|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tudi v drugo carski rez?
25.8.2005 9:43:54   
Ines.
Mamice, ki ste imeli prvič carski rez, ali mi lahko pomagate?

Imam kolegico, ki se mora v roku enega tedna odločiti ali bo imela carski rez ali ne. Prvič je rodila s carskim rezom zaradi medenične vstave pred 2 letoma. Tokrat je pikica obrnjena na glavo. Kako ste se mamice, ki ste imele prvič carski rez, odločile v takšnem primeru?

Najlepša hvala za nasvete in čim več sončka!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Tudi v drugo carski rez?
25.8.2005 10:09:02   
Anonimen
A pa kar sama se lahko odloči? Jaz bi se za CR. Čeprav je bilo okrevanje po CR pri meni zelo težko, si ne bi upala se tako napenjati, kot je to potrebno pri porodu. Mene še sedaj bolijo šivi znotraj, vsaj tak občutek imam, da naj bi bili tam nekje nekdaj šivi, tako da bi me skrbelo, da se ne bi kaj strgalo ali kaj takega.

(odgovor članu Ines.)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Tudi v drugo carski rez?
25.8.2005 13:49:09   
beba76

Če ma možnost, kar CR. Meni žal niso dali na izbiro...

(odgovor članu Ines.)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Tudi v drugo carski rez?
25.8.2005 14:59:58   
Mina1
Jaz se sama nisem nič. Pri je bil CR, ker mi je voda odtekla, po 16-tih urah pa se nisem nič odprla in bila 6 dni čez tretji rok in tako. Mali se ni nič spustil in bil je velik v sorazmerju z mojo medenico.

V drugo so me dali na preizskave oz. predpripravo za CR in tudi v drugo je bil torej CR. Dobila sem točen datum (dva dni pred napovedanim rokom). Predpripravo je delal v Porodnišnici dr. Pušenjak. Zaradi prve zgodbe in spet zaradi velikega ploda v sorazmerju z mojo medenico, ter rezultati predpriprav, so se odločili za R:

Če bi se lahko sama, bi se za CR, vsekakor. Seveda boli in tako, ampak glede na navedeno si ne predstavljam, da bi rodila po "naravni" poti in tako.

Mene je že priprava na CR zelo bolela (kateter, predretje plodovnice in še kaj).

Je pa res, da imaš lahko le 3 CR-je, več niti ne delajo, ker je zelo slabo za mamico.

pa-pa Mina1 :)

(odgovor članu Ines.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Tudi v drugo carski rez?
25.8.2005 15:01:03   
Mina1
:ups: joj koliko "tipkarskih napakic".

pa-pa Mina1

(odgovor članu Ines.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Tudi v drugo carski rez?
25.8.2005 15:08:19   
nejcko

Prvič sem rodila s CR, drugič me niso nič vprašali, so pa najprej nekaj mečkali in upali na naravni porod. No, potem pa je zlati Pušenjak odločil, da bo CR in pika.

Po CR ni nujno, da ti kar takoj v drugo naredijo CR. Vse je odvisno od tega, zakaj je do njega sploh prvič prišlo. Če ni nekih indikacij, ki bi nakazovale komplikacije, poskušajo, da v drugo rodiš po naravni poti. Poznam eno uporabnico tukaj gor, ki so jo drugič matrali okoli 11 ur, čeprav je prvič rodila s carskim - ko so videli, da ne bo šlo, so se šele odločili ponovno za CR.

(odgovor članu Ines.)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Tudi v drugo carski rez?
25.8.2005 20:42:46   
Mirna*
Prvic sem rodila s cr, ker sem se v 12 h odprla celo 1,5 cm :bravo::bravo: Tokrat sem mislila, da bom tudi imela cr, ker mali dolgo ni bil obnjen na glavo. Zato sem dobila ze datum (29.8.), da pridem na pripravo za cr.

Zdaj se je obrnil, jaz pa se vedno grem na pregled, ker pravi gineko., da dvomi, da bom lahko rodila vaginalno, da je ful velik otrocek...bomo videli, kaj povedo v lj, vem pa, da bom tokrat sprasevala in tudi malo sitnarila, ce je potrebno...

Dr. Pusenjak je rekel , da si lahko izberem cr, jaz pa bi vseen rajs rodila vaginalno, ce bi mi en garantiral, da bom resena v npr. 6 urah. Poj sprejmem. Da pa bi me matrali vec ur, pa se potem odlocili za cr, rajs vidim, da mi ga takoj naredijo.

(odgovor članu Ines.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?