|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj naj????
7.11.2011 11:23:43   
natasarobi
OJ!

Vem, da nisem edina, jih je že kar nekaj pisalo pa vendarle, moram dat iz sebe.

Mali je star 15m in zadnje čase je vse problem: ne v avtosedež, ne v voziček, ne oblečt, ne previjat, če ni po njegovo jok, ponoči se zbuja 3-4, včasih večkrat, če ni joške je joj (no, hvala bogu danes ni dolgo trajalo), čez dan isto,...

V varstvu pri babici pa priden, izjemoma ima babi težave z njim - previjanje, v voziček ga itak ne daje. Mogoče je tam zato tak, ker mu itak vse dovolijo,...

Ne vem, ampak mi že včasih ob 6 zjutraj poči filmuser posted image  Sem mogla mal iz sebe dat, je padrugače itak cukr,...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj naj????
7.11.2011 11:34:08   
alda
ja veš tudi cukr ni več kar je včasih bil user posted image
malo za šalo malo za res!..

Si pa prav ugotovila/ po mojem/, da je v veliki meri to posledica"dvojne" vzgoje, ki jo tile naši cukri, še kako hitro poštekajo in izkoriščajo do konca!
Ti poskušaj biti zelo dosledna in ne padaj na vsako njegovo finto, pa bo kmalu poštekal, da pri mami , pa ni vse tako kot pri noni!

Kdor govori za menoj, govori z mojo ritjo!!

I saw an angel become the devil
Still they look pretty good hand in hand
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.11.2011 11:37:28   
lenčy
tud mi imamo včasih podobne in mi tud kakšen živec poči. pomagat ti ne znam, oprosti. pri nas je tudi ponoči problem, se zbuja, gre k nama, brca in joka, tko da nihče ne spi, pa si to razlagam edino z zobki. zdj čez dan je kakšen dan obup, nič mu ni prav, trma se za vsako stvar, če u recimo kocka ne gre na drugo kocko, nori k zmešan. pa kaj čm, trma je tko k jsuser posted image

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

Neposredna povezava do sporočila: 3
7.11.2011 11:38:30   
Star_a
IZVIRNO SPOROČILO: natasarobi

Mali je star 15m in zadnje čase je vse problem: ne v avtosedež, ne v voziček, ne oblečt, ne previjat, če ni po njegovo jok, ponoči se zbuja 3-4, včasih večkrat, če ni joške je joj (no, hvala bogu danes ni dolgo trajalo), čez dan isto,...

Mogoče se preveč zanašaš na to hvala bogu .ker pač dovoliš si bo tudi mali vse več dovolil.Ti moraš biti dosledna,se držati kar rečeš in ne pustit naprej.Ne pa govorit če mu ne dam joške je joj in ne vem še kaj.po tem sklepam da je v večini primerov tako da mu ustrežeš.

Neposredna povezava do sporočila: 4
7.11.2011 11:53:28   
polho3006
Isto vprašanje sem si zastavila tudi ja ko je bil moj mali malenkost mlajši od tvojega. Se mu je kar ˝spipalo˝tako ga je kaj rezjezilo. In ko je imel prvič pravi napad trme, jeze...sem se kar ustrašila kaj mu je, zakaj se tako dere, si je kaj naredil...No sedaj že točno vem kako joka ko se dere. Je pa v varstvu neverjetno priden, doma pa včasih...ni da bi govoril. Sedaj je pri nas največji problem oblačenje. Pa ne bi to, pa ne bi ono...pa si zmišljuje do neskončnosti in preidem že v službo čisto izmučena, od njegovega trmarjenja.
Saj nimaš kaj...jaz mu poskušam pozornost preusmeriti stran od tistega kar ga jezi in včaasih sem uspešna, včasih pa...se pač dere dokler ga ne mine.

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.11.2011 12:04:34   
mateyka
hoj, Star_a, tudi to je možno; naša je zelo priden otrok, je bila pa faza, ko je bilo točno tako in se ti res zmeša, ko skoz poslušaš tarnanje kot da mu ud režeš za vsako klinčevo malenkost. in karkoli narediš ni ok in ne zaleže nič in nič ni dovolj dobro, da bi se pomiril - NIČ. in to mora minit ali izzvenet. vse kar lahko narediš je, da si skuliran (ker drugače samo še bolj naviješ paniko) in ful dosleden, nič drugega, nič. samo je pa težko to furat, res - ti živčki kar user posted image

ampak kot pravim, to pomeni da ni nikoli zadovoljen, ne da mora bit vse takoj..

