|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   na pomoč! darila!!!
9.12.2011 12:30:44   
somic
sama za sebe lahko rečem, da sem kar precej racionalna glede kupovanja in praktično ni stvari ki bi jo kupila in da ne bi bila uporabna.

pri malemu imam točno razdelano kako in kaj in vse kar je dobil od igrač do sedaj je vedno bilo ok. sedaj se je pa ustavilo...

igrače ležijo in ni nobenega interesa praktično za nič.

zdaj pa sem dobila že kup vprašanj kaj naj malemu kupijo za darila. za božička in za rojstni dan, takoj po novem letu bo star 2 leti

jaz pa nimam odgovorov...

žalostno, ampak kaj naj???

kako otrok pri starosti 2 leti sprejema darila? se sploh zaveda?

ali še boljše morda... če dobi darilo, in glede na to, da jih bo kar nekaj glede na praznike in rojstni dan, bo opazil, če kakšno stvar vzamem in pospravim?

to me zanima, če bi tem ki so me vprašali kaj naj mu kupijo, enpstavno rekla, da naj prinesejo darilni bon...

zelo slabo se počutim ob vsem tem, ker jaz kot mati nimam odgovora...

tudi v vrtcu pravijo vzgojiteljice, da je tako- zelo malo časa je usmerjen v eno stvar, določene stvari npr, tipična fantovska igrača- avtoček, ga ne zanima sploh.

drugače je z njim vse ok, zelo aktiven in radoveden, najraje brska po kuhinji po očetovi delavnici in mojem ateljeju- tam pa so povsod same take stvari, ki jih on naj ne bi smel.

na pomoč!!!

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: na pomoč! darila!!!
9.12.2011 13:09:21   
t5t6
Jaz imam doma dvoletnico, ki se najarje igra z Lego kockami od starejših bratov. Ker je najmlajša ima res vsega dovolj in še preveč, za darila naročam stvari, ki jih res potrebuje. Mogoče tvoj fant potrebuje kaj za oblečt, v Mladinski knjigi sem videla zelo lepe štamiljke, take res velike primerne za dveletnike, ali pa knjigice, teh ni nikoli dovolj, v Mercatorju sem videla leseno sadje in lesene kuhinjske pripomočke, prav za tako majhne, ful lepo, pa tudi z Lego kockami ne moreš zgrešit, ker tudi, če se sedaj še ne zna zaigrati z njimi, mu bodo čez eno leto nepogrešljive. Moja dva fanta od tretjega leta naprej želita samo te kocke in danes jih imasta res celo zbirko in kljub temu, da ima starejši 10 let se ves prosti čas igrata z njimi.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.12.2011 13:13:30   
somic
hvala za odgovor

pri nas ni tako enostavno.

knjigic imammo mali milijon, ampak je zanimiva samo ena, drugih se ne dotakne.

kocke imamo lego duplo, pa jih ne pogleda

oblačil ima verjetno preveč

in podobno

jaz imam takšen princip, da ko kaj vidim, kupim in dam naprej ko je čas za to. imam pa sedaj kar nekaj stvari doma na čakanju, pa ne vem, če je smiselno da dam

še vedno pa ne vem kaj in kako naredit s tistimi ki me sprašujejo kaj mu kupit

največje veselje in užitek do sedaj je moj patrik (6.1.2010). bom dočakala še kakšno tako veselje??

(odgovor članu t5t6)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.12.2011 13:17:21   
rozilu
Hehehe, somic po mojem smo vse v podobni situaciji user posted image

Najprej naj te potolažim: če bo dobil preveč igrač in boš kaj pospravila, mali NE BO OPAZIL. Če te prav razumem, ni hudo navezan na stvari... torej ne bo problema. Večinoma se zbunijo, če zgine kaj zeloooo pomembnega, npr. najljubši pliš s katerim spijo, ostalo pa ne (Moja se tudi za kužka ne buni več, če ga pozabimo v vrtcu). Te nove igrače, pa bo itak pozabil, da jih je dobil. In mislim, da je dobra praksa, da nekatere igrače za nekaj časa pospraviš, potem pa spet daš na plano in jih tako malo rotiraš.

