|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Likanje VS sušilec
27.12.2011 10:21:48   
Brbs
Okoli mene vedno več ljudi suši perilo v sušilniku in ga potem kar zloži namesto da lika.

A ve tudi delate tako?
Zanima me namreč naslednje:
- a se obleke ne raztegnejo/uničijo s sušilcem?
- a ni to drago, da sušilec toliko laufa? Ker kolikor vem, ne moreš dat kar celega stroja sušit naenkrat...
- kako dolgo sušite eno rundo?
- jaz sem to že dvakrat poskusila, pa so obleke vseeno zmečkane, tako da mi to pride v poštev samo za domače obleke, spodnje perilo, posteljnino itd. - nekatere stavri je vseeno treba zlikat, saj so preveč zmečkane.

Prosim še za vaše izkušnje! Hvala.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Likanje VS sušilec
27.12.2011 10:27:20   
enea
IZVIRNO SPOROČILO: Brbs

Okoli mene vedno več ljudi suši perilo v sušilniku in ga potem kar zloži namesto da lika.

A ve tudi delate tako? DA
- a se obleke ne raztegnejo/uničijo s sušilcem? KAKOR KDAJ
- a ni to drago, da sušilec toliko laufa? ODVISNO KOLIKO PEREŠ-SUŠIŠ Ker kolikor vem, ne moreš dat kar celega stroja sušit naenkrat... ZAKAJ NE? JAZ IMAM 5KG PRALNI IN 6 KG SUŠILNI, IN GRE VSE IZ STROJA V STROJ NAENKRAT
- kako dolgo sušite eno rundo? ODVISNO OD MOKROTE CUNJ, PONAVADI SUŠI CCA 1,30 H, SI SAM PRILAGAJA ČAS, GLEDE NA MOKRE CUNJE
- jaz sem to že dvakrat poskusila, pa so obleke vseeno zmečkane, tako da mi to pride v poštev samo za domače obleke, spodnje perilo, posteljnino itd. - nekatere stavri je vseeno treba zlikat, saj so preveč zmečkane. ODVISNO KAKŠEN MATERIJAL CUNJ IMAŠ, JAZ NE LIKAM SKORAJ NIČ, RAZEN MOJE OBLEKE, KER SEM KUHARICA , MOŽEVIH SRAJC IN PRTOV ZA NA MIZO

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.12.2011 10:42:27   
Felicita

A ve tudi delate tako?
- a se obleke ne raztegnejo/uničijo s sušilcem? Nekatere ja, nekatere ne.
- a ni to drago, da sušilec toliko laufa? Ker kolikor vem, ne moreš dat kar celega stroja sušit naenkrat... To je problem pri pralno-sušilnih; mi sušimo tolko kot operemo.
- kako dolgo sušite eno rundo? mislim da mal čez eno uro, ampak je vedno na programu, ki kao ne posuši čist
- jaz sem to že dvakrat poskusila, pa so obleke vseeno zmečkane, tako da mi to pride v poštev samo za domače obleke, spodnje perilo, posteljnino itd. - nekatere stavri je vseeno treba zlikat, saj so preveč zmečkane. sploh ni problema, ampak, kot rečeno more bit na programu, ki kao ne posuši do konca... pa ven morš vzet takoj ko se cikel zaključi. je pa tut odvisno od tvojih standardov, jest poznam ljudi ki likajo absolutno vse, od t-shirtov do spodnjega perila in posteljnine. takim sušilec ipak ne pomaga kej dosti. pa recimo za bluze, srajce,... tudi ni. ostalega pa jest ne likam.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.12.2011 10:57:28   
čaki
A ve tudi delate tako? da
- a se obleke ne raztegnejo/uničijo s sušilcem? po mojem zlo veliko
- a ni to drago, da sušilec toliko laufa? Ker kolikor vem, ne moreš dat kar celega stroja sušit naenkrat... jaz ga dam
- kako dolgo sušite eno rundo? nimam pojma
- jaz sem to že dvakrat poskusila, pa so obleke vseeno zmečkane, tako da mi to pride v poštev samo za domače obleke, spodnje perilo, posteljnino itd. - nekatere stavri je vseeno treba zlikat, saj so preveč zmečkane.
  nobene stvari iz stroja ne likam, vedno preden poberem ven, še mal zalaufam, da je perilo toplo in se potem lepo zloži. kar je pa lepših oblačil, pa jih itak ne sušim notri.( srajce, bluze....)

