Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: poznavanje barv pri 3 letih 2.11.2011 11:36:55
|
|
|
|
kajajaka
|
Od otroka do otroka je drugače... ni nujno, da jih ne zna. Mogoče ni prav zmotivirana. No, 3-letniki, ki jih jaz poznam že poznajo barve. Poleg tega jih po osnovnih barvah vprašajo tudi na sistematskem pregledu pri 3 letih. Naša je dobila kocke rdeče, modre, zelene, rumene in oranžne barve za prepoznavo. Poskusi z njo risati, barvati - pa jo prosi naj ti poda npr. rumeno barvico, če ne bo vedela katero, ji povej, da je enake barve kot sonček, banana,... tako bo najhitreje osvojila barve. Pri nas tudi v vrtcu veliko delajo na tem in mislim, da nobeden od otrok nima več težav.
|
|
|
|
RE: poznavanje barv pri 3 letih 2.11.2011 11:41:30
|
|
|
|
poli*
|
Naša je ravnokar praznovala 3. roj. dan in moram rečt, da ji kar gre. Nekaj časa nazaj je menjala rdečo in zeleno.... no, vse je bilo pomešano, sedaj pa ve. Je pa tko, da če se je hecala ni in ni hotela povedati taprave, vse drugo in se je zraven prav nagajivo smejala. Pomoje boste prav kmalu osvojili tudi barve!
|
|
|
|
RE: poznavanje barv pri 3 letih 2.11.2011 11:51:50
|
|
|
|
Matejusska
|
Ja, saj se igrava, riševa, se pravi skozi igro, nič na silo, ampak kar ne gre. Ko vidi, da ji ne gre jo pa seveda mine in noče več sodelovat.
|
|
|
|
RE: poznavanje barv pri 3 letih 2.11.2011 11:57:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Naši kar gre ... no včasih jo moram malo spomnit, da je naprimer zelena take barve kot trava, pa rumena taka kot sonček itd ... edino rozno vedno izstreli, kot iz topa
|
|
|
|
RE: poznavanje barv pri 3 letih 2.11.2011 11:58:00
|
|
|
|
ksenija12
|
Če te skrbi, da gre za kakšno okvaro vida, je res najboljše, da počakaš na sistematskega pri pediatru, pa vidiš, kaj pravi. Drugače pa ni nobene panike-eni prej, eni kasneje. Je pa veliko načinov, kako skozi igro otroku približati barve. Eden zabavnejših je tudi ta, da iz kolaža izrežeta recimo rdeč kvadrat (ali krog,pač nekaj) in potem po stanovanju išče(ta) stvari, ki so iste barve in jih polaga(ta) na to barvo. Na ta način boš najlažje videla ali barve razlikuje med seboj. Lahko ji v vrsto postaviš tudi več osnovnih barv in razvrščata stvari na več pol.
|
|
RE: poznavanje barv pri 3 letih 2.11.2011 12:22:15
|
|
|
|
Katy78
|
Naš fant barve obvlada, jih prepozna in tudi sam poimenuje - rdeča, modra, rumena, zelena, oranžna, bela, črna, rjava, roza, zadnja pogruntavščina je siva, sploh ne vem, kje oz. kdaj se jo je naučil. Nikoli ga nisem barv kaj posebej učila, sem mu pa vedno, ko sva se igrala z lončki ali kockami govorila, zdaj dajva npr. rumeno/rdečo itd. kocko. Kolikor pa vem, je za 3-letnika dovolj, če prepozna vsaj kakšno barvo. Pač, eni otroci osvojijo določeno stvar prej, drugi pa kasneje, itak je pa sistematski kmalu in ti bodo tam povedali, če kaj ni ok.
< Sporočilo je popravil Katy78 -- 2.11.2011 12:25:18 >
|
|
|
|
RE: poznavanje barv pri 3 letih 2.11.2011 13:13:40
|
|
|
|
josephine27
|
moj meša rjavo in sivo ostale pa pozna.