Kaj za darilo... moja je bila oktobra 2 leti in sem se ubadala s podobnimi vprašanji (zdaj se spet). Ideje: dvokolesni poganjalček, gugalni konjiček, kak posebej fajn avto/bager (meni so wow všeč), delavnica z orodjem; če ti ni preveč punčkasto: kuhinja user posted image ; lego kocke seveda; kak komplet za ustvarjanje - vodene barvice+veliki risalni listi+oblekica, da se ne popacka, al pa kak plastelin, štampiljke, komplet knjig (npr. v Hoferju je zdej Medo Jaka zelo poceni, kar nekaj knjigic)... Seveda odvisno kaj že ima (verjetno tega ni malo, kakor poznam dandanašnje otroke in starše user posted image ).

Jaz ponavadi vsem odgovorim, naj moji prinesejo kako knjigo. Smo vsi zadovoljni s tem!

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.12.2011 13:19:42   
rozilu
Ups, ste me že prehitele. Jah, če knjigic ne mara.... pa naj ima avtke! Večina fantkov jih ima nekaj sto, pa jih zlagajo v vrste, pospravljajo v garažo, vozijo po pisti.

Kaj pa tepih z narisanimi cestami?

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.12.2011 13:26:30   
t5t6
Meni se res ne zdi nič narobe v tem, da stvari pospraviš oz skriješ do nadaljnega, jaz tudi to delam, pri tako majhnih se to še da narediti. Naroči nekaj kar misliš, da bo rabil poleti ali pa kasneje. Ne vem no jaz sem bratu lani naročila plenice, da kupi tamali za dedka mraza pa ni bila nič užaljena :). Ali pa reci, da naj mu dajo čokolado in neka evrov oz bon (boš ti ob priliki nekaj kupila). Jaz ponavadi delam tako, da sama kupujem skozi vse leto, potem pa prodajam naprej tistim, ki želijo otroke obdarovati.

Saj vem, da je težko ampak meni je dosti težje povedati kaj rabi desetletnik.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.12.2011 13:36:20   
BAMBINA_
Kaj pa vem no, jaz npr. za otroka vsekakor ne bi rekla naj prinesejo darilni bon, ker je ta denar namenjen njemu za darilo in vrednostni bon tega otroku vsekakor ne predstavlja. Prav tako igrač ne bi skrivala za pozneje. Zdaj ne vem o kakšni vrednosti govoriš, ampak mi npr. dostikrat zberemo denar in skupaj kupimo nekaj konkretnejšega.
A otrok nima nobenih želja? No, če ne veš kaj predlagati, lahko tako tudi poveš in darilo pač izberejo sami. Pri nas je pri tej starosti bila sicer aktualna npr. delavnica, razni bagri, traktorji ipd., vlkaci z železnico (npr. Tomažek). Lepo darilo so tudi sani. Ali pa kakšen motor poganjalec
user posted image
Pa npr. lesene sestavljanke, kocke, pa kaj takšnega:
user posted image

Joj ne vem, tega je ogromno!

< Sporočilo je popravil BAMBINA_ -- 9.12.2011 13:43:32 >

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.12.2011 13:40:36   
Čebel@
naša je za 2. RD dobila kuhinjo,plišastega Nodija(ji je full in),letos dobi pa konjička Rody-ja

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.12.2011 13:46:42   
pety78
Pa, a morajo res vsi prinesti igračo? Reči jim, naj ne nosijo NIČ, razen kake sladkarije ali piškotov, pa bo volk sit in koza cela.

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.12.2011 14:23:25   
lenika83
IZVIRNO SPOROČILO: somic

zelo slabo se počutim ob vsem tem, ker jaz kot mati nimam odgovora...

Ne se slabo počutit zaradi tega. Jaz sem bila pred 2. rojstnim dnevom moje bejbe popolnoma na istem (pred dobrim mesecem). Po resnici povedano, sem rekla, da ne vem kaj bi ji kupili, pa so ji pač potem vsi po svoji presoji kupili nekaj. Nihče ni čisto zgrešil in z vsem ima mala neki užitek. Dobila je pa mikrofon, tablo s flomastrom, plastelin, poganjalec (kolo), dojenčka, plišasto odejico in posteljnino pepa pujs. Jaz se nič kaj preveč ne sekiram za to, kaj bodo drugi prinesli. Precej bolj pa kompliciram pri tem kaj jaz kupim (menda ni težko ugotoviti kaj iz zgornjega seznama sva ji midva kupila user posted image ).

