|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Počasen razvoj
10.1.2012 10:08:50   
barni
Potrebujem kako izkušnjo in kako besedo na temo razvoja otroka. Vem da je vsak drugačen. Pustimo zdaj to ob strani.

Naš korenjak se je rodil 2 meseca prezgodaj, sedaj je star 7m korigirano 5m. Vem da je tukaj vse počasneje. Pa vendar se mi zdi, da je pri nas vse ekstremno počasi.... zdaj me najbolj mori, da se še vedno ne prekotali iz hrbta na trebuh. Do boka mu gre, potem pa ne več. ČE mu pomagam, mu ispe brez problema tudi rokice sam poravna naprej. Kravice pase še vedno na pokrčenih rokicah, jih v komolcih še ne iztegne.

Skratka, rabim izkušnje mamic, ki so podobno dajale skozi, kako to gre, mu bo sploh kdaj uspelo? Včasih sem že res precej pesimistična glede tega. Ja v RA hodimo, na fizioterapijo menda ni potrebno, ker vaje lahko delamo doma, pa tudi sicer naj bi bilo z njim vse BP samo pač počasen je. Nima težav z mišičnim tonusom.

Hvala vsem, ki boste svoje izkušnje delile z mano.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Počasen razvoj
10.1.2012 10:18:04   
Katy78
Moj je bil rojen 7 tednov prezgodaj in je bil nekoliko hipoton po trupu (treb. mišice) vendar se je iz hrbta na trebuh prevalil že zelo kmalu, v bistvu pri razvojnih mejnikih skoraj ni zaostajal za vrstniki. Seveda bo uspelo tudi tvojemu fantku, verjetno je res le počasen in rabi več časa in več vzpodbude ter pomoči. Saj veš, kako pravijo - če so gibalni vzorci pravilni in je otrok le nekoliko počasnejši, potem ni vzroka za skrb. Problematični so nepravilni gibalni vzorci. Zdaj ne vem, koliko so ti v RA pokazali vaje, ponekod dobro pokažejo, ponekod pa žal tudi ne. Kar pa se tiče fizioterapije - mi smo sicer hodili, najprej 1x na teden, kar je skoraj nič, potem pa nam je uspelo celo 2x na teden, kar je malo boljše kot nič, žal. Veliko je treba delati doma. Jaz sem šla enkrat vmes celo k privat fizioterapevtki, da mi je pokazala še dodatne vaje, mogoče bi to tudi vam koristilo.

< Sporočilo je popravil Katy78 -- 10.1.2012 10:19:19 >

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.1.2012 10:59:23   
Ajra RR
barni, hej user posted image

Vprašanje lahko (tudi anonimno) zastaviš fizioterapevtki, ti bo dala kak dober nasvet. Pa hitro odgovori:

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki/Seznam-strokovnjakov/spela-gorenc-jazbec_30

Strokovnjaki odgovarjajo, vprašanje jim lahko pošljete tudi anonimno.

http://www.ringaraja.net/Ringarajini-strokovnjaki

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.1.2012 11:13:58   
m_o_i
Elias je bil rojen kot zahirancek dva tedna pred PDPjem
- sam se je posedel pri 11ih mesecih
- kotalil on obracal se ni nikoli(no, zdaj se-pri 20ih mesecihuser posted image )
- nikoli ni plazil
- shodil je pri 18ih mesecih
- skodelice se vedno ne drzi sam
- je se vedno z rokami; samo za popestritev obroka kdaj pa kdaj zapici vilico v kak koscek

se tole: povecan misicni tonus od rojstva, FTH prav tako(pocasi koncujemo), ampak...

dala sem mu cas, nikoli in nikdar nisem z nikomer primerjala. rezultat: ni po nepotrebnem izgubljenih zivcev in prespanih noci, mulc je cisto super kot vsi ostali, pac je imel svojo pot razvoja user posted image

vse ob svojem casu, bos videla (drugace pa se meni ze kolca po casu, ko se ni znal sam od tocke A do tocke B user posted image )

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Ajra RR)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.1.2012 14:59:01   
prizma
Hčerka je bila rojena točno na rok, vse b.p., pa pri 7 mesecih ni počela nič:)
Po mojem vztrajanju sem dobila napotnico za razvojno, kjer so ugotovili hipotonijo, fizioterapija naj ne bi bila potrebna.
Sem šla samoplčaniško, kjer so pokazali nekaj vaj in pri 8 mesecih se je prvič obrnila s hrbta na trebuh, takoj naslednji dan pa še s trebuha na hrbet. Potem spet dooolgo ni bilo nič, na kontroli v RA pri 11 m pa jo je napotila na fizioterapijo, ker mala razen kotaljenja ni obvladala še nič drugega. Po fizioterapiji pa:
- 11 m - se sama vsede preko boka
- 14 m - začne kobacati po vseh štirih
- 14,5 m - vstane ob opori
- 17 m - shodi

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.1.2012 15:00:05   
razglednica
ni panike moja se je rodila tudi 2 mesca prej, in je zdaj vse v redu. Ma nikoli nisem skrbela kdaj bo kaj, vse ob svojem času.