@natasarobi
kar ima originalna avtorica, je imho faza ko testirajo starše kako jih zdresirat da bodo njim zadovoljivo primerni sužnji user posted image naša je vedno drugje bolj pridna kot doma. ko angel. doma pa probava in to redno (občasno). sej se ne damo, samo mora vsake tok počekirat, če smo si mogoče premislili. user posted image počasi ga probaj navadit da mora tudi kdaj počakat in da se kaj mora in kaj ne sme/ne more, ni to nič groznega. je pa na začetku malo bunjenja user posted image

< Sporočilo je popravil mateyka -- 7.11.2011 12:07:11 >

(odgovor članu Star_a)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.11.2011 15:01:58   
hedviga
Pomoje je tole čisto normalno, pomeni da je tvoje dete zdrav in ustrezno nagajiv 15 mesečnik. Naša dva sta (bila) ista oz znata pritiskat še vse drugačne gumbe in seveda sta me zafrustrirala do konca, ker sta povsod drugje zlata in sorazmerno pridna. Ko pride mami, pa je kažin, cviljenje, kreganje, mjaukanje ipd ipd...
Čakaj da mine, preštej do 10 in naj te tolaži dejstvo da smo večina vse na istem.
Vse imamo cukre user posted image user posted image

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.11.2011 12:29:23   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: hedviga
....Ko pride mami, pa je kažin, cviljenje, kreganje, mjaukanje ipd ipd...

Čeprav je utrujajoče je to kompliment. Otrok se pri mami sprosti.

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.11.2011 12:38:41   
ronja
Naša dva sta (bila) ista oz znata pritiskat še vse drugačne gumbe in seveda sta me zafrustrirala do konca, ker sta povsod drugje zlata in sorazmerno pridna. Ko pride mami, pa je kažin, cviljenje,

A ti maš tudi take otroke? meni se vsi režijo: saj nimaš nobenega dela z njima, ko sta tako pridni... Ja, valjda, kar tako sami od sebe, a ne?user posted image Če se ukvarjam z njima, je že ok, ampak če se neham, je pa takoj kaos v sobi in potem pričkanje za pospravljat in lovita ena drugo sem pa tja itd... "there's always something happening and it's usually quite loud...our house in the middle of the street..."...
Tehnofil, praviš da je to kompliment? No, fajn, se bom probala to spomnit naslednjičuser posted image .

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu hedviga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.11.2011 13:01:38   
Goldy
Mi imamo tudi eno tako doma, drugje pridna, doma je pa včasih mali user posted image . Včasih pa cuker od cukra. user posted image
In če tehnofil pravi, da je to kompliment, se bom tega vsakič spomnila.user posted image

Pa smo 4!!!

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.11.2011 15:23:13   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: Goldy
In če tehnofil pravi, da je to kompliment, se bom tega vsakič spomnila.

a mogoče ni?

Pomeni vsaj to da, se počuti tako varno, da se lahko sprosti in da iz sebe vse kar se je medtem nabralo v njem. Pomeni da da lahko masko dol pred mamico, ker ve da ga ima rada, ne glede na to kakšen je.

Če to ni komplimet, da se otrok pri mamici počuti varno, potem res ne vem .... a si katera mati na koncu koncev tega ne želi, ne samo sedaj ampak tudi ko bo otrok odrasel, da bo lahko povedal kar ga teži. Ker to lahko naredimo samo takrat in tam kjer se počutimo varno.

Saj ne da bi to vspodbujali, saj ne da bo po tem merili zaupanje ampak vsaj da z razumevanjem to lažje prenašamo oz. lahko na bolj miren način reagiramo.

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.11.2011 16:23:51   
posh
Pri nas je isto. V vrtcu zlati otrok, doma črni hudičekuser posted image , s tem, da je zjutraj tudi doma še zlat.
Ima pa moj eno čudno fazo spet, ali kaj...ne le, da se doji ponoči kot nor (sem pisala že na temi vztrajati ali nehati na forumu dojenje)- torej še vztrajam...zdaj me je začel vleči za majico, cel dekolte imam pokrempljan, hoče zizo 100x na danuser posted image  Sploh ne vem kako reagirat. Na mirno povem, ne, sem ti že dala ziziko, sledi histeričen jok , ki me spravlja ob živce in mi je to prav stresno.

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.11.2011 17:23:41   
Goldy
tehnofil - lepo napisano!user posted image

Pa smo 4!!!

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.11.2011 17:28:36   
Anonimen
Kaj naj????