Za božič pa ravno razmišljam, da bi se s svakinjo zmenila, da otrok ne bi obdarovali z ničemer drugim kot kakšno čokolado. Meni je to malo pretirano, da otrok dobi vsaj 5 igrač v enem dnevu. Kakšno sporočilo o praznikih bo imel od tega?

Aja, drugače pa naša bejba zelo rada ustvarja in ji je plastelin zakon, s tem se lahko igra skoraj cele dneve.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
9.12.2011 17:01:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu t5t6)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
9.12.2011 17:19:08   
pelin
V bistvu moram reči, da nekako s tem nikoli nismo imeli težav.....(drugih pa seveda za izvozuser posted image ), ker če si ju le malo opazoval, si videl kaj ju najbolj zanima in pritegne...skratka...to da otroka zanimajo tvoje ali očkove in predvsem prepovedane in neprimerne reči , je nekaj čisto normalnega....Meni sta se mulota vedno motala pod nogami v kuhinji ali pa pri mojem v garaži in delavnici...Tam je bilo vedno neznansko zanimivo....V bistvu je dobro za to obdobje kupit kakšne igrače, ki so kopija odraslih pripomočkov ( likalnik, sesalec, kuhinja, orodje, komplet za zdravnika,čistilni servis, lopata za sneg...)..Zanimivi so tudi razni šotorčki in hišice, ker se ti malčki že zelo radi skrivajo in malo odmaknejo, ali pa nepogrešljive igrače za v banjo, ki jih za moje pojme ni nikoli dovolj in so vedno aktualne...V bistvu najlažje prideš do ideje tudi tako, da mu daš gledat kakšne kataloge z igračami, pa ga opazuješ, kaj ga najbolj pritegne...ali pa gresta kdaj v trgovini kar tako na ekskurzijo na oddelek z igračami in bo gotovo kaj zanimivo. Seveda ne moreš pričakovati, da ima dvoletnik koncentracije za izvoz in pri igrači zelo dolgo vztraja....To je le še zelo nežno obdovje, ko ga zanima veliko stvari hkrati , pa v bistvu nobena za dolgo...
Oblačila tako malih otrok ne zanimajo posebej, zato jih sama nikoli nisem dajala za darilo...prav tako so mi mimo darilni boni, ker otrok nima pravega občutka kaj v bistvu pomenijo...
Ena varianta je tudi, da ga peljete nekam, kjer se vam zdi, da mu bo lepo in kjer ponavadi uživa...Npr. v bazen, ali na sankanje...Zraven mu kupiš zanimive rokavčke ali rokavičke za na sneg in mu razložiš, da vas je Božiček povabil na izlet...Čeprav je mali in še ne razume veliko, mu bo takšen izlet zagotovo bolj všeč in mu bo več pomenil, kot pa igrača, za katero se ne bo veliko zanimal...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.12.2011 17:47:05   
Anonimen
Jaz sem tamali in lani in letos (za 2. in za 3. rd) skrila več kot pol daril ... pa če je dobila 4 sete flomastrov in pobarvank, goro plastelina, 3 dojenčke, 3 kuhinji, itd. no in sem ji po eno stvar dala ostale pa pospravila in sem ji zdajala med letom, ko je bila kaj bolančkana ali pa če je bil kak turoben deževen dan itd. potem letos je dobila veliko ustvarjalnih setov in sem jih tudi pospravila, ker če bi jih ona ugledala bi bilo vse v momentu odprto in raztreščeno ... tako jih ji bom pa postopoma dajala pa bova skupaj ustvarjali takrat ko bo take volje.

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
9.12.2011 19:30:47   
m_o_i
nas fantek se jako rad igra v plasticni kuhinji in kovinskimi posodicami iz ikeeuser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.12.2011 19:59:30   
somic
lenika.... ja ravno to tudi mene moti. prazniki in darila in potem spet čez nekaj dni rojstni dan in darila, potem pa celo leto nič. a ne morem pa rečt ljudem, da naj prihajajo praznih rok, ker tudi če jim rečem, vem da tega ne bodo naredili. imam pa slabe izkušnje z darili od prej, ker so mi nosili po dve in celo po tri stvari enake oz zelo podobne, tako da...

