|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ena sveča manj?
1.11.2011 20:43:24   
Matkurja

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Bog ne daj, da bi me ustavil kak vrli novinar in zakvakal...gospod kok sveč ste prižgali letos....grrr 35...pejte se rajši z resnejšimi temami ubadat, država je v riti dobesedno, vi pa kvakate ko papige o teh svečah.

Prižgali smo tri in to klasične sveče, niti od blizu ne maram videt tistih na led diode. Včasih so preganjal svečarje, ki so pobiral sveče po grobovih za predelavo, zdaj, ko je to urejeno in se večina sveč reciklira, pa ti novinarji kvakajo o teh svečah ko papige. Spet ena kvazi eko scena. A baterija pa ni odpadek? Sveča pogori ostanek voska gre v novo svečo, ohišje na reciklažo. Kam gre pa tista na baterije?

So mi pa vedo smešni tisti, ki pridejo za 1. novembra na grob z vrečo sveč in vse prižgejo, da slučajno njihov grob ne bo mel manj sveč od sosedovega. Sam to nima veze z ekologijo.


Podpis.

Je pa res, da so ene osebe, ki jih na daleč poznam, same, brez sorodnikov, na grob pa prinese eno taveliko vrečo sveč in vse prižge, da ja ne bo pri njih "najmanj" sveč.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Ena sveča manj?
1.11.2011 21:25:23   
StrawberrY
Za 1.nov ne grem skoraj nikoli na grob. Mogoče v večernem času. Svečke prižgem kakšen dan prej, še raje pa položim samo cvet na grob.

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Ena sveča manj?
1.11.2011 22:08:23   
onka
Iz najmanj 8 sveč smo prižgali  4 in to samo najbližjim (moževa in moja žlahta), ostalo sem postala ob grobu in se drugače spomnila na njih.

(odgovor članu StrawberrY)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Ena sveča manj?
1.11.2011 22:13:29   
liliana
Prižgali smo 5 sveč.......

(odgovor članu onka)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Ena sveča manj?
1.11.2011 22:25:37   
tasa_m
Danes nobene. Nikdar ne gremo za 1.november na pokopališče. Stalno gremo par dni prej in par dni kasneje, da se s tamalo ne gužvama o pokopališčih.
Itak hodimo čez vso leto tak da ne vidim smisla, da bi morala ravno 1.11 tam stat.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Ena sveča manj?
2.11.2011 10:19:35   
lenčy
medva pa na grobu njegovega očeta prilivava vosek, mpj sinko pa ima za dedita uno malo vložek svečko, ki ga damo v stekleno. in to je vse. ampak ne sam za 1. november temveč vsak mesec zihr dvakrat.

_____________________________

24.03.2010 ob 20.13 sva postala ponosna starša malemu Aleksu.
Rada te imava!!

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Ena sveča manj?
2.11.2011 10:52:36   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: mizantrop

IZVIRNO SPOROČILO: Katy78

Drugače sva bila pa ravno zdajle s tamalim na kranjskem pokopališču, da si je lučke ogledal - se mi zdi, da šele ko je tema, vidiš, koliko sveč se dejansko prižiga...


jaz imam lep razgled in prižganih sveč je dejansko vsako leto manj. že zadnjih 10-15 let. user posted image



Meni jih je izgledalo ogroooomno. user posted image Mislim, da ni bilo niti enega groba, kjer bi bilo prižganih manj kot 5-10 sveč. V glavnem, mali je bil čisto navdušen. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Ena sveča manj?
2.11.2011 12:06:05   
amorcek
jaz sem pa opazila starejšo žensko ki je na grob prinesla in prižgala kar 5 sveč:P ampak lejte tko to je...ravno pri nas ne sme biti najman sveč ane:P mi2 drugače prižigava najmanše svečke in pa še to bol malo. res samo poznanim, ki so imeli vlogo v najinih življenjih. Včasih se spomnim ko smo s starši lavfali po vseh možnih pokopališčih:s ajojuser posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Ena sveča manj?
2.11.2011 14:21:32   
Peli
Mi smo tud na en grob prižgali 3 sveče, za vsakega ki leži v grobu 1. Na grobu moževega bratranca pa je bilo toliko sveč, da jih je dal kar teti, naj jih drugič prižge.
A zdej bodo o svečah, s temi smetmi mi gredo vsiskupaj že pošteno na živce..., a res nimajo kej druzga govort? Itak zdej eno novico tumbajo na dolgo in široko, cel teden če je treba, da je le o čem govort in pisat...

(odgovor članu amorcek)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Ena sveča manj?
2.11.2011 15:09:42   
katy83
1.11 nikoli ne grem na pokopališča, ker je nenormalna gužva in imam rojstni dan, pa mi res ni svojega rojstnega dneva za praznovat na pokopališču. user posted image Letos smo šli s tamali 29.10, prižgali 4 svečke (2  moji prababici in 2 babici od mojega). Smo pa kupili steklene svečke. user posted image

(odgovor članu Peli)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Ena sveča manj?
2.11.2011 21:41:21   
mika
Včasih so preganjal svečarje, ki so pobiral sveče po grobovih za predelavo, zdaj, ko je to urejeno in se večina sveč reciklira, pa ti novinarji kvakajo o teh svečah ko papige. Spet ena kvazi eko scena. A baterija pa ni odpadek? Sveča pogori ostanek voska gre v novo svečo, ohišje na reciklažo. Kam gre pa tista na baterije?


Podpis!

Pa to nabijanje vesti, kako so neurejeni grobovi čez leto in nakrancljani samo ob dnevu mrtvih mi tud že lep čas preseda, ker to poslušam že iz osnovne šole.