< Sporočilo je popravil josephine27 -- 2.11.2011 13:14:17 >
|
RE: poznavanje barv pri 3 letih 2.11.2011 13:30:10
|
|
|
|
Serendipity
|
Moja pikica prepozna večino barv (rumena, rdeča, zelena, vijolična, modra (tu je cel halo - ker ena je kao svetlo modra, druga pa temno in potem obvezno poudari svetlo oz temno), temno rjava in črna sta ji ponavadi na istem nivoju, siva, ipd. Le roza ji nekak ne sede.) Je pa stara 2 leti in sva jih spoznavale skozi igro. Brez nekega namernega učenja. Nečakinja, jih je pa ločila komaj pri 3 in pol. Pa tudi jaz sem bila baje kar dolgo barvno 'gluha' Po moje je odvisno od posameznika. Do OŠ je že lepo, da jih prepoznajo.
|
|
|
|
RE: poznavanje barv pri 3 letih 2.11.2011 13:39:09
|
|
|
|
dskubin
|
ja, povprašajo na sistematskem pri 3, ampak pogledajo samo osnovne barve, pa še to ni nek bau bau, če ne gre. Dovolj, da prepoznajo 1 ;) Naš fant je pri 3 še malo "ugibal" pa tudi učili smo ga tako, kot v vrtcu - "kakšna je ta barva? Rumena, kot sonček". In potem, ko sem ga vprašala, kakšna je, je odgovoril "kot sonček". Sem mogla vprašat "in kakšen je sonček?" "Rumen"... Njegova sestrica, takrat 17 mesecev mlajša, je poznala takrat že vse barve, tudi oranžno, rjavo, JOOOZA, sivo,... Pač jih zanimajo različne stvari.
|
|
[Brisano sporočilo] 2.11.2011 13:44:19
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: poznavanje barv pri 3 letih 2.11.2011 13:53:11
|
|
|
|
ronja
|
Ne vem, kaj naj bi otrok poznal, sta pa obe pri 3 letih poznali, ločeavali in pravilno poimenovali barve (oz. Lejla še nima 3, ampak že nekaj časa pozna barve). Verjetno odvisno od otroka do otroka, koliko se mu to zdi pomembno. Mojidve sta precej mahnjeni nanje.
|
|
RE: poznavanje barv pri 3 letih 2.11.2011 20:53:44
|
|
|
|
Najaa
|
Moji sta obe pri cca 2,5 letih začeli prepoznavat barve oz. ločevat. Imamo en plakat, na katerem so narisane živali in obe sta s pomočjo njega se naučili razločevat barve.
|
|
|
|
RE: poznavanje barv pri 3 letih 2.11.2011 21:18:17
|
|
|
|
PC Baby
|
Naš je star 2,5 in pozna že vse barve. Moja napaka: sem mislila, da mora poznati osnovne barve na sistematskem pri dveh letih in ne pri treh pa sem ga učila. Če ti kaj pomaga ti povem, da se je naučil tako, da sem barve asocirala s predmeti: zelena trava, rdeča jagoda, rumena limona...
|
|
|
|
RE: poznavanje barv pri 3 letih 3.11.2011 4:20:00
|
|
|
|
Hope2
|
Pozna osnovne, jih ne zamenjuje in jih zna sam poimenovat (zelena, rdeča, modra, rumena, vijolična), črna, bela, rjava- te tri pozna, ne zna jih pa poimenovat (zdaj že občasno kdaj uspe povedat)- torej če mu rečem daj mi rjavo, bo dal, on pa ne zna kot prvi rečt, da je to rjava- bo pa lahko rekel dajz - ker ve, da je avto dajz iz carsov rjavi Namerno ga pa ne učimo, ker ne kaže zanimanja in je jalovo delo, je tolk prebrisan, da ti nazaj vrže glih kontra barvo ali te pa nemo gleda in se reži ali pa krega
< Sporočilo je popravil Hope2 -- 3.11.2011 4:21:20 >
|
|
|
|
RE: poznavanje barv pri 3 letih 3.11.2011 7:35:42
|
|
|
|
strk
|
No, mi pa smo eni izmed tistih, ki pri treh letih nismo poznali barv. Pa smo se trudili, zlagali kocke po barvah, se igrali igrice, v katerih so pomembne barve. Ločila jih je, poimenovala pravilno pa ne. Smo že včasih imeli občutek, da ve, ampak nas heca, ker ji toliko težimo s tem. Me je že vzgojiteljica v vrtcu opomnila, da nekaj bo treba narediti. Pa sve šle na sistematski pregled, pa je rekla dr, da bomo spremljali, ampak zaenkrat še nič ukrepali. Pa da naj ji ne težimo. In smo res nehali. Pa je kar sama začela. Prvo z rdečo in potem z ostalimi. Zdaj bo stara štiri leta, pa poznamo vse barve. Tako da, eni prej , drugi pozneje. Nič se sekirat.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 4.11.2011 14:58:27
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?