Na živce mi gredo tiste mamice ko se samo hvalijo kaj vse zmorejo njihovi otroci, joooj včasih še več povejo kot je v resniciuser posted image

lepo bodi in nič ne skrbi , vse ob svojem času, največ vredno je pa zdrav dojenčekuser posted image oz. otrok

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.1.2012 15:34:39   
**Tinkara78**
Hčerka je rojena v 29. tednu. Pri sedmih mesecih mislim, da se je že obrnila. Pri 7,5 je samostojno sedela in takrat sem jo tudi prvič dala na kahlico. V tem času smo obiskovali dvojno fizioterapijo prek dveh ambulant in privat plačevali ure. Poleg tega pa vsak dan še parkrat vaje doma. Z RA smo zaključili pri treh letih. Shodila je pri 16 mesecih oz. 13,5 po PDP.

Če bi danes bila v tisti situaciji bi še več delali in vztrajala bi na več preiskavah. Pri sedmih zdaj ponovno obiskuje fizioterapijo in delovno terapijo prek RA in hodimo še samoplačniško na fizioterapijo. Poleg tega ima 2x tedensko trening karateja. Na ponovni pregled k nevrologu smo šli pri 6,5 letih, ker je padala pri teku. Na MR je bilo ugotovljeno, da je pri porodu utrpela poškodbe možganov zaradi dihalne stiske. Imela je pa tudi blage možganske krvavitve.

Moje izkušnje kažejo, da zagotovilo RA, da ni potrebno obiskovati fizioterapije še zdaleč ni mirodajno. Jaz bi se obrnila na samoplačniško ambulanto, da boste videli kaj pravi drugo mnenje. Sama se nisem obremenjevala kaj zmore saj sem vzela v zakup, da gre počasneje in z zamikom. Čeprav navzven cel čas zgleda kot vsak drug otrok pač ostro oko opazi posamična odstopanja, ki sicer v življenju ne povzročajo nobenih težav. Na daljši rok ji težave lahko prinesejo probleme z medenico, stopali, mišice so prekratke in drža pač zato ni najboljša.

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 10.1.2012 15:39:20 >

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.1.2012 10:26:53   
barni
Hvala vsem za izkušnje. Ja naš mulček je očitno potreboval, da se je mama zasekirala :)

Danes ko sem ga odložila na hrbet na tla in potem prišla nazaj, je bil na TREBUHU!!! Juhu. Torej le zna! Tako da se zdaj veselo obrača in potem kliče, naj ga pride nekdo dat nazaj na hrbet :))

Tinkara78, kako to, da so pri vaši deklici šele tako pozno ugotovili, da je prišlo pri porodu do poškodb možganov? Našemu dečku so že na EINT naredili več UZ glave, tako da so izključili možnost možganske krvavitve ali poškodbe možganov zaradi obporodnega dušenja. Ko sem spraševala, če se to lahko pokaže kaseje so rekli, da sicer nič ni 100% v medicini, samo da naj ne bi bilo posledic, ker ni nobenih znakov, ki bi kazali na to.
Glavno, da je vaša punčka ok. Če počne vse to kar si napisala je krasno!

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.1.2012 10:50:58   
**Tinkara78**
Saj tudi nam so delali UZ in vse na oddelku. Pa je zgledalo ok. Se je pa zdaj pokazalo, da nekaj ni v redu, čeprav sem že mislila, da smo ven iz tega. Ampak ok. Saj ne gre za življenjsko pomembne funkcije. Me pa čudi, da v nobenem izvidu ni omenjena nobena dihalna stiska, ki bi lahko prinesla posledice. Na srečo sem vztrajala in nam izborila MR, kjer smo našli vzrok naših težav in zdaj vemo kako postopati.

Smo pa tudi za okvaro oči izvedeli zelo pozno (pri štirih), kljub temu, da smo do takrat imeli vsaj 30 kontrol oči. Tu se pa stanje slabša nekje na pol leta. Trenutno je na -2,5 in -3,75. Upam na najboljše!

Poleg tega nas pestijo alergije, ki jih težko nadzorujemo, ker so v zraku. Tak da je pestro. Pač moramo biti pozitivni!!

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.1.2012 10:27:43   
barni
No saj sem se tudi jaz očitno veselila prezgodaj. Ko se je prejšnji teden že obračal kot profesor vedno ko sem ga odložila na tla, je ta teden čisto drug otrok. Leži na hrbtu in ne duha ne sluha o obračanju. Kot da tega nikoli ni znal.

Skratka nimam pojma kaj je z njim, res je da je prehlajen, da mu raste zobek, samo vseeno mi je čudno da je kar pozabil, kako se obrne.

Mah...sej je vedno neki.

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?