Konec koncev kaj pa koga briga kako kdo skrbi za grobove svojih bližnjih, pa če cel grob prekrije s svečami al pa ne prižge nobene.
Mislim....kake babske čenče so to.... kritiziranje grobovuser posted image

Mi nismo prižgali nobene sveče manj, drugače na grobove damo po eno svečo.


(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Ena sveča manj?
2.11.2011 22:00:02   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: amorcek

jaz sem pa opazila starejšo žensko ki je na grob prinesla in prižgala kar 5 sveč:P ampak lejte tko to je...ravno pri nas ne sme biti najman sveč ane:P mi2 drugače prižigava najmanše svečke in pa še to bol malo. res samo poznanim, ki so imeli vlogo v najinih življenjih. Včasih se spomnim ko smo s starši lavfali po vseh možnih pokopališčih:s ajojuser posted image


A ti greš na pokopališče zijala past....?

(odgovor članu amorcek)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Ena sveča manj?
3.11.2011 10:42:33   
amorcek
ne ne grem zjala past. grem na grob brata , ki je v nesreči umrl kot otrok in ponavadi se pase zjala na našem grobu, ker je bolj skromen za razlikov vseh okoli nas. Če pa nekdo zraven mene prižge 5 sveč pa pač opazim, saj imam oči da z njimi gledam ane? Odprla se je tema in jaz sem samo povedala kaj sem pač videla. Seveda da če ima ženska pokopanega moža tam, želi da je njegov grob obsijan s svečkami in zrihtan...to je naravno....Po drugi strani se mi pa zdi ta praznik malo mimo. Jaz se večkrat spomnim čez leto in grem pač na grob, tako naj bi bilo(saj po mojem mnenju) Naspliošno mi je pa cerkev kot celota malo zrešena. Ne obsojam vere ampak cerkov kot ustanovo...bogatijo na račun vernikov (so najbogatejša ustanova) in če se že nekaj gredo naj pomagajo ljudem ane. Naj namesto zlatih kipcov pa kelihov pa celo podjetji v njihovi lasti raje pomagajo ljudem u stiski(ne samo z molitvami) Cerkev bi brez problema usakemu brezdomcu lahko postavila zatočišče oz. tako pomagala marsikomu. tko delamo pa bogate cerve, samostane, da ne omenjam župnišč, ki so nekje že na meji slabega okusa oz. podobni vilam. Dajte no.... Poleg tega sem pa zadnjič gledala v cerkvi pri izhodu križe za kupit cena pa navita do onemoglosti....  Vera je ok, ker marsikomu pomaga u težkih trenutkih, cerkev mi je pa mimo. To je samo moje mnenje, razumem pa seveda tudi kritike. Pač usak ima svoje. Verjetno bi me polovica žlahte zdele linčala.... ampak ok...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Ena sveča manj?
3.11.2011 11:13:49   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: amorcek

jaz sem pa opazila starejšo žensko ki je na grob prinesla in prižgala kar 5 sveč:P ampak lejte tko to je...ravno pri nas ne sme biti najman sveč ane:P


So ljudje, ki so ali predalec ali prevec bolni in nemocni, da sami pridejo do pokopalica pa zaprosijo nekoga, da v njihovem imenu prizge sveco. Pravzaprav, res ne ves zakaj nekdo priziga toliko svec.


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu amorcek)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Ena sveča manj?
3.11.2011 11:37:01   
picola1
Sej svečke so lepe, sam so pa tut zelo neekološke (pa katerekoli že so, navadne, elektronske, itd.)... Zato, če bi bilo po moje, bi uvedla ameriški sistem, kjer imajo manjši nagrobni kamen in potem navadno travo, lepo pokošeno in urejeno, mogoče kakšna rožica in to je to...
Vse je stvar navade in tut tega bi se navadili, če bi bilo treba.
Kar se pa ekološkosti tiče pa to...Sploh ne razumem nekaterih, ki se razburjate čez medije, kako napihujejo to ekološkost...Sej je res, da pač to počnejo večinoma zarad berljivosti pa da imajo sploh o čem pisat...samo dejstvo pa je, da sveče onesnažujejo okolje, naš planet, itd. In da če bo vsak res prižgal eno svečo manj, da bo to samo dobro. Nekako ne razumem, da vam jeza na medije zamegli razum in pol iz inata nočte nardit nekej dobrega za okolje. Vsaj bere se tako, če temu že res ni tako. Res je, da je dost drugih pomembnejših stvari, ampak vedno so še pomembnejše stvari od teh pomembnih in tako dalje. O katerih stvareh torej bi morali mediji samo pisat? Torej nič vsega ostalega kot zgolj o resnosti situacije v kateri smo se znašli zadnje čase?
In ja, všeč mi je bil slogan Naši predniki nam ne bodo zamerili, naši otroci nam bodo hvaležni...al nekaj podobnega.

Prav žalostna sem včasih, ker ljudje jemljejo okoljevarstvo kot neko sekto al neki tazga...Ma ko jebe okoljevarstvo, to je itak nekej modernega, nekej kar sploh ni res, kar sploh ni pomembno...Včasih se počutim kot neka izobčenka, če kakemu sodelavcu rečem, da je treba šparat z vodo pa da naj ugasne luč...al pa da te in te stvari ni treba vrečt stran, ker jo lahko uporabimo še za kasneje. Veliko se mi jih posmehuje al pa me prov debelo gledajo, kot da delam nekej slabega al pa kot da delam nekaj neumnega...user posted image


_____________________________

Indijanska prerokba: Šele, ko boste posekali zadnje drevo, zastrupili zadnjo reko, ulovili zadnjo ribo, šele takrat boste spoznali, da denarja ne morete jesti.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 40
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?