|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   domače testenine
7.11.2011 12:33:47   
Hope2
Preizkušen recept prosimuser posted image

Ronja, zate vem, da doma delaš, tak da z recepti na planouser posted image . Pa kako moko uporabljaš? UPorabljaš semolino? A delaš tudi raviole- s čim jih filaš?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: domače testenine
7.11.2011 17:34:17   
Felicita
jest se tut priporočam + me zanima, a se še kje da kupit navaden strojček za 'valjanje' makaronov? 

_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
7.11.2011 21:44:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: domače testenine
7.11.2011 21:59:33   
KT
Bom hitra, ker mi vražji RR nekaj nagaja:

Doma narejene testenine: dva jajca na skodelico moke + sol, seveda. V moki (ostri) naredite jamico, dodajte jajca in počasi vse skupaj zmešajte v voljno testo. Dodajte moko, če je to potrebno. Testo naj počiva v hladilniku najmanj 30 min. Ponavadi velja: eno jajce na osebo, torej dva jajca in skodelica moke + sol bo dovolj za prekrasno večerjo v dvoje.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: domače testenine
8.11.2011 5:26:32   
Hope2
Take recepte sovražimuser posted image skodelice, pismo doma mam sto različnih skodelicuser posted image

Po netu sem najpogosteje našla 100g-1jajce. Pa govorijo o soft flour (tip 00), sem mislila da je to mehka, ne ostrauser posted image

Očitno bo vaja delala mojstrauser posted image

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: domače testenine
8.11.2011 6:43:43   
Hope2
http://www.jamieoliver.com/recipes/pasta-recipes/a-basic-recipe-for-fresh-egg-pasta

Zdaj sem naredila po tem receptu, 300g-3 velika jajca. Uspelo mi je, o okusu pa po kosiluuser posted image

Me pa še vedno matra semolina! Bi se priporočala za izkušnje. Baje so boljše testenine iz semolineuser posted image

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: domače testenine
8.11.2011 7:16:26   
mika
Za rezance, mliince itd...na 1kg ostre moke gre 10 jajc. Tako delajo generacije žensk po naši strani. Soli ni potrebno dodajat, ker se kuhajo v slani vodi.

Povejte mi prosim kako močan (W) mora bit multipraktik, da dobro zgnete testo za testenine. Prodajajo jih z različnimi W in ne bi rada kupila prešvohnega. Testo za testenine je trdo in ga je ful teško ročno gnest.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: domače testenine
8.11.2011 7:19:41   
al1*
Jaz tudi delam po receptu 100g moke - 1 jajce. Ponavadi naredim naenkrat iz pol kile moke, dam pa tudi žlico olivnega olja in seveda sol.
Moj strojček ima samo možnost delanja rezancev - ozkih in širokih in pa plahtic za lazanjo.
Ampak lazanja z doma narejenimi testeninami je veliko boljša kot tista s kupljenimi.
Moko uporabljam belo, po mojem je mehka. Nisem pa sigurna, ker jo kupujem v mlinu in nič ne piše gor.

Semolina je pšenični zdrob?


_____________________________

lp


(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: domače testenine
8.11.2011 7:41:34   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: al1*


Semolina je pšenični zdrob?



Ja, sam mal bolj fino zmlet, vsaj tale moj zgleda tako, je drugačen od tistega gresa, ko ga kuhamo mlečnega. Ponavadi so tudi ostale testenine a la barilla delane iz semoline

IZVIRNO SPOROČILO: mika
Povejte mi prosim kako močan (W) mora bit multipraktik, da dobro zgnete testo za testenine. Prodajajo jih z različnimi W in ne bi rada kupila prešvohnega. Testo za testenine je trdo in ga je ful teško ročno gnest.


Nimam pojma, jaz sem kar na roke in pol me je tista, ki sem si jo zlomila pred meseci tak bolela, da sem gagala zraven- je mož mal priskočil- se sploh nisem spomnila na multipraktikuser posted image


< Sporočilo je popravil Hope2 -- 8.11.2011 7:43:39 >

(odgovor članu al1*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: domače testenine
8.11.2011 8:31:59   
mateyka
hmm, poceni glih ni..
http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Daps&field-keywords=pastamatic&x=0&y=0

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: domače testenine
8.11.2011 9:57:52   
caramel
Jaz delam testo kar v blenderju. Je Boschev, 500W. Je res veliko bolj preprosto, kot gnetenje na roke. Uporabljam klasičen recept (100g moke, 1 jajce) z vsemi vrstami moke. Imam tudi podedovano Ampio, ki je res zakon.

