|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kredit
21.12.2011 15:44:28   
Kliki
radim eno pomoč. je katera v zadnjem času jemala kredti za stanovanje in ima plače 750 do 800eurov.
Rabla bi ga tam med 90000 in 100000euri a ga sploh dobim tolk?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kredit
21.12.2011 16:22:07   
babylove
Kredita običajno dobiš za 1/3 vrednosti nepremičnine.

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.12.2011 16:25:26   
Kliki
TOLE PA NE BO DRŽALO. SEM SEDAJ CELO NEPRIMIČNINO KUPILA NA KREDIT. BI PA TA STANOVANJE PRODALA POKRILA KREDIT IN VZELA NOVEGA.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.12.2011 16:33:13   
babylove
Kaj pa če pogledaš na spletnih straneh bank, Nova KBM ima recimo možnost informativnega izračuna kredita, druge banke verjetno tudi.

Če boš pa s tvojo plačo dobila 90.000€ kredita, mi pa prosim povej, na kateri banki, da grem še jaz tja. Čisto zares.

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.12.2011 16:34:01   
Kliki
bom sporočila

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.12.2011 17:16:56   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kliki

radim eno pomoč. je katera v zadnjem času jemala kredti za stanovanje in ima plače 750 do 800eurov.
Rabla bi ga tam med 90000 in 100000euri a ga sploh dobim tolk?

Ne.
Pri plači 750€ dobiš dobrih 36.000€ kredita na 30 let, pribitek 2,55%. Pri tej plači se tudi težko pogajaš za manjšo maržo.
Kredit je lahko tretjina plače, po kreditu ti mora ostati minimalna plača 570€. Običajno se financira med 70 in 80% vrednosti nepremičnine (seveda lahko tudi manj, težje pa več).

(odgovor članu Kliki)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
21.12.2011 18:10:41   
*miska.mcc*
kaj pa hipoteka? če si upaš?

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.12.2011 18:36:45   
Šarki
hipoteka se vpiše v vsakem primeru

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.12.2011 18:37:51   
Tasika
hipoteka ali kakšno drugo zavarovnje je pri nas itak obvezno. Ampak banke še vedno gledajo plačo, ostati mora min.plača.

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.12.2011 19:50:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Tasika

Ampak banke še vedno gledajo plačo, ostati mora min.plača.

Drži.

(odgovor članu Tasika)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
22.12.2011 7:04:28   
Poka
Brez hipoteke itak ne moreš vzet takega zneska, to je ja vsem jasno. Kolikor se mi zdi, pa včasih višina plače ni bila pogoj pri teh kreditih, tako so rekli meni na banki, ker bi lahko dobila kredit pa nisem bila niti zaposlena za nedoločen čas. Naše banke so malo bolj toge glede tega, tako da vem, da so naši šli dostikrat po kredit v Avstrijo, ravno je svak tudi kupil nepremičnino in obrok je bistveno večji, kot si ga lahko privoščo glede na plačo in še druge kredite, sam je pa namenjeno poslovanju, tako da se bo obrok plačeval iz tega - pa firma še ni bila odprta. Kaj so pa zahtevali, pa v bistvu ne vem... sam on je res dober pogajalec.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.12.2011 9:29:44   
t5t6
Ko plačaš anuteto ti mora ostati 1/3 plače, ne smeš pa it pot minimalno plačo. Torej tvoja mesečna anuiteta je lahko = tvoja plača - če že imaš kak kredit (tudi kratkoročni)-minimalna plača. Ko dobiš ta znesek ga vnesi v programček na spletni strani katerekoli banke in hitro boš dobila najvišji možen znesek kredita za 30 let. Hipoteko pa boš mogla v vsakem primeru dati na stanovanje, skleniti boš mogla tudi življensko zavarovanje in ga vinkulirati na banko in najverjetneje boš rabila tudi poroka, stanovanje, ki je pod hipoteko mora biti zavarovano.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.12.2011 9:40:13   
Tutan

IZVIRNO SPOROČILO: Poka

Brez hipoteke itak ne moreš vzet takega zneska, to je ja vsem jasno. Kolikor se mi zdi, pa včasih višina plače ni bila pogoj pri teh kreditih, tako so rekli meni na banki, ker bi lahko dobila kredit pa nisem bila niti zaposlena za nedoločen čas. Naše banke so malo bolj toge glede tega, tako da vem, da so naši šli dostikrat po kredit v Avstrijo, ravno je svak tudi kupil nepremičnino in obrok je bistveno večji, kot si ga lahko privoščo glede na plačo in še druge kredite, sam je pa namenjeno poslovanju, tako da se bo obrok plačeval iz tega - pa firma še ni bila odprta. Kaj so pa zahtevali, pa v bistvu ne vem... sam on je res dober pogajalec.

Tole je bilo pred parimi leti še mogoče, dandanes pa ne več. Kredit namenjen poslovanju pa je nekaj povsem drugega in verjetno so tudi avstrijske banke ta kredit ohoho zavarovale (hipoteka, življenci, garanti itn.)....

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.12.2011 9:49:11   
krogec
točno tako kot je napisala t5t6 - s tem, da je pri plači nad 1200€ lahko skupaj obrokov za vse kredite tudi 50% plače, vsaj pri skb to zagotovo drži, ker sem pri tej bank, vendar pa ima skb kredite največ na 25 let
inf. izračun nlb - da ti ostane min. 570€ imaš lahko npr. 230€ obroka, kar je cca. 46700€ na 30 let
tujih kreditov bi se jaz izogibala, ker je bilo po medijih preveč slabega slišat - pa še to - zaradi svetovne finančne krize so (preverjeno) tudi avstrijske banke zelo zaostrile pogoje - Reiffeisen od letos tujim državljanom sploh ne daje več kreditov
veliko sreče

¤ ¤ ¤

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.12.2011 9:34:39   
Poka
Uau, vsa čast tistemu, ki da pol plače za kredit... Živet s 600 25 let, uf, pogumno...

En nasvet - pri naju je finančno stanje malo boljše, pa si toliko kredita nisva upala vzet. Več kot pol manj sva ga. S 600 eur sem živela trenutno mogoče pol leta - to je tisto kar je ostalo od plače ob pokritju kreditov, pa kar je šlo za gradnjo. Ni mi ostalo nič, da bi si kupila kaj pametnega oblačil, resno...

Zdaj so stanovanja ful ceneje. Ne vem od kje si, ampak npr. v Celju dobiš za pol manj že solidno stanovanje, pa greš na večje, ko bodo boljši časi. Tudi midva sva bila najprej v miniaturnem, za 40 000. Sam zdaj dobiš za toliko že večjega.

Meni je hudo gledat ful enih revežev okrog, res... Ampak eni se še potrudijo, da so še v hujšem. In ti imaš prevelike apetite, ti kar povem - razen če imaš res kak dober dolgoročni načrt, kako zaslužit več - ker tudi midva sva jih imela in ko nihče ne bi verjel, sva speljala stvar do konca. No, sam še mogoče pikica na i.

(odgovor članu krogec)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.