|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   val 202- HPV
25.8.2005 13:09:58   
Klarissa
Punce, jaz sem po poslušanju še bolj prestrašena kot sem bila!!!:(:((
Neposredna povezava do sporočila: 1
   val 202- HPV
25.8.2005 13:21:42   
anadejka
o če se pa gre.........

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   val 202- HPV
25.8.2005 13:35:03   
didgeridoo
Ali lahko malo več napišeš o oddaji, mislim na to, kaj so povedali.

LP

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   val 202- HPV
25.8.2005 13:49:28   
ElaM
Saj niso povedali nič novega, zakaj si pa prestrašena?:zmeden: Je pa res, da je tudi meni kar slabilo, ker je bila doktoričina vsaka druga beseda rak, še dobro, da je dr. Možina tak bolj pomirjujoč.
Meni gre samo to blazno na živce, ker vedno govorijo, da zbolijo ženske, ki imajo veliko spolnih partnerjev, zelo zgodaj začnejo s seksom,.. To me pa res r..., jaz nisem ne eno, ne drugo, pa imam ravno tako spremenjene celice.

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   val 202- HPV
25.8.2005 14:04:07   
NOVIČKA
Zaradi tega, ker imaš spremenjene celice, se ne tako hudo sekirat. Jaz sem pred leti tudi imela HPV, to je trajalo kar eno leto, zdravila sem se z različnimi zdravili, ki niso pomagala. Vsake 3 mesece sem hodila na kontrolo, vsakokraqt so zdravila zamenjali. Ko sem po 1 letu končno ozdravela, se mi to ni nikoli več ponovilo. Od tega pa je že več kot 15 let.

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   val 202- HPV
25.8.2005 14:21:27   
Klarissa
AKTUALNA TEMA

Primarni vzrok za razvoj raka na materničnem vratu je virus HPV – humani papiloma virus, ki se prenaša pri vseh oblikah spolnega občevanja. HPV je najpogostejša spolno prenosljiva virusna okužba, tako pri moških kot pri ženskah. In ker se znamenja okužbe lahko pojavijo takoj ali šele čez leta in lahko povzročajo raka ...

... je pomembno, da ženske redno obiskujejo ginekologa.Pri nas pa veliko mladih spolno aktivnih žensk in moških sploh še ni prestopilo vrata ordinacije. Z zgodnjim odkrivanjem sprememb na materničnem vratu lahko hude posledice omilimo. V bližnji prihodnosti bodo s cepljenjem mladih omejili širjenje te bolezni. Gosta v oddaji bosta prim. Andrej Možina z Ginekološke klinike v Ljubljani in Maja Primic Žakelj – vodja registra raka na Onkološkem institutu.

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   val 202- HPV
25.8.2005 14:28:26   
Anonimen
Sem vse to že vedela.

Teh papiloma virusov je cel kup, od tega jih je samo nekaj nevarnih.
Nenevarni povzročajo npr. bradavice na rokah.
Ja, papiloma virus lahko povzroči (ni pa nujno) raka na materničnem vratu, ni pa edini vzrok za to bolezen oz. povzročijo jo lahko tudi druge stvari.
Zato je pa tako važno hoditi na redne preventivne preglede in odvzeme brisov PAP.

(odgovor članu Klarissa)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   val 202- HPV
25.8.2005 14:36:21   
Klarissa
Panika je, ko imaš HPV 16 in 18. Kaj se potem dogaja? A ima katera izkušnje?

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   val 202- HPV
25.8.2005 14:58:51   
Anonimen
Ja, to sta ena od teh bolj nevarnih virusov. Moja mami je dvakrat imela PAP III, obakrat so ji naredili konizacijo (upam, da je to pravi izraz), sedaj je že 5 let OK. Ti virusi pač lahko povzročijo spremembe na celicah materničnega vratu, ki lahko postanejo tudi rakaste, ni pa nujno. Zato se preventivno hodi na preglede, kjer ti odvzamejo bris in določijo kakšno je stanje celic. Ocenjuje se, mislim da, od PAP0 do PAP5. Ampak tudi če se pojavijo kakšne spremembe, še ni nujno, da jih je povzročil papiloma virus ali da gre za rak. Lahko te spremembe povzroči tudi jemanje kontr. tablet, stres, nosečnost in druge hormonske spremembe. Če slučajno pride do sprememb, potem zdravniki, tako kot je že ena napisala zgoraj, izvajajo različne ukrepe, od pogostejših pregledov, različnih zdravil do opracije. Marsikdaj se zadeva iz npr. PAP2 lahko sama od sebe povrne v normalno stanje.
Ni treba nobene panike zganjat. Če se hodi na redne preglede, potem se lahko vse pozdravi, ker se z rednimi pregledi zagotovi zgodnje odkrivanje nepravilnosti.
Res je, da se ta viru prenaša s spolnimi odnosi in so zato tiste ženske, ki imajo več partnerjev bolj na udaru, ampak ni pa to pravilo. Moja mami je v celem življenju bila samo z mojim očetom, pa je dvakrat imela spremenjene celice.
Mogoče bi bilo dobro, da napišem še to. Moji mami se je pap v pol leta spremenil iz 0 na 3 (njen G. je vstrajal, da morajo njegove pacientke hoditi na redne preglede vsake pol leta). Če bi čakala dlje časa, vprašanje, kaj bi bilo z njo danes. Seveda je za mlade ženske povsem dovolj da hodijo na preglede na tri leta. Če pa je katera že prebolela ali je imela to bolezen v družini (po ženski liniji seveda), pa ni nič narobe, če gre na preglede vsako leto, pač plača tistih 5 jurjev, pa je vseeno bolj zihr. Sama sem tudi v rizični skupini, ker je imela moja mami dvakrat spremembe, zato bom po 30-em letu zagotovo hodila na preglede bolj pogosto.

(odgovor članu Klarissa)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   val 202- HPV
25.8.2005 15:18:06   
didgeridoo
Ojla,

maš prav, da tega ne povzročajo zgolj HPV virusi. Tudi sama sem imela PAP III in CIN III pa potem klasično konizacijo, pa sem bila HPV negativna.

LP

(odgovor članu Klarissa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?