Pokliči očeta, saj nima otrok samo mame.

Neposredna povezava do sporočila: 14
27.11.2011 10:04:02   
Taddy78

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Kaj naj????

Pokliči očeta, saj nima otrok samo mame.

Podpis!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.11.2011 9:09:01   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: posh
..., hoče zizo 100x na dan  Sploh ne vem kako reagirat.

Otrok 100x na dan potrebuje tolažbo. 100x na dan potrebuje občutek varnosti, ki mu ga daje "ziza".

Ni dovolj da obrazložiš, da si mu zizo že dala ampak ga ob tem vzemi v naročje in ga pocrkljaj, vzemi si čas zanj. Na začetku boš pač za to porabila več časa, se pa bo sčasoma potolažil in naučil crkljanja tudi na drugačen način.

Ker pa zize ni, ker jo je že dobil, druge oblike tolažbe pa ne (ker. npr. ni časa, imamo dosti drugega dela, čakajo drugi,...) je otrokva stiska / potreba po tolažbi iz dneva v dan vedno večja in ne manjša.

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 16
28.11.2011 11:43:06   
ronja
Pomeni vsaj to da, se počuti tako varno, da se lahko sprosti in da iz sebe vse kar se je medtem nabralo v njem. Pomeni da da lahko masko dol pred mamico, ker ve da ga ima rada, ne glede na to kakšen je.

Če to ni komplimet, da se otrok pri mamici počuti varno, potem res ne vem .... a si katera mati na koncu koncev tega ne želi, ne samo sedaj ampak tudi ko bo otrok odrasel, da bo lahko povedal kar ga teži. Ker to lahko naredimo samo takrat in tam kjer se počutimo varno.

Saj ne da bi to vspodbujali, saj ne da bo po tem merili zaupanje ampak vsaj da z razumevanjem to lažje prenašamo oz. lahko na bolj miren način reagiramo.

maš prav, lepo napisanouser posted image . Je pa to veliko lažje videt, kadar te otrok pusti za 10 min na miru, pa čeprav si medtem ovohava začimbe, kar se konča s tem, da povoha eno pekočo in je treba učko spiratuser posted image . Ampak sva lepo rešili in je bila vsa srečna. Zadnjič, ko je bila pa bollna in dobesedno cel dan ni šla več kot 50 cm stran od mene (tastarejša!), se mi je pa milo rečeno mešalo...

Ni dovolj da obrazložiš, da si mu zizo že dala ampak ga ob tem vzemi v naročje in ga pocrkljaj, vzemi si čas zanj. Na začetku boš pač za to porabila več časa, se pa bo sčasoma potolažil in naučil crkljanja tudi na drugačen način.

podpis. ko sem jaz poizkušala odvajat od dojenje, sem se vedno pogajala: lej zize zdaj ne bo, jo mava zjutraj (ali si jo mela lihkar ali karkoli pač), te pa z veseljem pocartam,... KO sva ukinjali še zadnjie (jutranje) dojenje, pa sem ji vsakič prebrala pravljico in jo caratala zraven, pa se je vedno večkrat dalo zmenit za pravljico namesto zizeuser posted image . IN je na koncu (z veliko vztrajnosti in potrpljenja) ratalo, da sta se obe "sami" odstavili, brez joka.user posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.11.2011 12:17:49   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
... Zadnjič, ko je bila pa bollna in dobesedno cel dan ni šla več kot 50 cm stran od mene (tastarejša!), se mi je pa milo rečeno mešalo...

Pa to še gre, ker veš da je otrok bolan.

Večkrat pa takšni postanejo tik predno zbolijo, včasih kar nekaj dni prej - se že po tem malo orientiramo glede bolniške user posted image .

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 18
28.11.2011 12:45:35   
ronja
Pa to še gre, ker veš da je otrok bolan.

Če si tudi ti bolan in noseč in bi rad bruhal v miru, je vseeno mal težje, verjemiuser posted image

Večkrat pa takšni postanejo tik predno zbolijo, včasih kar nekaj dni prej - se že po tem malo orientiramo glede bolniške

Jap, se strinjam. V sredo sta bili tečni ko muhi! In se nama je tudi že mešalo. POtem v čet. sta pa zboleli in oba skesana - pa saj nista bili nič krivi, da sta bili taki... Samo sem si vseeno želela bruhat ne da se me drži za nogo - dobsednouser posted image . no, saj sam še malouser posted image . Danes smo super, se mi zdi, da mi vse laufa, naredila nekaj, malidve srečni...user posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...
Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?