|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Kaj pa vi mislite?
29.11.2011 10:47:47   
picola1
IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin

Precej zanimivo branje:

http://www.mladina.si/106788/fernand_braudel_dinamika_kapitalizma/?utm_source=tednik%2F201145%2Ffernand_braudel_dinamika_kapitalizma&utm_medium=web&utm_campaign=oldLink

Meni je pa tole branje hudo zanimivo (tut iz Mladine):

http://www.mladina.si/106910/herman-daly-ideologija-neskoncne-rasti-je-najblize-religiji/

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 26
29.11.2011 12:11:42   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Kalbo, morda bo tudi tebi enkrat ''zadogajalo''. Želim si da ti ne bi, da ne bi bilo vzrokov za to. Sigurno da stvari gredo iz rok in da nastrada veliko nedolžnih. Hm...a sedaj ne stradajo nedolžni? Vegrad? Primorje? Par sto slovenskih podjetij? Ali pa par tisoč? Torej stotisoči slovenskih delavcev ki si še ne upajo dvignit svojega glasu. Par tisoč delavcev iz ex bratskih republik, ki so pustili tu zdravje, mladost in upanje...ter bili plačani NULA? Oprosti, to se meni ne zdi normalno, človeško, etično oz nevredno najmanjšega izmečka človeške rase. Ampak to nam skušajo mnogi prikazat kot nekaj ''normalnega in se zgodi''. S tem sistemom parazitskega izkoriščanja se globoko ne strinjam.  Ampak ti še vedno ne veš kaj hočem povedat. Ali?

Jest točno vem, kaj hočeš povedat in kaj te muči. Sam rešitev ni v nasilju, ker na ta način niti eden od teh, ki si jih naštel ne bo dobil tistega, kar bi moral oziroma kar mu pripada, le še več bo tistih, ki bodo nastradali in to po nedolžnem. Hilda in ostala kompanija bodo pa seveda še naprej živeli ko bubreki v loju.
Že zadnjič si nekaj ploskal, ko so mlečnozobi mulci pustošili po Londonu in si zaželel podobne razmere pri nas in že tam sem ti povedal, da ti mlečnozobi mulci niso revni, sam neskončno jim je dolgčas in so neskončno razvajeni, razbijali in pustošili so pa trgovine nedolžnih ljudi.

Sam ti še naprej tolčeš eno in isto zgodbo in se sprašuješ, če se meni zdi to normalno...seveda se mi ne zdi in to dobro veš, še manj pa se mi zdijo normalni klici k orožju. Res me zanima, če bi še tulil o kalašnikovem, ko bi ti metki frčali okol glave, al bi si želel miru. Podobno nebi ploskal, če bi vsi ti mulci najprej zažgal tvojo bajto.

Čisto dovolj nazoren in učinkovit ukrep so lisice in rešetke. Če pridejo zgoraj našteti do tega bo pol narejenega. Če pa uspe vmes še poštimat plačilno disciplino smo pa na konju, ker ravno to je srž problema, ki ga mamo pri nas. Hilde in ostali so le majhen del tega.

Vse to ti pa komot povem na štiri oči ob vrčku piva, nikakor pa ne maram ignorance, ko ti nekdo pove nekaj, kar ti ni čisto všeč, sploh pa ker nismo od včeraj skupaj na spletu.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 27
29.11.2011 16:05:18   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Precej zanimivo branje:

http://www.mladina.si/106788/fernand_braudel_dinamika_kapitalizma/?utm_source=tednik%2F201145%2Ffernand_braudel_dinamika_kapitalizma&utm_medium=web&utm_campaign=oldLink

http://www.mladina.si/106910/herman-daly-ideologija-neskoncne-rasti-je-najblize-religiji/

Zelo zanimivo in zelo na sledi mojim lastnim staliscem in razmisljanju.
Lahko torej pridemo do zakljucka, da "um caruje, snaga klade valja" user posted image user posted image user posted image

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu picola1)
Neposredna povezava do sporočila: 28
29.11.2011 17:24:35   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: picola1

Precej zanimivo branje:

Ni potrebno iti čez planke za podobne ideje.
Ga. Lučka Kajfež Bogataj je podobne ideje zmernosti, ravnovesja in spoštovanja poudarjala že pred dvema letoma. Žal so mi ostale samo v glavi, ne na linku.