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.12.2011 11:21:40   
Anonimen

A ve tudi delate tako? Sušim v stroju, a vseeno likam
- a se obleke ne raztegnejo/uničijo s sušilcem? Finih stvari, hlač od trenirk in stvari z raznimi aplikacijami en sušim v sušilcu, ostalo pa vse in se nič kaj ekstra ne uniči ... mogoče sčasoma, če bi se res nonstop pralo in sušilo, da bi se uničilo.
- a ni to drago, da sušilec toliko laufa? Ker kolikor vem, ne moreš dat kar celega stroja sušit naenkrat... Fliknem celo žehto iz pralnega v sušilni stroj ... edino če imam celo žehto res nabutan pralni stroj samih brisač, potem ne dam vseh v sušilca, ker bi bilo pretežko. Je pa še to fajn in ni taka potrata, ker jaz ga zalaufam ponavadi okrog 6ih zvečer in je ob sedmih, ko se gre tamala kopat, kopalnica prav prijetno topla, brez da bi doidatno grelec vklopila ali centralno navila ;)
- kako dolgo sušite eno rundo? Odvisno od količine perila in debelosti perila (1-2h)
- jaz sem to že dvakrat poskusila, pa so obleke vseeno zmečkane, tako da mi to pride v poštev samo za domače obleke, spodnje perilo, posteljnino itd. - nekatere stavri je vseeno treba zlikat, saj so preveč zmečkane. Če vzameš stvari takoj ko sušilec preneha s sušenjem ven in jih takoj zložiš, potem vsaj približno še zgleda ... samo meni to zelo redko rata, pa še takrat ko mi, nisem zadovoljna z izgledom samo poravnanih oblačil ... pač imam rada vse lepo polikano.

< Sporočilo je popravil Otika -- 27.12.2011 11:23:00 >

(odgovor članu Brbs)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
27.12.2011 11:38:53   
thaiss

A ve tudi delate tako?
- a se obleke ne raztegnejo/uničijo s sušilcem?ne
- a ni to drago, da sušilec toliko laufa? Ker kolikor vem, ne moreš dat kar celega stroja sušit naenkrat... jaz posušim vsako rundo ki jo operem, to je cca 6 strojev tedensko
- kako dolgo sušite eno rundo? odvisno od perila, posušim pa vedno do konca
 jaz vedno vse zlikam, ker mi je pač likanje všeč, in mi je lepši občutek da vem da imam zlikano perilo. Sušim v stroju vse razen volnenih jop in posteljnine

najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.12.2011 12:24:32   
petea

A ve tudi delate tako?
- a se obleke ne raztegnejo/uničijo s sušilcem? načeloma ne; sušim predvsem bombažna oblačila, sem pa že kakšno oblačilo drugih materialov iz sušilca dobila drugačne oblike, kot bi naj bilo user posted image  , tako da večinoma takšne stvari sedaj izločim
- a ni to drago, da sušilec toliko laufa? ja, sušilec porabi kar nekaj elektrike -> sušim v času cenejšega toka, velikokrat namesto dodatnega ogrevanja kopalnice pred kopanjem otrok, poleti praviloma sušilca ne uporabljam
včasih je potrebno pretehtati - ali se mi da zlagati celo grmado nogavic in drobnega perila na stojalo in z njega ali mi je lažje prihraniti nekaj časa in ga raje zmetati v sušilec
Ker kolikor vem, ne moreš dat kar celega stroja sušit naenkrat...
Odvisno od zmogljivosti sušilca; jaz velikokrat dam večjo količino kot naj bi jo stroj sušil, pa mi jo brez problema posuši (moj PS ima večjo kapaciteto od SS)
- kako dolgo sušite eno rundo? dokler oblačila niso suha (odvisno je od količine oblačil v sušilcu)
Jaz sušilec uporabljam predvsem zaradi tega, ker se v mrzlem in deževnem vremenu oblačila na stojalih zunaj hiše prepočasi sušijo oz. jih ne želim sušiti v bivalnih prostorih.

Neodvisno od načina sušenja likam samo tista oblačila, ki res morajo biti zlikana (srajce, elegantne hlače ipd.), saj so vsa ostala oblačila čisto dovolj ravna (vedno jih je treba še mokra obesiti (pred obešanjem pa stresti, da se poravnajo) oz. dati v sušilni stroj); če se po pranju sušijo zmučkana na kupu, preden gredo na stojalo ali v stroj, so seveda potrebna likanja.

