|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
26.12.2011 23:20:42   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu KT)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Prevec zelodcne kisline...
27.12.2011 9:10:35   
mateyka
moja mati ima preveč kisline - njej dostikrat pomaga naribano jabolko.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 27
27.12.2011 9:18:43   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

hvala za vase izkusnje! vec glav definitivno vec ve user posted image

Stamperle mastike vsako jutro na tesce....
Ne, to je za zivce, ne za kislino....
Razen ce te ne zacne kislina ob pamet spravljat...
Hudica kaksna verizna reakcija.. od zelodcne kisline do alkoholizma .... user posted image user posted image user posted image

(Sorry - vpliv praznikov, ko te silijo, da se oglasas z HO - HO - HO ...)

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

Neposredna povezava do sporočila: 28
   [Brisano sporočilo]
27.12.2011 10:02:15   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Frodo Bisagin)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
27.12.2011 10:13:22   
Vilma
Kislina me največkrat peče, če preveč jem in pijem. Zdaj v tem prazničnem času je ubitačno. Težka hrana, veliko sladkarij,  ponoči ne morem spati, ker me peče kislina.
Pri meni najbolj pomaga, če jem večkrat in male porcije.
Če pa že pride do hudega, pa Ranital. Glede na to, da sem pred kratkim imela razjede po želodcu in dvanajsterniku, ph v želodcu 1, slabo zapiralko, moram zelo zelo pazit, kaj dam v usta.

Neposredna povezava do sporočila: 30
27.12.2011 10:14:30   
Vilma
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

LOL, Frodica, ziva resnica user posted image  ampak tale pa cist drzi:

Stamperle mastike vsako jutro na tesce....
Ne, to je za zivce, ne za kislino....

ce ne bi rabla bit trezna zarad mularije (ta teden sem mati petih), bi menda celo sprobala user posted image  hik!

Za želodec je dober brinovec. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 31
27.12.2011 10:22:10   
Arwenko
Jaz imam občasno težave, med nosečnostjo pa sem imela grozne težave s kislino. Pomagala je zgolj in samo coca-cola, če pa je ni bilo pri roki, pa tudi kakšna radenska. To je bilo edino, kar je držalo več kot kakšne pol ure (rupuruti in podobno so bili čisto brezveze).

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 32
27.12.2011 11:34:04   
Kliki
IZVIRNO SPOROČILO: roladica

IZVIRNO SPOROČILO: Kliki

1dl radenske in pol limine stisnjene notri.
Piješ zjutraj na tešč nekaj mesecov pa pomaga.

Imela sem hude probleme s kislino sedaj je OK me zvije še mogoče ene 5 letno.

Sicer verjamem da ti to pomaga, če piješ vsak dan, ker ljudem res pomagajo različne stvari. Čeprav naj bi agrumi imeli ravno nasprotni učinek. Ampak ne verjamem, da si se lahko v nekaj mesecih pozdravila in se danes počutiš bolje ker si pred enim letom pila radensko z limono. To ni rana, da bi jo zacelil in bo potem dobro. Tu pomaga res samo spremenjen način življenja, ker je to kronična bolezen.

s tem se ti kislina uravna na normalno je mojemu staremu atu priporočil en zelo priznani zdravnik za tiste čase.
Rano na želodcu bi pa stem vrjetno težko pozdravili.

Agrumi so kisli in povečujejo kislino.

radenska kislino  odzame  in rezultat je tu.
Meni je pomagalo.

(odgovor članu roladica)
Neposredna povezava do sporočila: 33
27.12.2011 12:23:56   
kalbo
@metulj 33:
Kot sem že enkrat rekel...čisto odvisno, kaj povzroča preveč kisline oziroma težave s kislino. Če zapiralka ne dela, pol velja dvignjeno vzglavje, večkrat po malem hrane in to je kronično. Ko so težave trdovratnejše je pa treba posečt po kaki močnejši zadevi od Ranitala in to za daljše obdobje (vsaj 4 tedne), Ranital je bolj za preventivo. Vzameš ga, ko veš, da boš grešil. Rupurut pa za trenutno pomoč.

Lahko pa ni kronično, ampak je vzrok za težave heliobacter pylori in se da pozdravit s tedensko kuro antibiotikov. Dokler ni izvida gastroskopije, lahko sam ugibaš in poslušaš vse modrosti domače lekarne in si nakoplješ še hudo vnetje sluznice. Ko ta izvid maš, točno veš, kako si pomagat na dolgi rok.

Limona pomaga ja, ker je to baza, čeprav je na okus kisla. Problem pa nastane, ker še oslabi mišico zapiralko in je pri ljudeh, ki imajo to mišico slabo na dolgi rok še slabše. Mleko recimo nevtralizira kislino, da se prebavi pa potrebuje še več kisline.

Gastroskopija pa ni noben bav bav, če si rodila, bo ta 10 minutni pregled zate mačji kašelj. Sam uležeš se na bok , zapreš oči in skoncentrirano dihaš skozi nos.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 27.12.2011 12:27:20 >

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 34
27.12.2011 13:00:11   
Vilma
Kalbo, jaz grem raje še enkrat rodit kot na gastroskopijo. user posted image  
Sicer je moja bolečinska lestvica drugače sestavljena kot pri večini, ker porod ni v prvi peterici.
Gastro sicer ne boli, sama ga uvrščam bolj na tisto lestvico nepriljubljenih pregledov. user posted image

Je pa res, da je pregled zeloooo koristen in ga priporočam vsakemu, ki ima težave z želodem, kislino ipd, sploh dolgotrajnejše. Ko enkrat veš, kaj je narobe, potem lahko vsaj delaš v smeri, da to čim prej odpraviš.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 35
27.12.2011 13:23:02   
kalbo
Vidiš, jest grem pa težje k zobozdravniku recimo :). Vsekakor je pa nujno potrebno it, ker edino tako lahko zagotovo veš, kaj ti je in kako si pomagati. Sam dihat moraš, pa gre brez težav. Tud enkrat se mi ni dvignilo. Pa seveda je treba it tja, kjer imajo čim novejši aparat, ki ima čimtanjši šlavf.

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   [Brisano sporočilo]
27.12.2011 16:56:43   
Brisani uporabnik

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?