|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Zatrdnina v dojki
24.8.2005 12:53:15   
toaneta
Pred dvema mesecema sem rodila. Od takrat naprej polno dojim. Pred petimi tedni sem začela tipati zatrdnino na eni dojki. Odsla sem na pregled in seveda sem zelo hitro dobila diagnozo - začetek mastitisa. Dobila sem antibiotike in kaplijice za nos za hitrejsše izločanje mleka. Čeprav mi je bilo napovedano da bo v nekaj dneh zatrdnina izginila se to ni zgodilo. Odšla sem na kontrolo k svojemu ginekologu - tudi ta je rekel le, da gre za začetek mastitisa- da naj masiram pod toplom tušom, po potrebi mleko iztiskam.... To sem na začetku delala, ker pa ni bilo nobene spremembe sem tudi nehala. Toda zatrdnina še vedno ostaja, mogoče je celo malo večja. POnovno sem poklicala ginekologa in mu povedala kaj to je, a me je ze sestra "potolazila", da bodo bulice izginile, ko bom nehala dojiti - v nasprotnem primeru, pa naj se ponovno oglasim. NIsem cisto preprepricana, da je prav da v nevednosti cakam se naslednjih nekaj mesecev. A je katera od vas imela podobne "probleme" s prsmi....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Zatrdnina v dojki
24.8.2005 13:02:49   
Sofi
Tudi meni se vsake toliko naredi kakšen vozel, ampak ta čez dan ali dva izgine. Takrat dojko masiram pod vročo vodo in jo pogosteje ponujam otročku, da jo čimprej ven potegne. KO otrok sesa mu pomagam in nežno masiram zatrdlino proti bradavici.

Poskusi dobiti še mnenje drugega zdravnika, čeprav mislim, da je strah odveč.

LP

(odgovor članu toaneta)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Zatrdnina v dojki
24.8.2005 18:09:53   
SashaB
Jaz sem imela pri 6t kar veliko zatrdlino na eni dojki. Sem klicala patronažno sestro pa je rekla da dokler nimaš vročine ni panike. Sicer pa je nujno dojko izprazniti. Tako sva se na tisti strani večkrat dojila, potem pa sem si še sama exstra izstisnila nekaj mleka. Poleg tega sem si tudi vmes sama stiskala.
Poskušala sem segreti pod tušem, pa to ni kaj dosti pomagalo zato sem si večkrat dala gor termofor (še posebej preden si iztisneš ali dojiš). S tem se mlečni vodi odprejo in gre lažje mleko ven. Je trajalo nekaj dni, vendar se je počasi otrdlina zmanjšala in nato izginila.

Torej mislim da bi res redno in veliko praznjenje dojke moralo pomagati. Vendar moraš vztrajati. Mislim da ni dobro in ok da ti še kaj notri ostane.

(odgovor članu toaneta)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Zatrdnina v dojki
6.9.2005 17:53:21   
hopka
Jaz pa sem bulico dobila še v nosečnosti, pa mi je ginekolog rekel da bomo počakali do poroda, ker je verjetno žleza.Baje so žleze bolj fleksibilne in se ob dotiku malo premikajo. Kaj pa vem. Po porodu sem jo imela še 3 mesece in je še zrastla, nato pa počasi do 4. meseca čisto izginila.

(odgovor članu toaneta)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Zatrdnina v dojki
6.9.2005 18:15:41   
eva1
Jst na eni dojki takoj dobim zatrdlino, ko se mi nebere malo več mleka...prav čutim celo žlezo, vendar še nikoli nisem šla na pregled, ker boli me ne , rdeča ni...mali pa ko popije tut zatrdlina izgine-mogoče se pač v eni žlezi malo več nabira Pomoje ni panike, dokler te ne boli, ali ni rdečine!

(odgovor članu toaneta)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Zatrdnina v dojki
6.9.2005 19:29:34   
Talči
Drage moje,
pravkar sem prišla iz bolnice, kjer so me cel teden zdravili za mastitisom. Imela sem čez 40 temperature in desno dojko rdečo, oteklo in zelooo bolečo. Začelo pa se je tudi z eno malo zatrdlino.
Moja smola je bila še ta, da je istočasno z menoj zbolel tudi moj Žiga in ni hotel sesati na tej dojki, črpati pa si nisem mogla, ker je preveč bolelo.
4 dni sem se borila s tako temperaturo, menjala 3 antibiotike, zatrdlina pa je še vedno in so mi rekli, da bo počasi izginila. Zdaj se že dojiva, Žiga je tudi že zdrav, upam, da bo in da se ne ponovi več.
Čim bolj praznite dojke in ne dovolite, da se vam nabira mleko. Če imate prepolne dojke, si raje nekaj mleka izčrpajte in spravite v zamrzovalnik. Mleko bo še kako prišlo prav, ko boste zaključevale z dojenjem.
LP
Talči

(odgovor članu toaneta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Zatrdnina v dojki
6.9.2005 21:49:31   
katarina j.
Meni se je velika zatrdlina pojavila en mesec po porodu, sem tudi dobila antibiotike, pridno naprej dojila, ampak najbolj pa je izginjala s tem, ko sem si na bulo polagala vroce obkladke(kar tisto vreckico za otekline k ma notr zele).Ampak res vroce mora bit-samo pod tusem nikoli ne bo tako vroce!! Upam da bo to pomagalo
LP

(odgovor članu toaneta)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...
Zakaj so mame neprestano jezne?
Občutiš, da se ti jeza širi od stopal navzgor. Nekdo je pustil čevlje sredi hodnika in si se skoraj spotaknila, ko si no...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?