Gina
|
Zelo čudno si napisala tole vse skupaj, ne vem, če sem razumela. No, saj je vseeno. Mene je v zadnji nosečnosti špikalo od hrbtenice v višini konca trtice levo ali desno na riti. To je zelo značilna bolečina, ko ti priščipne za malenkost živec in tisti hip, ko te špikne, v bistvu tudi nič ne moreš s hrbtom naredit. Če bi se takrat skušala sklonit, bi me vrglo po tleh, ker tako zelo vsak gib po tem zaboli. Čez nekaj trenutkov pa je stvar boljša. Tudi če stojiš na tisti nogi, kjer boli, je boljše. Če imaš take bolečine, ni nikakor rečeno, da te bo zdaj pa to do konca nos. bolelo. Mene je kakšen dan bolelo, pa če sem se pazila, nič narobe dvigovala, vse samo s koleni, nič pripogibala, pazila na položaj telesa pri hoji!, pa na položaj telesa pri sedenju, pa če sem malo stala, malo hodila, malo sedela, malo ležala - je bilo prec boljše. Če pa tega nisem upoštevala, me je pa spet špikalo. Zelo pomaga tudi nekaj toplega zavezat okoli pasu, vsaj kakšen pulover, če drugega ni pri roki. Kozmodisk tudi pomaga, saj enako kot pulover - greje, mičkeno pa še masira zraven. Nosečniški pas imajo v trgovinah z nosečniškimi oblačili ponavadi - La vie se mi zdi, pa tudi v hali a v btc-ju zgoraj, ne vem kako se imenuje - kepšica, se mi zdi. O kakšnih krčih govoriš?
|