paprika
|
Pozdravljene vse bodoče mamice! Sem presrečno noseča 23 tednov,dojenčka pričakujemo decembra. Upam, da bom mogoče s svojo izkušnjo pomirila vsaj kakšno bodočo mamico, ki bo čakala na izvide amniocenteze. Torej, izvidi merjenja nuhalne svet. so bili super, izvidi dvojnega hormonskega testa, ki ga lahko opraviš istočasno, pa precej slabši (tveganje za d.sindrom 1:128). Ko sem dobila izvide, sem bila totalno down, čeprav sem iz literature vedela, da so ti testi zelo nezanesljivi in so lazno pozitivni ali negativni. Seveda sem se prijavila na amnicentezo, ki mi jo je že na začetku priporočila moja ginekologinja, saj sem stara 36 let. Amnioc. so mi opravili v 16-17.ted. v Ljubljani, sam poseg je neboleč, v bolnici ležiš še 3 ure, doma pa obvezno počivaš oz. najbolje ležiš 3 dni. Najbolj grozno je čakati na rezultate, saj to traja polne 3 tedne, ki sem jih jaz preživela v totalni paniki, strahu, obupu. Točno po treh tednih sem dobila pisno obvestilo, da je izvid normalen (46kromosomov). Ne morem povedati, kako sem bila presrečna.... Torej, drage bodoče mamice in nosečke, ne obupajate, tudi če so pozitivni testi, je zelo,zelo majhna verjetnost, da je kaj narobe. Lepo nosečnost, božajte trebuščke!
|