|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Naš 16-mesečnik še ne hodi - zaskrbljujoče da...
28.12.2011 20:22:57   
rožica5
Pozdravljene!

Prosila bi vas, če mi poveste, kakšne so vaše izkušnje z začetkom hoje vaših malčkov. Pri nas imamo 16-mesečnika, ki še ne hodi, sicer vsi govorijo, da ni panike, da še dobro, da ne hodi, mene pa počasi že malo skrbi oz. postajam nestrpna.
Hodi sicer ob opori, če ga držimo za rokici, hodi ob kavču, mizi ... skratka, potrebuje oporo, ne kaže pa nobene želje, da bi hodil sam. Raje se vrže na kolena in dobesedno dirka. Pleza zelo hitro, pride kamor si zaželi, samo hodil pa kar še ne bi. Je pa sicer zelo živahen fantek, motorično zelo spreten, zgovoren, ves čas čeblja ... torej, razvojno vse o.k. Mi gre pa že rahlo na živce, ko poslušam, kako že hodijo prijateljčki, ki so se rodili mesece kasneje, naš pa še kar ne ... A pretiravam?user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Naš 16-mesečnik še ne hodi - zaskrbljujoč...
28.12.2011 20:34:16   
Tutan
Glede na to, da praviš, da je motorično OK razvit, potem je pač ugotovil, da je lažje, če se nekoga za roke prime in šiba na takšen način (pa saj otroci tudi počnejo stvari po liniji najmanjšega odpora). Enostavno otroku ne bi dajala roke (razen potem, ko sam sicer hodi, ne pa stabilno - eno roko, nikakor pa ne otroka z obema rokama držat, pa ga še mogoče malo nazaj potegnit - tudi razvojno ni pravilno). Kadar hodi sam ob opori - pa bi ga pustila, ker tako se krepi njegova hoja.
Otroku enostavno postavi njemu ljube stvari kakšen meter vstran od njega - mogoče na kakšno manjšo mizico ali dve, da ne bo imel opcije se plazit, oziroma se bo moral vedno dvignit in hitro bo razumel, da je korak ali dva hitreje naredit, kot pa se puzat in vstajat ....

(odgovor članu rožica5)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.12.2011 20:34:31   
posh
Mislim da ne. Ima čas do 18 mesecev komot. Najverjetneje je sposoben hodit samo si še ne upa. Nič takega.

(odgovor članu rožica5)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.12.2011 20:36:24   
botrca
Danes tako...jutri pa se lahko kar naenkrat spusti in sam shodi. Ne poslušaj drugih...tudi tvoj bo shodil, če praviš da je vse ostalo ok...pač rabi čas.

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.12.2011 20:38:10   
nejcko
18 mesecev naj bi bila tista meja, ki je kritična, do takrat bojda ni panike. Naša najmlajša je shodila pri 18 mesecih, od 14. meseca je hodila ob opori. Sva sicer hodili na FT, ampak načeloma niso nič paničarili.

< Sporočilo je popravil nejcko -- 28.12.2011 20:39:22 >

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.12.2011 20:44:36   
Katy78
Res ima še čas. Nekateri so bolj "ziheraši" in so bolj previdni in manj zaupljivi in pač rabijo malo več časa, so pa zato ponavadi potem, ko končno shodijo, precej stabilni.

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.12.2011 21:26:09   
Melia
nič se ne sekiraj....sem se jaz tudi in te čisto razumem, ampak se ne splača, ker tako kot ti je že ena prej rekla...danes ne hodi, že jutri pa se bo spustil in shodil. vsaj tako je bilo pri nas...in je tudi shodil šele pri 16 mesecih...pa je z njim vedno bilo vse OK...tak da verjemi, da ko bo čas bo shodil.

naš je zdaj star 19 mesecev, pa se mi zdi da je že vse not spravil...zdaj hodi cele dneve in niti malo ni na miru. tak da res...ne se sekirat, ker če je drugače vse vredu z njim, verjemi da bo tudi shodil slej kot prej.

uživajte!

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.12.2011 21:42:11   
rožica5
Hvala vsem za te besede! Saj ne da bi bila nevoščljiva hodečim otročkom, samo dejansko nas pa obkrožajo sami taki otročki, ki so shodili hitro, najkasneje pri 14-ih mesecih, in starši le-teh znajo bit kr "pametni" user posted image  Naš je pa očitno res bl na izzy glede hoje.

(odgovor članu Melia)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.12.2011 21:55:51   
pupa_b
Moja pupa je sicer nedonosenka, rojena v 31. tednu, a je shodila pri 18 Mesecih in pol (korigirano 16,5). Prvic se je postavila na nogice - tako, da jih je sploh uporabila, prej so bile od kolen dol kot mrtve user posted image user posted image - ko je bila stara 14 mesecev. Fizioterapevtka nam je rekla, da od trenutka, ko se postavi na noge ( ob opori), pa da shodi, traja 5 mesecev. In res je bilo tako pri nasuser posted image

Sem bila panicna, zaskrbljena, prestrasena, se k ortopedu svabhodili ..., a zdaj sem hvalezna za vse, saj ni primerjave med njo in recimo prijateljcki njenimi, ki so shodili ze ful prej. Niti enkrat ni padla, lepo hodi, je previdna ... Super, v glavnem in vse je ok! Tako da mislim, da si lahko brez skrbi! Srecno! user posted image

(odgovor članu rožica5)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
28.12.2011 23:18:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pupa_b)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
31.1.2012 19:34:35   
Inabambina
Jaz imam osebno izkušnjo glede tega. Sama sem shodila šele pri 23. mesecu. Moji mami nihče ni znal obrazložiti zakaj tako oz. kaj naj bi bil razlog. Kasneje sem se aktivno ukvarjala s tekom, konjeništvom in kolesarjenjem. S tekom tudi tekmovalno, tako da lahko rečem le brez skrbi, bo že čas prinesel svoje. ;)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Kako je v resnici imeti dva otroka, mlajša...
Pripnite ta dvojni voziček in se pripravite na divjo vožnjo. Dobra je.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.