(odgovor članu picola1)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
29.11.2011 17:28:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Colt

Sigurno da stvari gredo iz rok in da nastrada veliko nedolžnih. Hm...a sedaj ne stradajo nedolžni?

Od kje ti predpostavka, da so nedolžni?

Ali drugače, ni diktatorja, ki ga ljudstvo ne bi podpiralo.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 30
29.11.2011 17:39:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Že zadnjič si nekaj ploskal, ko so mlečnozobi mulci pustošili po Londonu in si zaželel podobne razmere pri nas in že tam sem ti povedal, da ti mlečnozobi mulci niso revni, sam neskončno jim je dolgčas in so neskončno razvajeni, razbijali in pustošili so pa trgovine nedolžnih ljudi.

Mulcem ploskamo - in še dobro se jim zdi. Opazili smo jih in dobili so tisto, kar so želeli. Dodaten motiv, da v svoji izjemni zdolgočasenosti zažgejo še kakšno bajto.

Včasih smo imeli za take otroke posebne šole in popravne domove, danes pa jim ploskamo.
Ni vprašanje, če je vprašanje normalno, ampak kdo je tu bolj skrenil - mulci, ki v iskanju pozornosti razbijajo, ali odrasli, ki jim pri tem še ploskajo.

Čisto dovolj nazoren in učinkovit ukrep so lisice in rešetke. Če pridejo zgoraj našteti do tega bo pol narejenega. Če pa uspe vmes še poštimat plačilno disciplino smo pa na konju, ker ravno to je srž problema, ki ga mamo pri nas. Hilde in ostali so le majhen del tega.

Substanca vsake družbe smo ljudje.
Ne bi bilo Hilde brez ljudi. 
Hilda je prolazna kategorija...a družba kot družba ostaja tako kot je, in kot taka bo sproducirala nove Hilde. In to je žalostno, verjetno celo pogubno na srednji rok.

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
1.12.2011 20:59:12   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Vse to ti pa komot povem na štiri oči ob vrčku piva, nikakor pa ne maram ignorance, ko ti nekdo pove nekaj, kar ti ni čisto všeč, sploh pa ker nismo od včeraj skupaj na spletu.

Moji ''klici k orožju'' so seveda zgolj trenutki ''šibkosti'', če bi hotel karkoli realnega izpeljati sam na takšnem nivoju, mam v službeni omarici svojo AK-47. Me pa sem in tja takšne novice resnično spravijo na obrate (novice v stilu ''nekaj računovodkinj pokradlo cca mio evrov, zaradi izčrpavanja propadlo 100 podjetij, delavci brez plač že pol leta, ta in ta tajkun kupuje novo jahto, ni denarja za prispevke, karitas dobil še enkrat več prošenj kot lani, RK nima več sredstev, zaradi napak v proceduri policije, roparji dobijo nazaj ves izplen, fental se je zaradi neplačevanja upnikov,sosednja pisarna ima novo klimo, jaz pa ne... itd itd itd)

Rešitve....pogojno:

1. Plačilna disciplina
2. Racionalizacija javnih financ in javnega sektorja (Kolega Kalbo, si opazil da tu nisem bruhal žvepla?)
3. Ponovni zagon pravne države (delo sodišč/tožilstva/policije....v arest z barabami, poznamo imena)
4. Da se gospodarski sektor neha hecat iz zlorabe bolniških stažev in ostalih švercanj (da ne bom označen kot da fanatično zagovarjam samo eno opcijo)

Kalbo, boš kej okol gorenjske trapal?

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 32
3.12.2011 16:19:17   
Bastis
ljudje, a še vedno verjamete, da politika dela v dobro ljudi??
politika je v svoji osnovi kriminalna in pokvarjena.
in ne, ne vem , kdo bi bil dober. po moje noben, zato tudi ne hodim na volitve, nobenemu kriminalcu ne dam svoj glas- že v osnovi ne odobravam nobenega političnega sistema.
in take gadosti, kot se dogajajo, zvalit krivdo na narod, češ kaj ste pa tako neumni, je maloreč pretenciozno. a je dolžnost naroda, da odkriva lažnivce vnaprej? zakaj politiki ne odgovarjajo za svoje neizpolnjene obljube? narod je bil in bo zaveden še naprej, dokler se ne zbudimo skupno iz te teme. narod je zaposlen s preživetjem, medtem ko v ozadju potekajo umazane igre.
govorim na splošno, pripravlja nam se NEW WORLD ORDER.

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?