Delam pa vse, kar se da (pastamakerja nimam) - plošče za lazanjo, rezance, krpice, raviole, torteline... Si pa za raviole nameravam kupiti modelčke, ali pa vsaj nožek. Bo šlo verjetno hitreje kot peš.


(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: domače testenine
8.11.2011 10:01:45   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

Preizkušen recept prosimuser posted image

Ronja, zate vem, da doma delaš, tak da z recepti na planouser posted image . Pa kako moko uporabljaš? UPorabljaš semolino? A delaš tudi raviole- s čim jih filaš?




Pojdi na ronjin blog, mogoče se tam kak recept skriva.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: domače testenine
8.11.2011 10:06:43   
kajajaka
v novem Leclercovem katalogu (ki začne veljati jutri) imajo na str. 10

- strojček za rezance (s kartico) 22,90€
- strojček za testenine (s kartico) 54,90€

Me mikata oba, ampak ta za testenine se mi ne zdi ravno poceni :(

Je katera že delala testenine/rezance s polnozrnato moko?

(odgovor članu caramel)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: domače testenine
8.11.2011 13:19:35   
hrchy
Jaz tud delam po receptu 100g+1 jajce... na roke. Fora je, da gnetes testo dovolj dolgo, da postane lepo gladko -in potem ti res skoraj roke odpadejo. Delam pa iz durum moke. Sem probala iz navadne, pa se ne valja tako lepo, pa tudi skuha se ne tako fajn.
Strojcek imam tale:
http://www.amazon.com/Marcato-Atlas-Wellness-Pasta-Stainless/dp/B0009U5OSO/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1320754365&sr=8-1

Je ful fajn, se posebej ker se da dokupovat nastavke, ampak tako fensi kot Ronjin res ni, pa prav poceni tudi ne.
Imam pa tudi model za raviole od istega proizvajalca, pa ni fajn... raje delam kar s kolesckom....

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: domače testenine
8.11.2011 14:14:01   
tix
Tudi sama delam testenine po receptu 1 jajce na 100g in gnetem na roke. Me pa zanima v kakšno posodo shranjujete potem take sušene testenine

(odgovor članu hrchy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: domače testenine
8.11.2011 14:41:28   
caramel

IZVIRNO SPOROČILO: kajajaka
Je katera že delala testenine/rezance s polnozrnato moko?


Jaz jih delam s tisto, ki je pri roki. Večinoma pa imam doma itak le polnozrnato (iz mlina), tako da vse - tudi testenine in vlečeno testo - delam z njo. Kot že rečeno, delam z vsemi mokami po receptu 100g moke, 1 jajce. Če so jajca manjša včasih natehtam malce manj moke, pa pri nekaterih mokah moraš kašno žlico še dodat pri gnetenju (pač po občutku).

Mene pa zanima, če katera dela testo brez jajc.

Aja, polnila za raviole/torteline pa delam čisto po trenutnem navdihu. Npr. slanina, čebula, rukola; skuta, jajce, sol; mleto meso, čebula, malo paradižnika, začimbe; melancani, orehi, feta; špinača, feta/skuta; ...

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: domače testenine
8.11.2011 15:03:22   
kajajaka
IZVIRNO SPOROČILO: caramel

Aja, polnila za raviole/torteline pa delam čisto po trenutnem navdihu. Npr. slanina, čebula, rukola; skuta, jajce, sol; mleto meso, čebula, malo paradižnika, začimbe; melancani, orehi, feta; špinača, feta/skuta; ...


joj, kako se to fajn slastno sliši user posted image

(odgovor članu caramel)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: domače testenine
8.11.2011 17:39:43   
Solero
Jaz jih delam iz iz polnozrnate ali pa pirine moke, ali pa zmešam ostanke obeh, če pa zmanjka pa pade še kaka žlica bele zraven. Recept je tak kot zapisano zgoraj: 100g moke za 1 jajce in žlička olivnega olja. Mesim na roke in zraven razmišljam, zakaj spet nisem dala v multipraktik.
Čeprav, ko daš gor še domač pesto, je itak vseeno, kako se je mesilo.
Lp, S.

(odgovor članu kajajaka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Magnezij in železo v nosečnosti
V nosečnosti se poveča potreba po določenih mineralih v telesu in med njimi sta zelo pomembna magnezij in železo. Ali mo...
Kako pripraviti popolno pokovko?
photo
Se tudi vi sprašujete, zakaj so 'kokice' v kinu vedno tako okusne, doma pripravljena pokovka pa se kar nekako ne more pr...




Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?