|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Amnio - postopek naročanja
7.11.2011 10:41:30   
Anonimen
Pozdravljene,
ker obstaja možnost, da bom šla na amniocentezo, me zanima, koliko prej se je potrebno naročiti? Ob sprejemu odločitve (ko dobim izvide DHT) bom zaključila 14. teden nosečnosti. Ali bo dovolj časa, da bi lahko amnio opravila do konca 17. tedna? Konec 18. tedna namreč odhajamo na dopust, zato bi rada to opravila toliko prej - najkasneje do konca 17. tedna.

A so pri naročanju fleksibilni (mi je tudi vseeno kam grem)?
Pa še to: 3 dni je strogega počivanja, kaj pa po kakšnem tednu? Se lahko že normalno gibljem, dvigujem itd kot običajno to delam v nosečnosti?

Hvala!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Amnio - postopek naročanja
7.11.2011 12:08:06   
Anonimen
Kam pa bi šla na AC?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
7.11.2011 12:08:57   
cilla
Vem, da je Pušenjak na med.over.net za ljubljansko porodnišnico napisal, da te naročijo v roku enega tedna. Ampak po mojem, da je najboljš, da se že vnaprej pozanimaš, da ne boš potem vsa živčna iskala, kje bi te vzeli v tebi sprejemljivih tajmingih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.11.2011 12:13:10   
**Tinkara78**
Jaz sem poklicala takoj po NS. Dobila termin 16 T in 1 dan oz. po drugem izračunu skoraj 16 tednov. Bila semv MEDGEN-u, AC izvajal dr. Pušenjak. Je pa bilo samoplačniško. Jaz sem počivala, ker itak moram že zaradi samega poteka nosečnosti.

Cena je bila 580 eur, ker pa je bil postopek zjutraj ob 6.00 sem bivala v kraju izvajanja eno noč prej. Rezultate so obljubili v dveh tednih in res sem danes že dočakala klicuser posted image user posted image user posted image user posted image .

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 7.11.2011 12:27:03 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.11.2011 12:14:57   
Anonimen
vseeno kam, sem pa iz mb. Prioriteta bo termin, pa seveda cena user posted image  (če bom morala sama plačat)
ne bi pa rada klicarla preden se sploh odločim za AC.

No, če se da termin dobit v roku enega tedna, pol tak super. Jaz bom imela ene 3 tedne časa, upam da je to dovolj....

(odgovor članu cilla)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
7.11.2011 12:18:32   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
7.11.2011 19:38:43   
KT
Vsekakor je trajanje tvoje nosečnosti na prvem mestu. Tudi, če boš klicala v LJ porodnišnico, ti bodo dali datum, ki bo utrezal tednom tvoje nosečnosti.

Kar zadeva počivanja, toplo priporočam, da upoštevaš navodila, ki ti jih jasno in nazorno podajo ob sami AC. Po tednu dni boš načeloma že lahko opravljala vsa dela - nikakor pa to seveda ne bom pa trdila za vsa fizična dela, ker je seveda popolnoma odvisno od narave takšnih del.

< Sporočilo je popravil KT -- 7.11.2011 19:39:13 >

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.11.2011 8:17:01   
Anonimen
Tinkara78, rezultate tam dobiš že v dveh tednih? Vedno ali so pač tvoje celice toliko hitro dozorele?user posted image

A tam sprejemajo tudi na napotnico?
Iz odgovorov torej sklepam, da si po cca enem tednu OK kot vsaka druga nosečnica...?
Hvala za odgovore!
lp

(odgovor članu KT)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
8.11.2011 8:19:48   
Anonimen
Aja, Tinkara78 - čestitke za rezultate.user posted image  predvidevam da so bili dobri. Kakšne pa si imela podatke na NS? Predvidevam da si letnik 78 user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
8.11.2011 8:21:48   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Tinkara78, rezultate tam dobiš že v dveh tednih? Vedno ali so pač tvoje celice toliko hitro dozorele?user posted image

A tam sprejemajo tudi na napotnico?
Iz odgovorov torej sklepam, da si po cca enem tednu OK kot vsaka druga nosečnica...?
Hvala za odgovore!
lp

Tisti dan sve bile ob šestih naročeni dve in so obema rekli, da lahko pričakujeve klic za dva tedna (ti povejo datumsko kateri dan). Potem pa traja še do en teden da dobiš po pošti papirje. Zdaj če sprejemajo na napotnico ne vem. Imajo internetno stran in obrazec za vprašanja in vprašaj. Odgovorijo precej hitro.

Dr. Pušnjak sicer pravi, da je dovolj ležanje en dan. V pisnih navodilih pa dobiš točna navodila za več dni in takoj obvestilo za zdravnika za odprtje bolniške (mislim, da tri dni).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.11.2011 8:26:38   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Aja, Tinkara78 - čestitke za rezultate.user posted image  predvidevam da so bili dobri. Kakšne pa si imela podatke na NS? Predvidevam da si letnik 78 user posted image

Hvala. Rezultati so dobri jauser posted image . Midva sva se že ob testu nosečnosti (nenačrtovano) odočila, da greva na AC, ker sem imela zelo težki porod in imam nedonošenko (sva videla in doživela preveč na intenzivni negi) katera rabi še precej dela na področju fizioterapije itd...  zaradi posledic nedonošenosti.

Sem letnik 78 in moja NS je bila Background risk: 1:545 in Adjusted risk: 1: 2775.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?