plastelin? pri mojemu odpade! v ustih konča vse! ravno danes je pojedel celo voščenko. v vrtcu. jaz mu doma voščenk ne dajem, ker vem kako je. bo plastelin še počakal malo user posted image

metulj... evo ravno o tem govorim. igrače mu enostavno niso zanimive. vse drugo bolj kot to! imam tudi jaz lego kocke že doma ki so v stanju pripravljenosti, ampak ima sedaj ene druge kocke v obtoku, pa jih niti ne pogleda

pelin... to kar si napisala je zelo lepo, če se lahko tako izrazim in zelo prav. točno to motanje pod mojimi nogami ali pod nogami nekoga drugega je tisto... kupili smo mu škatlo z orodjem, pa je bila aktualna 2 dni, potem je pa tretji dan šel v garažo in prinesel v dnevno pravo bromašino verjetno z največjim svedrom in po vrhu vsega še z polnim akumulatorjem in se seveda začel igrati z njo user posted image user posted image user posted image

in to ni edini primer

da bi mu kupili kun+hinjo sem pa tudi že sama pomislila ja

(odgovor članu lenika83)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.12.2011 20:25:00   
Paštetka
Plasmacar, kolo, skirco, voščenke, ki so v taki plastiki in jih ne more pojesti, nočno lučko ali ročno svetilko, ksilofon, puzzle lesene, posteljino ali kakšen poseben stolček, ....
Če daje plastelin v usta, ni rešitev to, da mu ga ne daš, temveč, da si ob njem, ko se igra in ga opozarjaš. Prav tako z voščenkami.

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.12.2011 21:07:35   
m_o_i
pri nas je kuhinja bolj aktualna od vseh duplo kock, avtomobilckov in ostalih "fantovskih" zadev. se zamoti z njo tudi za pol ure in vec user posted image
da bo hit, sem ugotovila na FTH (tako da je bila aktualnost pac sprobana prej)
ko pa sem privlekla domov se tiste lonce iz ikee, je pa itak znorel od veseljauser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
10.12.2011 5:32:46   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Če daje plastelin v usta, ni rešitev to, da mu ga ne daš, temveč, da si ob njem, ko se igra in ga opozarjaš. Prav tako z voščenkami.

se strinjam s Pastetko in pelin.
jaz ne kompliciram okoli rd, ce me kdo vprasa, vedno kaj najdem, cetudi spet eno izmed tisocih knjigic, teh ni nikoli prevec. drugace recem, kupite kar zelite, saj se otrok razvesili vseh igrac in to je car (carobnost) RD. BOne, ne hvala, vsaj moj se je pri 2 letih zavedal inse danes, po 1 letu ve, kdo mu je to kupil za 2 rd- veselje ob pogledu na igraco- neprecenjlivo. me niti ne zanima, ce bo drug teden v kotu, to je njegovo veselje.
se sama pa obvezno narocim 1 igraco za naprej, ostale po njegovih zeljah. ravno iz tega razloga, ker so vsi dobri mozje in rd skupaj, potem pa celo leto nic. tako je za 1 rd dobil ketlerjev poganjalec in ga je ze pred 2 rd obvladal- ce pomislim, bi bilo skoda cakat ali vmes kupovat, za 2 rd dobil kolo- ki ga je tudi ze pred 3 zacel vozit. tvoj zdaj se daje v usta, ampak cez 1 mesec mogoce vec ne bo. meni se zdi ravno kupovanje igrac, ki so dojenckaste in ki jih zdaj obvlada neracionalno, ker se bo se kak teden igral, potem pa bodo predojenckaste- zato bolje igrace, ki so zanimive za daljse obdobje, cetudi mu se zdaj ne gre perfektno od rok.
darila: mali atelje mu naredi- stojeco tablo za risat, barvice, copice...kuhinja, delavnica, cistilni servis...

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 10.12.2011 5:41:07 >

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.12.2011 20:40:16   
Najaa
To je problem današnjih otrok, ki imajo vsega polno rit. Tudi naši dve. Preveč vsega in ne znajo cenit, nič jih ne zanima... prav žalostno je to. Naša tavečja ima konec nov. RD in že takrat je vsega preveč, potem Miklavž, božiček... kar meša se mi, ko vsak nekaj nosi. In ja, jaz vzamem igrače in jih dam v omaro. Pri tavečji je vedno težje, ker že ve kaj je dobila in ko se spomne, to hoče. Je pa to dobra ideja in potem pač vsake toliko zamenjaš igrače.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.12.2011 21:15:40   
Anonimen

drugače je z njim vse ok, zelo aktiven in radoveden, najraje brska po kuhinji po očetovi delavnici in mojem ateljeju- tam pa so povsod same take stvari, ki jih on naj ne bi smel.