Prosim še za vaše izkušnje! Hvala. Prosim

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.12.2011 12:37:06   
zaspancek1

A ve tudi delate tako?
- a se obleke ne raztegnejo/uničijo s sušilcem? Nekatere se, večina pa je čisto ok. Sušim pa res čisto vse (tudi tisto, ki se naj ne bi user posted image , pa sem dosedaj pomanjšala samo eno svojo trenirko).
- a ni to drago, da sušilec toliko laufa? Ker kolikor vem, ne moreš dat kar celega stroja sušit naenkrat... Imam 7 kg pralni in 7 kg sušilni stroj, tako da ja - vse, kar se opere, gre tudi v sušilca. Poraba elektrike je v primerjavi z moji starši res majhna - imam pa res vse stroje razreda A (čeprav se mi to prej ni zdelo ne vem kako hudo pomembno, je očitno res razlika user posted image ). Imam pa tudi timer in sušilec nastavim tako, da večinoma posuši čez noč (opere pa se perilo še v dražjem toku). Peremo in sušimo pa pri dveh majhnih vrtičkarjih res veliko.
- kako dolgo sušite eno rundo? Sušilec je senzorski, tako da suši različno - standardni program za suho perilo je sicer dolg 2h 20min, ampak v povprečju stroj konča po uri in pol.
Res je, da je odvisno, kako si občutljiv na zmečkanine user posted image in so nekatere stvari še vedno zmečkane (nekatere srajce, bluze), ampak pri nas ne kompliciramo (in imamo takšnih stvari zelo malo, imsmo predvsem T-shirt majice, bodije, kavbojke, bombažne majčke in podobne obleke z vsaj malo elastana), zato pri nas sploh ne likamo, pač pa poberemo še tople stvari iz stroja in jih samo zložimo.

Skratka - meni je sušilec super!

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.12.2011 13:34:00   
Najaa
Jaz cel stroj sušim na enkrat v sušilcu. Včasih celo, če mam recimo bolj malo črnega in barvnega, operem v stroju na polovični funkciji in sušim vse skupaj na enkrat. Likam zelo redko, največkrat moževe srajce in kakšne hlače, ostalo pa vse takoj po sušenju zložim in likanje res ni potrebno. Razen poleti, ko sušim na balkonu.
Oblačila se ne uničijo in ne raztegnejo, je pa res da ko prvič operem novo oblačilo, ga posušim vzunaj, pol naprej pa v sušilcu.
Perem če se le da med vikendi ali ponoči, sušin prav tako. Takrat je elektrika cenejša.
Tudi meni je sušilec zakon. user posted image

(odgovor članu zaspancek1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.12.2011 14:57:45   
K_a_t_i
Nimam sušilca, ker ga nimam kam dat. In tudi likam ne (razen srajc in kakšnih finih hlač ipd.) -> obesim direkt iz stroja - na široko, s klini, ki se ne poznajo na oblačilih, ko je suho pa direkt iz špage dol zložim in v omaro. Če bi bila vmesna faza - suhe cunje na kup - potem je pa treba vse zlikat, ja.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.12.2011 16:58:01   
Poka
Od kar pomnim, imamo sušilca, ker smo bili v tako majhnem stanovanju in ni bilo kje sušit.

Ni res, da se ne uniči - vse se uniči. Tudi moja mama je trdila, da se ne uniči, pa se prav vidno uniči. Vse se skrči, da ni za nikamor. Da ni treba likat - Ok, če je kdo rad cel pomečkan, stvar okusa...

No, meni je to tazadnja stvar, ki jo rabim... Če si ga bom kdaj kupila, bo samo za kako posteljnino. Mene je mat vedno jezila, ko mi je moje nove cote not sušila in niti ena ni bila uporabna več čez 14 dni, al pa celo po prvem sušenju (pa BTW, stroj ni en ta poceni...) in ko je enkrat trdila, da se bratov pulover ni skrčil,, ko mu je prej bil prevelik do kolen, pol pa do popka... Ni se ji dalo čakat, da se suši na zraku, pa je trdila, da ne uniči.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.12.2011 19:10:39   
Alfabeta

A ve tudi delate tako?
- a se obleke ne raztegnejo/uničijo s sušilcem?
ne raztegnejo se, ampak se s časom rahlo pokrčijo
- a ni to drago, da sušilec toliko laufa? Ker kolikor vem, ne moreš dat kar celega stroja sušit naenkrat...
- kako dolgo sušite eno rundo?
1 uro če sušim na povsem suho
jaz imam stroj ene 2 meseca in ko sem iskala po netu kaj bi rada mi je bilo bistveno da ima poseben sistem proti mečkanju in da je velik, torej 7 kg. Ne likam ničesar več, razen moževih srajc in svojih bluz, ampak tega je pa tako zelo malo da ni skoraj nič.

Jaz mislim da je tudi stvar v tem koliko star stroj imaš. Vsi tisti starejši nimajo posebnih programov proti ekstremnemu mečkanju in krčenju. Jaz tudi oblačila takoj ko so suha vzamem ven in se potrudim in natančno zložim, pustim potem na kupu kako uro in šele nato dam v omaro. In ni nič zmečkano user posted image , razen kaka majica ki jo že zlikaš težko..

