Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 6.11.2011 17:36:56
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Kje kupiti pravo litoželezno posodo? 6.11.2011 17:37:38
|
|
|
|
Felicita
|
a niso Le crouset in njihove žlahte litoželezne? drugač pa ja, merkur ma mislm da še une tačrne
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Kje kupiti pravo litoželezno posodo? 6.11.2011 17:41:24
|
|
|
|
susica
|
tudi mercator tehnika jih ima :)
|
|
|
|
RE: Kje kupiti pravo litoželezno posodo? 6.11.2011 17:41:43
|
|
|
|
ksenjicka
|
ker mama ima tak štedilnik, pa ji želim kupiti eno tako večno ponev za palačinke, oziroma svetujte kaj bi bilo še zelo uporabno, da bi ji kupila? hvala
|
|
|
|
RE: Kje kupiti pravo litoželezno posodo? 6.11.2011 18:44:02
|
|
|
|
matkica
|
Ponavadi so jih imeli v emotu v Celju.
|
|
|
|
RE: Kje kupiti pravo litoželezno posodo? 6.11.2011 19:22:00
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: ksenjicka ker mama ima tak štedilnik, pa ji želim kupiti eno tako večno ponev za palačinke, oziroma svetujte kaj bi bilo še zelo uporabno, da bi ji kupila? hvala glede na to da te posode običajno niso najcenejše, bi jest kupila nekaj kar bo dejansko veliko uporabljala - če že ne dnevno, pa vsaj tedensko. torej če palačinke peče ful pogosto ok; ampak men osebno bi bolj prov pršla npr kaka dovolj velika kozica, al pa tiste ogromne posode, ki so za kuhanje enolončnic... dost odvisno od tega kaj in koliko kuha (pa seveda tut za koliko ljudi).
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: Kje kupiti pravo litoželezno posodo? 7.11.2011 10:41:52
|
|
|
|
Hope2
|
A štedilnik na drva rabi kake posebne posode . Moji starši imajo štedilnik na drva od kar pomnim, pa praktično vsa naša žlahta in imajo vsi vse mogoče posode od amc, do navadnih emajliranih, tefalove... debelo, tanko dno, emajl, rostfraj, železo... svega i svašta s enajde in vse kuha enako Kaj je to kaj posebnega, al sam niso vse litoželezne za na drva, res me firbec
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 7.11.2011 10:43:47 >
|
|
|
|
RE: Kje kupiti pravo litoželezno posodo? 7.11.2011 14:56:46
|
|
|
|
enkratna
|
Sem kak mesec nazaj v Lesnini (Brdo, Ljubljana) videla prečudovito litoželezno ponev za palačinke. Že skoraj v nakupovalni košarici bila, pa me je cena odvrnila. 100€ in drobiž Ampak je bila res huda...
|
|
|
|
RE: Kje kupiti pravo litoželezno posodo? 8.11.2011 21:03:28
|
|
|
|
ronja
|
Litoželezna posoda je zakon! (razen če si rizično noseča in je ne smeš dvignit iz dna omarice - ampak to človek vseeno ni celo življenje;). Meni je mami dala eno njeno, ki jo je kupila precej predno sem se rodila - tako da ima ta posoda nekje 40 let in je najbolj uporabljana posoda pri nas (poleg tiste za kuhanje testenin, tisto sva kupila sama. Je pa to odvisno od tega, kaj kuhaš in kako (in koliko in kolikokrat). Ko se preselimo, si bom čez nekaj let gotovo omislila še kakšno (zdaj imam 3, dve sta bili original od mami;): ena velika kozica, ena manjša posoda in ena ponev). Ampak za palačinke je pa ne bi imela - za palačinke je fajn, da se ponev hitro segreje in hitro spremeni temperaturo, sicer se ti lahko zažgejo, tako da je bojša navadna ponev. Je pa super za tortille in razne indijske kruhke, recimo, ki rabijo visoko temperaturo ves čas (original so jih (oboje) pekli na razbeljenih kamnih...) Imajo pa te posode v Merkurju in v 1001 dar, verjetno še kje, pa ne vem.
|
|
RE: Kje kupiti pravo litoželezno posodo? 8.11.2011 21:07:33
|
|
|
|
ronja
|
oziroma svetujte kaj bi bilo še zelo uporabno, da bi ji kupila? meni se zdi najbolj uporabna oblika posode kozica - na eni strani ročaj, da lahko držiš, ko mešaš, na drugi strani pa kvečjemu kak mali štrcelj, da lažje neseš na mizo. V njej kuham juhe, enolončnice, zelenjavne jedi,... V tamali pa vedno obvezno riž, ker imamo radi kuhanega na indijski način (da se ne kuha v vodi, ampak da daš toliko vode, kot je riž spije in jo vso vsrka vase - tak riž je bolj okusen). Kar se velikosti tiče je odvisno od tega, za koliko ljudi kuha. Midva sva včasih uporabljala v glavnem tamalo, zdaj pa samo še tavliko, tamala samo za riž (ne rižoto, te mora bit več). Aja, pa še litoželezen vok sem pozabila, tega imamo tudi in je tudi zaaaakon!!! Brez teh posod res ne bi hotela bit!
|
|
RE: Kje kupiti pravo litoželezno posodo? 20.3.2012 13:08:03
|
|
|
|
rada kuha
|
Odlična je litoželezna posoda švedskega proizvajalca Gense-je tista tradicionalna brez premazov. Praktično večna posoda, mislim, da jih v Sloveniji zastopa Mores.
|
|
|
|
RE: Kje kupiti pravo litoželezno posodo? 20.3.2012 19:59:38
|
|
|
|
Daschi
|
IZVIRNO SPOROČILO: rada kuha Odlična je litoželezna posoda švedskega proizvajalca Gense-je tista tradicionalna brez premazov. Praktično večna posoda, mislim, da jih v Sloveniji zastopa Mores. Hvala, da si se registriral sam zato, da to poveš. O, človek odprtega srca!
|
|
RE: Kje kupiti pravo litoželezno posodo? 20.3.2012 22:16:04
|
|
|
|
LuLu
|
IZVIRNO SPOROČILO: Daschi Hvala, da si se registriral sam zato, da to poveš. O, človek odprtega srca! To si pozabla
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?