Poglej oglas, ki se vrti na RR, Kakadu, ali nekaj podobnega - krasne lesene didaktične igrače.
Če je rad v tvojem ateljeju - barvice, voščenke, prstne barve,...tega ni nikoli preveč.

Če ima prijatelje - naj prijatelji (otroci) sami izberejo darilo, tudi če je najbolj "neumno". Moja punčka je od prijateljice dobila zelenega plastičnega dinozavra (na katerega jaz niti pod razno ne bi pomislila user posted image ), ampak zdaj je ta dinozaver prijatelj punčk, s katerimi se igrajo. Tako da otroci si to očitno zapomnijo in čutijo.

(odgovor članu somic)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
12.12.2011 23:49:46   
takotako
Se strinjam da dandanes otroci dobijo več ali manj vse, sam jaz za praznike rd, božiček, dedek mraz itd.ne bi mogla da otrok ne bo dobil igrače. Zdaj sva napisala pismo je in komaj čaka na presenečenje, jaz pa na njegovo veselje.

dvoletniku če je aktiven lahko daš skiro, poganjalčka, koš za košarko, itd.. take stvari za aktivnost. Lahko pa tudi kako vstpnico za bazen... pa mu zraven daš kako brisačo da jo bo potem vzel s seboj. Če veš da mu boš kupla v prihodnje smučke mu jih daj zdaj.
Potem so vedno kake stvari ki jih rabiš pa so zanimive-spalna vreča, palerina bolj zanimiva z kakimi posebnimi vzorci

Jaz sem pri dveh letih naročevala take stvari ki so potem bile uporabne pa njemu bolj zanimive. Se pa spomnim ko sem mu pod smerekico naštimala več daril... pač zavila sem mu otroške robčke, hlačke, itd. Pa kupla sem unoo 'prdalico' k se usedeš gor pa spusti zvok k da si prdnu... Mali se je cel večer smeju k smo se kao po nesreči usedli na njo-dokler se ni oči preveč usedu pa jo počuuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
13.12.2011 14:30:14   
tehnofil
igrače ležijo in ni nobenega interesa praktično za nič.
zdaj pa sem dobila že kup vprašanj kaj naj malemu kupijo za darila. za božička in za rojstni dan, takoj po novem letu bo star 2 leti
jaz pa nimam odgovorov...
žalostno, ampak kaj naj???
......
na pomoč!!!

Eni nimajo teh problemov. Se morajo bolj ukvarjati s tem, kaj bodo otroku sploh lahko dali v krožnik.

Zasipanje otroka z darili in igračami ne more prinesti nič dobrega. Prej obratno. Zato se prvo vprašaj "zakaj kupuješ otroku v naprej" v tolikšni meri, da potem "vse že imaš" in so vsa darila smo še dodatna "krama" ki je dejansko ne rabiš. Ko boš sama sebe omejila s kupovanjem tudi problemov ne bo več glede odgovorov za darila. Vsi ostali želijo samo zadovoljit enak vzgib, kot si ga ti zadovoljiš že s kupovanjem v naprej.

Sploh pa vse te vse mogoče in didaktične na kvadrat igrače dušijo otrokovo ustvarjalnost, domišljijo,...  Sam sem se moral precej bremzati, da nisem kupoval igrač, pa še jih ima preveč.

< Sporočilo je popravil tehnofil -- 13.12.2011 14:31:47 >

(odgovor članu somic)
Neposredna povezava do sporočila: 22
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

BLOG: Koga povabiti na otrokov rojstni dan?
Kar vse sošolce, da ne bo kdo slučajno užaljen? Pa vse sosede in prijatelje, ki so kdaj otroka povabili na svoj rojstni ...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Dobrodelnost
Uredništvo RR

Ali veste, da Ringaraja izvaja tudi družbeno odgovorne in dobrodelne akcije?

Da (49%)

Ne (51%)

Število vseh glasov: 192

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!