Pa prišparam na mehčalcu, ki ga itak ne smeš uporabljat če sušiš v sušilcu, pa je vseeno perilo fuul mehko in dišeče, pa brisače mi po 1 dnevu ne smrdijo več, pa nimam kupov oz.gora cunj, pa ne rabim stojala za sušenje,... jaz vidim samo prednosti. Bog ne daj, da pa vzameš kombiniranega, pralno-sušilnega. Jaz ga imam, ker sem hotla rešit da ne bi rabili obojega. Katastrofa... Sušit lahko daš pol žehte, cunje smrdijo po zažganem, vse zmečkano, za nikamor. Tako da smo si pote po 8 letih privoščili posebej še sušilca in je res zakon!

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 12
27.12.2011 20:30:03   
enea
IZVIRNO SPOROČILO: Alfabeta

Jaz mislim da je tudi stvar v tem koliko star stroj imaš. Vsi tisti starejši nimajo posebnih programov proti ekstremnemu mečkanju in krčenju. Jaz tudi oblačila takoj ko so suha vzamem ven in se potrudim in natančno zložim, pustim potem na kupu kako uro in šele nato dam v omaro. In ni nič zmečkano user posted image , razen kaka majica ki jo že zlikaš težko..

Pa prišparam na mehčalcu, ki ga itak ne smeš uporabljat če sušiš v sušilcu, pa je vseeno perilo fuul mehko in dišeče, pa brisače mi po 1 dnevu ne smrdijo več, pa nimam kupov oz.gora cunj, pa ne rabim stojala za sušenje,... jaz vidim samo prednosti. Bog ne daj, da pa vzameš kombiniranega, pralno-sušilnega. Jaz ga imam, ker sem hotla rešit da ne bi rabili obojega. Katastrofa... Sušit lahko daš pol žehte, cunje smrdijo po zažganem, vse zmečkano, za nikamor. Tako da smo si pote po 8 letih privoščili posebej še sušilca in je res zakon!

joj, tole me pa zmeraj zmoti, ko mi nekdo reče, da NE SMEŠ uporabljati mehčalca,user posted image .. zakaj ne??? NI GA POTREBNO, ker sušilni ti že sam zrahlja cunje,...user posted image

(odgovor članu Alfabeta)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.12.2011 20:35:05   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: enea

IZVIRNO SPOROČILO: Alfabeta

joj, tole me pa zmeraj zmoti, ko mi nekdo reče, da NE SMEŠ uporabljati mehčalca,user posted image .. zakaj ne??? NI GA POTREBNO, ker sušilni ti že sam zrahlja cunje,...user posted image

Men je serviser rekel, da ni priporočljivo uporabljat mehčalca če sušiš v sušilcu, ker voda ki pride iz cunj opranih z mehčalcem je bolj taka mastnata (no ne vem ... en tak čuden izraz je uporabil) in da ni to najbolj priporočljivo za vitalne dele sušilca.

(odgovor članu enea)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
27.12.2011 20:36:18   
Najaa
Jaz tudi ne uporabljam mehčalca, ker sušilni sam zrahlja in po sušenju imajo stvari lep vonj po prašku.

(odgovor članu enea)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.12.2011 21:03:34   
Alfabeta

IZVIRNO SPOROČILO: Otika

Men je serviser rekel, da ni priporočljivo uporabljat mehčalca če sušiš v sušilcu, ker voda ki pride iz cunj opranih z mehčalcem je bolj taka mastnata (no ne vem ... en tak čuden izraz je uporabil) in da ni to najbolj priporočljivo za vitalne dele sušilca.

Ja, točno tako je meni rekel, pa dvomim da imava istega serviserja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
4.1.2012 10:52:00   
livia

A ve tudi delate tako? ja, sušim skoraj vse, razen nogavic, spodnjega perila,...
- a se obleke ne raztegnejo/uničijo s sušilcem? raztegnejo ne, kvečjemu skrčijo, a če ne sušiš z visoko temperaturo ni hudo
- a ni to drago, da sušilec toliko laufa? Ker kolikor vem, ne moreš dat kar celega stroja sušit naenkrat... jaz najprej perilo obesim, da se skoraj že posuši, potem pa dam za 30 minut na nizko temperaturo še posušit do konca oz izključno zato, da ne likam
- kako dolgo sušite eno rundo? čist mokra, se nam suši cca 2 uri
- jaz sem to že dvakrat poskusila, pa so obleke vseeno zmečkane, tako da mi to pride v poštev samo za domače obleke, spodnje perilo, posteljnino itd. - nekatere stavri je vseeno treba zlikat, saj so preveč zmečkane. jaz ne likam skoraj nič, razen srajc. Ven moreš vzet takoj ko neha ali celo kako minuto prej, še toplo in takoj zložit, pa malo z roko polikat. Meni še nihče ni rekel, da hodim zmečkana okoli.

(odgovor članu Brbs)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?