarce za vlaganje, bleščice, ipd. Pač za skupno ustvarjanje. Podpiram mehek prehod na obveznosti, otroku sicer mora biti jasno, da šola ni vrtec, ampak da bi pa kar takoj na ostro, pa se tudi ne strinjam. Če pa bi se pozabljanje ponavljajo, potem sledijo ukrepi (po prehodnem opozorilu). Tudi učiteljice pri nas delujejo tako. V vrtcu ne podpiram DN, take zadolžitve, da kaj prinesejo, so ok, da pa bi otroke že v vrtcu obremenjevali s šolo, pa se mi res zdi odveč.