Februarka08
|
IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Če je v vrtcu suh, doma pa ne, potem že nekaj doma ne štima, celo pa pri 4 letniku. Najbrž je ugotovil, da dobi tako veliko pozornosti, ne vem samo ugibam. Otrok ne rabi povedat, da ga lulat. Naš še ni znal sploh govorit, ni znal povedat ne lulat, ne kahla, ne nič. Star je bil skoraj 2 leti. Nisem ga dajala na kahlo vsakih ne vem kolk minut. Enostavno sem mu vzela pleničko dol (kar sredi zime) in mu rekla, če te bo lulat, je kahla na WC. Školjke se je bal kot hudič križa. Nisem mu težila non stop, ampak po določenem času (odvisno kolk se je nacedil vode) sem samo omenila, če te je lulat je kahla na WC. Nobenega obremenjevanja, nobenega teženja.... Med igro se je sam dvignil in zbežal po kahlo, največkrat kar sam od sebe. Zelo, zelo redko mu je ušlo v hlače, mogoče 1x na mesec ali še to ne v začetku. Šele po 3 mesecih brez pleničke je začel povedat da ga lulat. Če se polula v hlače, pa ne bi delala kravala. Malo ga pusti v mokrih cunjah, nato pa ga tiho samo preobleči, nobenih pridig, čisto tiho bodi. Druga stvar, ki mi pade na misel, je da mu na WC daš kako revijo (ben10 ali karkoli mu je ljubo). Pač moški majo radi listanje na w Ali pa naredita razpredelnico in lepita nalepke za suhe gate in lulanje v školjko in za mokre gate. Ko zbere dovolj suhih gat, dobi nagrado, veliko mokrih gat odvzem kake igrače ali 1 dan ali teden brez sladkarij. Ampak ne glede na kaj boš naredila, bi jaz še vedno naraje probala, da ne posvečaš preveč pozornosti ko polula v hlače, samo tiho preobleči. Pa nobene plenice več, čez dan, vztrajaj več dni, tednov Podpis! tudi moj podpis! Naš je bil star 21 mesecev, ni znal govorit drugega kot ne in je bil suh! Ne me spraševat v podrobnosti, ker je bil sam , ampak je šlo z vztrajnostjo! Pri 23h mesecih je bil suh tudi ponoči. S tem da še danes ni prav zgovoren. Jaz bom rekla samo to... če si vztrajen se vse da, pa ne obtožujem nobenega da je slab starš, ampak pri 4-letnem otroku bi pa res rekla da rabi oz. išče pozornost s tem. Plenice dol, ko bo moker nekaj časa, bo že vedel zakaj. Moje mnenje... Pa srečno!