mojamura
|
IZVIRNO SPOROČILO: *goldfish* Moj otrok je v prvem razredu in včeraj sem skoraj dobila pike po telesu, ko sem prebrala v beležki, da se naj pogovorim z otrokom o vedenju med poukom ter obnašanju. Ok, se pogovarjava....obljube gor, obljube dol, kazni..... Danes pa z učitljico govorim pa mi pravi, da je nemogoč, nemiren, moti pouk, išče med sošolci pozornost.... ok...štekam, da je težko delati z veči učenci v takem razredu, kjer skoz moti nekdo pouk. In kaj naj zdaj!? Damo otroku gor privesek, da je pač težaven in obupamo? Ali pa je na učiteljici, da si ga zna zmotivirati in narediti red med poukom? Ker drugače je zelo bister in inteligenten. Kam se naj obrnem po pomoč? kaj je narobe s tem, kar si prebrala v beležki? Pišeš, da si ga učiteljica ne zna zmotivirat. tudi jaz mam otroka v 1. razredu, tudi moj je zelo živahen, trmast itd. V razredu je večina fantov, ki se stepejo, porinejo, uščipnejo itd...moj ni nobena izjema. Otroci, ki imajo odločbo adhd so otroci s posebni potrebami (podobno, kot otroci z downovim sindromom, z CP - ki imajo odločbo seveda, da so otroci s PP ...ipd). Ti otroci jemljejo pomirjevala oz. nekaj podobno pomirjevalom (adhd). Ne zmotno mislit, da zdaj bo pa moj otrok dobil to odločbo in to je to. NE! Takrat se otroku spremeni življenje in tudi tebi posledično, ker si mu mama. Na srce ti polagam, da dobro premisli, kakšni bodo tvoji nadalnji koraki. Poskusi prej vse ostalo, prosim. Potrudi se s svojim sinom, naj ti ne bo žal časa. rezultati se res ne pokažejo iz danes na jutri, ampak čez čas. Hodi komaj v prvi razred, kjer se šele navajajo na šolski sistem. imamo pa različne otroke, eni so po naravi bolj mirni tihi, eni pa glasniživahni in pravi mali razgrajači. Ampak dajmo tudi slednjim možnost, da se privadijo na šolo. in v kolikor ne zaleže nič oz. ti kot mama presodiš, da si probala vse, pa potem pojdi z otrokom k specialni pedagoginji.