mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: natasarobi se pravi da ste se prej dol vsedli in si jim dala navodila in sta se strinjala da se jih bosta držala? - Ja prej smo se dol vsedli. a ni to malo relativno - sta se onadva odločila "paziti otroke" ali si se ti odločila ga "dat v varstvo"? varstvo si izbirala sama. kakor se ti zdi da je v vrtcu "skoraj vsem ravno", imaš mogoče določena neutemeljena pričakovanja tudi tukaj? (samo v razmislek - ker ob previsokih "kriterijih" lahko da ne boš zadovoljna nikjer) - Predlog, da bi bil mali prvo leto sta predlagala ona, odločitev kam ga dam je bila pa moja in od moža. Kakšna pa naj bi bila neutemeljena pričakovanja? to se mi zdi pa ful grdo, da takole šikaniraš večino vzgojiteljic in pomočnic. prej je obratno - skoraj vsem ni ravno, imaš pa izjeme. ne vem od kje ti ideja da je celoten varstveni sistem poln vzgojiteljic ki jim je "ravno" - torej je po tvojih trditvah 90% otrok prav bogih.. - Nisem rekla, da so bogi. Ne vem pa zakaj potem vsi tako šinfajo vrtce Sorry, nisem naletela, da bi kdo pohvalil kakšen vrtec. Ne šikiniram nobenega, povem tisto kar se mi zdi, tako kot ti zagovarjaš, da je ravno obratno? Kako veš, da tvoja trditev drži moja pa ne? ne vem kam naj bi zatavali - tam kjer ti odgovori niso preveč všeč? to je možno.. drugače pa smo imo kar na temi; da se stvari sprejme take kot so (ne vem kako bi lahko prisilila svojega očeta da dela nekaj nakr noče) ali pa se jih spremeni, če ti ne sedejo - aka zamenjaš zastonj varstvo v plačanega. - Stvari se sprejme take kot so? Potem se pa sprašujemo zakaj smo tam kjer smo - zato, ker naj bi vsi sprejemali vse, bile pokorne miške in delali tisto kar nam naročijo. Halo Ali ti sprejemaš vse kar ti naložijo drugi? Silim pa nobenega, ker mu ne držim pištole na glavo. Me prav zanima, če bi bila ti tiho pri stvareh, ki tebi ti niso všeč in na katere lahko vplivaš. si me tako "necitirala" da sploh ne morem na posamezne dele odgovorit - bom skušala v enem kosu. če ste se prej dol vsedli in dogovorili, potem sklepam, da je tvoj oče "trustworthy". ampak ker si v prvem postu zapisala da on "tak je" (da ne posluša), ne vem zakaj si se šla z njim menit, glede na to da veš kakšen je. od tukaj tudi omemba miljonarke da imata nerazrešene odnose. če bi jih imela, potem bi se tega zavedala in ne bi niti pričakovala - v tem primeru: čudeža. zato tudi pravim - neutemeljena pričakovanja. kako lahko TO (da se drži pravil ki ste se jih dogovorili) pričakuješ od njega? zakaj? saj veš da se jih ne drži. tvoje pričakovanje, da bo drugače, nima podlage. btw, imam izkušnje z očetom, s katerim se ne da nič zmenit (ker ni sposoben priznat kjer ga pobiksa in je vedno takrat en drug grešni kozel). in se ne menim stvari z njim, kjer že vnaprej vem ali sklepam da mi ne bo všeč rezultat. si prišparam marsikaj, verjemi.. glede vrtca - kako vem da moje trditve držijo? glede na to da ti nimaš svojega otroka v vrtcu, bi rekla, da so bolj realne kot tvoje. kar se tiče drugim staršev; imam podobne izkušnje kot Ankica in ronja. večina je zadovoljna z vrtcem in nobeden mi še ni omenil, da je osebju vrtca "ravno". na splošno ali pri njih - nobeden. tudi za RR bi lahko rekla, da vse teme na to temo kažejo da so večinsko starši zadovoljni, imaš pa kake čudne cvetke, to je pa res. kar se pa tiče sprejemanja stvari takih kot so (citiram); stvari se sprejme take kot so? Potem se pa sprašujemo zakaj smo tam kjer smo - zato, ker naj bi vsi sprejemali vse, bile pokorne miške in delali tisto kar nam naročijo. Halo Ali ti sprejemaš vse kar ti naložijo drugi? Silim pa nobenega, ker mu ne držim pištole na glavo. Me prav zanima, če bi bila ti tiho pri stvareh, ki tebi ti niso všeč in na katere lahko vplivaš. ti je že liliana omenila da si sfalila point - nobeden tebi ne nalaga kaj delaj, nobeden tebe ne sili v nič; noben ti ne drži "pištole na glavo" da moraš vozit otroka k svojim staršem v varstvo. kdo tebe v karkoli sili? TI pa po vsej sili pričakuješ da tvoj oče upošteva tvoje mnejnje in navodila čeprav na to NIMAŠ vpliva in VEŠ da "tak je". vseeno praviš: Me prav zanima, če bi bila ti tiho pri stvareh, ki tebi ti niso všeč in na katere lahko vplivaš. - pa ti hočem ves čas povedat; da na to NE moreš vplivat drugače kakor že si (z besedo) in če ni efekta, je edina rešitev da to sprejmeš in - ga daš v drugo varstvo - ga pustiš v varstvu in se sprijazniš ali pa NE sprejmeš in - ga pustiš v varstvu in ti redno poka mogoče si mislila, da boš tukaj dobila magični recept kako prepričat očeta da te upošteva, samo ga ni. odrasle osebe je zelo težko v kaj prisiliti če tega nočejo in večinoma se slabo konča. napsihirala boš največ sebe, če boš norela na očeta. verjemi da vem iz prve roke. ne bi ti drugače tukaj tako na široko razlagala. imho ni vredno. za vse vas. raje reši varstvo kako drugače pa se boste s starimi starši veliko bolje razumeli. noro, kaka klobasa je nastala
< Sporočilo je popravil mateyka -- 18.11.2011 15:58:58 >
|