zaspancek1
|
IZVIRNO SPOROČILO: Brbs Okoli mene vedno več ljudi suši perilo v sušilniku in ga potem kar zloži namesto da lika. A ve tudi delate tako? Zanima me namreč naslednje: - a se obleke ne raztegnejo/uničijo s sušilcem? Nekatere se, večina pa je čisto ok. Sušim pa res čisto vse (tudi tisto, ki se naj ne bi , pa sem dosedaj pomanjšala samo eno svojo trenirko). - a ni to drago, da sušilec toliko laufa? Ker kolikor vem, ne moreš dat kar celega stroja sušit naenkrat... Imam 7 kg pralni in 7 kg sušilni stroj, tako da ja - vse, kar se opere, gre tudi v sušilca. Poraba elektrike je v primerjavi z moji starši res majhna - imam pa res vse stroje razreda A (čeprav se mi to prej ni zdelo ne vem kako hudo pomembno, je očitno res razlika ). Imam pa tudi timer in sušilec nastavim tako, da večinoma posuši čez noč (opere pa se perilo še v dražjem toku). Peremo in sušimo pa pri dveh majhnih vrtičkarjih res veliko. - kako dolgo sušite eno rundo? Sušilec je senzorski, tako da suši različno - standardni program za suho perilo je sicer dolg 2h 20min, ampak v povprečju stroj konča po uri in pol. - jaz sem to že dvakrat poskusila, pa so obleke vseeno zmečkane, tako da mi to pride v poštev samo za domače obleke, spodnje perilo, posteljnino itd. - nekatere stavri je vseeno treba zlikat, saj so preveč zmečkane. Res je, da je odvisno, kako si občutljiv na zmečkanine in so nekatere stvari še vedno zmečkane (nekatere srajce, bluze), ampak pri nas ne kompliciramo (in imamo takšnih stvari zelo malo, imsmo predvsem T-shirt majice, bodije, kavbojke, bombažne majčke in podobne obleke z vsaj malo elastana), zato pri nas sploh ne likamo, pač pa poberemo še tople stvari iz stroja in jih samo zložimo. Prosim še za vaše izkušnje! Hvala. Skratka - meni je sušilec super!
|